Welke modular moet ik kiezen?

mijn tip speciaal voor jou;

een (gebruikte) semi-modulaire (=pre-patched) synth + een rackje met utility modules + exotische VCFs.
heb je snel een basis + toch voldoende groeimogelijkheden.

vintage: arp 2600, evt. korg MS-20
nieuw: Macbeth M5, Cwejman S1, Synthetic Music Systems

Bedankt voor de tip.

Ik heb al een Korg MS-20 + MS-10 waar ik een geweldige fan van ben (vooral het karaktervol geluid en de schreeuwende resonance). Ik had dan ook al overwogen om een MS-50 + SQ-10 aan te schaffen, die nog vrij makkelijk te vinden zijn. Maar aangezien ik al over het typische MS series geluid beschik en wat meer geavanceerde mogelijkheden wil dacht ik dus aan de aanschaf van een wat meer modulair gericht systeem.

Een ARP 2600 lijkt me fantastisch maar deze zijn blijkbaar erg moeilijk te vinden en importkosten betalen op een al dure 2600 uit de VS vind ik een beetje weggegooid geld.
Iemand die van zijn 2600 af wil ?:D

Kortom ik ben op zoek naar een sound met veel karakter, moddervet en mag ook best een beetje agressief klinken. Cwejman klinkt een beetje te braaf naar mijn smaak en de Macbeth zou erg Moog klinken (Moog is super voor warme en vette bassen maar die haal ik dan uit m’n Prodigy).

Buchla (http://nl.youtube.com/watch?v=RO5qRyzYZXk) klinkt goed maar een systeem vanaf 10000$ is dan weer boven mijn budget.

Alle hulp is welkom.:halleluja
 
De Cwejman is inderdaad erg netjes maar dat is ook wel mooi hoor. Gisteren heb er ik een setje Modcan modules bijgekregen en daarmee maak ik er het gewenste gore randje aan (en meer). Een ragbak kun je niet netjes krijgen maar andersom wel.
 
303 ik zeg het je nog een laatste keer als je veelzeidigheid met ballen wil:

Serge Creature.

En een Buchla hoeft niet meteen 10.000 dollar te kosten imo.
Mensen denken als maar dat je 8 modules nodig heb als start.
Trouwens die 200e klinkt helemaal niet zo dik analoog imho.
 
ik zou bijna zeggen: nord.
heb m sinds vandaag weer binnen en deze hangt probleemloos aan de pc, wat een machine toch. jammer dat ik die keyboard op mp niet heb gekocht pas, dan was het echt af. iemand zijn nord key ruilen voor een rack + doekoe?
 
@ 303: bij jouw verhaal moet ik dan toch echt meteen aan een Semtex denken.
Volgens mij staat er nog steeds één te koop (van Levka toch?) en het is echt niet zo'n slechte synth als er nu opeens van wordt geroepen.

Inderdaad wat overspraak (maar dat voegt wel charme toe) en een wat halfbakken midi interface (maar daar valt wel mee te werken).

Met een Semtex en wat utility spul, bijv de CP251 van Moog en misschien nog wat Moogerfooger kan je helemaal doorgroeien tot een bijzonder leuke freaky setup.
Voordeel is dat je meteen lekker kan aansluiten bij je MS serie, doordat je op big jack kan blijven werken zonder geneuzel met convertertjes.
 
Ja, die Semtex leek me ook wel interessant om eens te proberen. De MS-20 staat ook bekend als "slechte" synth, en deels kan ik daar wel inkomen, maar het blijft een interessante en karaktervolle bak. Wat voor muziek in zijn geheel geldt, gaat deels ook op voor synths: een beetje imperfectie kan best lekker zijn.

Maar dan doel ik natuurlijk niet op ultra trage envelopes, slappe filters e.d., voor de duidelijkheid ;)

En 303, als je echt zo'n fan bent van de MS-10 en MS-20, dan raad ik je de MS-50 zeker aan. Zoals je weet is die geheel modulair en je kunt ineens veel meer met je Korgjes. Bovendien klinkt de oscillator en het filter echt weer anders en kan je hem ook makkelijk gebruiken met Volt/Oct spul. Maar dat hij vrij makkelijk te vinden is klopt niet helemaal want je ziet ze echt niet vaak... met de tijd wil ik er zelf nog wel eens een tweede bij denk ik want ik vind het ook erg fijn, dat oude Korgspul :okdan: De SQ-10 is ook okee, en die zie je inderdaad wat vaker voorbij komen.
 
Ik vind de huidige prijzen van heel de ms reeks echt helemaal nergens op slaan.
Als je zie wat voor mooi nieuw spul je kan kopen ipv die oude troep.
Spullen met vco's die ballen hebben en gewoon een 1 volt/oct input.

Dan heb je echt een gaatje in je hoofd als je 1000 euro voor een ms20 betaal of 1600 voor een ms50.
Idem vind ik van een Arp 2600 die naar mijn mening veel te weinig ballen heeft.

Een EMS Synthi kan ik nog wel wat bij voorstellen die heeft zo een dik karakter maar wel weer een prijs van 5000 euro.
 
vooral geen Roland 100M kopen want die is mega slecht!
 

Attachments

  • broll.jpg
    broll.jpg
    186,3 KB · Bekeken: 65
@ 303: bij jouw verhaal moet ik dan toch echt meteen aan een Semtex denken. Volgens mij staat er nog steeds één te koop (van Levka toch?) en het is echt niet zo'n slechte synth als er nu opeens van wordt geroepen.
....

Ja die is idd nog steeds te koop ...
Special price for you, my friend :mega:
 
Ik heb net wat bij Elby besteld (panther module) wat een aardige mensen zo over de mail en heel snel antwoord!

Dat wilde ik even kwijt.

Gelijk een vraag: weet iemand of ik zo'n Panther module gewoon in een doepfer kast kan duwen, daar ging ik om eerlijk te zijn meteen vanuit...
 
Zo dan heb je een flinke Roland collectie...doet die Sys 100 onder voor de Sys 700??...of is ie gelijkwaardig?

ik had toch getypt dat die mega slecht was.

en het is idd ook maar collectie wat de 100M betreft dan,ik heb er nog nooit iets mee gedaan trouwens,het beste bewijs..
probleem ligt in de filters,ik ga er 1 uitzwieren denk ik en er een ander pcb ingooien anders gaat die nog in de verkoop alst zo blijft duren.
 
Groot gelijk. Weg ermee.

Aasgieren ahoi! :D

PS wel eerlijk waar, de filter vind ik het 'minste' onderdeel van de 100m. Niet zozeer de klank, wel dat je maar één keus hebt. Lowpass 24db/oct en anders niet. Ryk had er toch een ruim aantal mods en variaties op gemaakt?
Aan de andere kant, wel zonde, vind ik. Kan je beter een nieuwe module maken dan een mooie vintage module modifimolesteren.
Kijk naar de leuke casiootjes, er is amper meer een 'ongemod' exemplaar meer te vinden, iedere idioot heeft met z'n botervingers, een soldeerbout op gas en en paar draden dezelfde 'orginele' dingen ermee gedaan. Dwz teringherrie maken. :duivels:
 
Groot gelijk. Weg ermee.

Aasgieren ahoi! :D

Aan de andere kant, wel zonde, vind ik. Kan je beter een nieuwe module maken dan een mooie vintage module modifimolesteren.
:duivels:


Hans,ja maar modden op manier dat die terug in oorspronkelijke staat kan gezet worden he.

alle faders op de filter is 100k,dus je kan er zo een ander pcb achterzetten.
 
Back
Top