Prophet '08 vs Andromeda ; Ervaringen?

voor brass sounds zou ik die prophet kiezen of die mks80( is die wel vol aanslaggevoelig??). dat vind ik nou niet de sterkste kant van de a6. ook denk ik dat je met de p8 sneller bent waar je wezen wilt tijdens programeren, de a6 kost meer tijd om het geluid te fijnslijpen. als je dat geen bezwaar vind , ga dan voor de a6 dan heb je een goede synth voor lang en vrijwel grenzeloos. wel even goed testen of hij goed in mekaar gestoken is mn tav stemming van osc chips en het keyboard. gelukkig komen er van tijd tot tijd nog kleinere aantallen nieuwe op de markt , inclusief volledige garantie. ca 1 maand geleden nog een batch. verschil nieuw ( ca2300€ versus 2dehands ( ca 1700€) is niet zo groot en de garantie is echt wel handig omdat hij een steile leerkurve heeft en het dus een tijd duurt voor je eventuele gebreken ook als zodanig kan benoemen.
alternatieven zijn er ook zat. ben zelf wel benieuwd naar de vergelijking polyevolver / a6
 
ik vind een poly evolver eigenlijk niet te verelijken met een a6.

a6 klinkt nog wat vintage, polyevolver is toch wat anders qua klank, en slecht 4 stemmen
 
ik vind dat nieuwe stabiele ook wel wat hebben. heb oud altijd leuker gevonden, maar de voyager of andromeda kan wel heel lekker strak klinken. en toch analoog.
Je hebt helemaal gelijk, ik heb een siel cruise en die klinkt ook heel lekker. Die heeft ook DCO's. Persoonlijk zou ik alleen wel voor de prophet 08 gaan(die heeft geen digitaleFX aan boord,ben wat dat betreft heel puristies):D En ja wat kan je nou niet leuk vinden aan moog(behalve dat hij maar een trukje kan). Ik zou wel de old school nemen.
 
Het mono gedeelte heeft toch gewoon DCO. Over het poly gedeelte heb ik't niet. Ik heb'm in een Band samen met een siel mono gebruikt(dus mono&cruise samen). Maar goed Prophet 08 dus in mijn opinie.
 
Ik zie het al , dat zijn test/showroom of van klant geretouneerde modellen die helemaal na gekeken zijn en 3 maanden garantie krijgen:
http://www.alesis.com/refurbished
weet niet zeker , heb het nagevraagd op het forum , mochten ze echt nieuw zijn dan laat ik het even weten
 
heb net bericht dat er ook soms nog nieuwe aantallen komen, in ieder geval zou dat midden oktober nog het geval zijn geweest.
ook zijn er zgn. refurbs tekoop bij alesis ( 2499$),met 3 maanden garantie dan.
da's tenminste wat ik voor antwoord kreeg.
 
?waarom?

Omdat ik de sound en bedieningsgemak erg goed vind.
De Andromeda heb ik getest maar is gewoon niet mijn ding, en verder toch al een aantal gevallen gezien waar problemen met het electronische circuit waren, en uitval van display e.d.
 
als ik moest kiezen zou ik absoluut voor de prophet gaan..
Is ook mijn mening, ik vindt het geluid mooier.
 
Ik vraag me af hoeveel mensen de Andromeda niet zo goed vinden klinken vanwege de vele demo's op internet die met ontzettend slechte kwaliteit zijn gemaakt (128kb bitrate mp3's met lage opname kwaliteit). Goeie kwaliteit demo's zijn heel lastig te vinden.

Voor de Prophet vind ik meteen een heleboel demo's die met heel goeie kwaliteit opgenomen zijn en die klinken dan ook mooi. Alleen vind ik nogal weinig variatie in de geluiden van de P08 zitten, de sawtooth klinkt mooi brassy, maar dan hoor ik allemaal geluiden met exact dat sawtooth geluid, zelfs strings en bas geluiden klinken brassy. Wel logisch aangezien de P08 veel eenvoudiger is.

De Andromeda kan geluiden maken die heel erg verschillend klinken, van strak en punchy tot breed organisch. Zoals iemand anders al zei, als je de Andromeda te complex vindt dan is dat een tekortkoming van jezelf :L
Als je er eenmaal aan gewend bent dan is hij heel gemakkelijk te gebruiken.
 
Zoals iemand anders al zei, als je de Andromeda te complex vindt dan is dat een tekortkoming van jezelf :L

Niet helemaal waar natuurlijk, je hebt ook te maken met de tijd die het kost voordat je bent waar je wilde zijn, in mijn ogen best cruciaal als je in je creatieve flow zit.

Als je een knoppensynth als de 106 voor je neus hebt, je zet hem op die modus dat je patch het geen is hoe de schuiven staat, dan heb ik binnen een minuut het geluid wat ik zocht (of het kan niet met een 106).

Ook klinkt een 106 bij vrijwel alle instellingen lekker, terwijl een modular, MicroWave XT of een FM synth allerlei neigingen tot atonale tyfusherrie hebben.
 
Ja dat heb je als je iets anders probeert dan subtractieve synthese :D

Ook hardstikke leuk om te doen natuurlijk, maar wel op een druilerige zondagmiddag zonder inspiratie lekker de tijd nemen om eerst patches te bouwen en niet twee uur gaan lopen kutten terwijl je track alleen een trompetje nodig had :D
 
Ik vraag me af hoeveel mensen de Andromeda niet zo goed vinden klinken vanwege de vele demo's op internet die met ontzettend slechte kwaliteit zijn gemaakt (128kb bitrate mp3's met lage opname kwaliteit). Goeie kwaliteit demo's zijn heel lastig te vinden.

Voor de Prophet vind ik meteen een heleboel demo's die met heel goeie kwaliteit opgenomen zijn en die klinken dan ook mooi..

Ik heb ze iig alle 2 irl kunnen testen dusja..;)
 
Back
Top