ben nieuw hier: LPChip

LPChip

Ingeburgerd
Lid sinds
29 oktober 2008
Berichten
34
Ik heb net deze community gejoined nadat ik via de zoekmachine bij een topic uitkwam over de Korg DS-10. Ik heb er zelf een sinds 2 weken en wilde daar een reactie plaatsen.

Ach, als ik dan toch bezig ben, gelijk maar een join post ernaast. :D

Ik ben een jaartje of wat... 22 geleden begonnen met het spelen op het orgel van m'n ouders en heb dat omgezet naar spelen op de piano. Heb verder nooit echt les gehad maar 't gaat me aardig af :)

Verder ben ik 14 jaar geleden begonnen op middels een Tracker muziek te maken op de pc, iets wat ik vandaag de dag nog steeds doe. Voor wie wat kennis heeft van trackers, ik ben begonnen in Scream Tracker 2, daarna 3, daarna Impulse Tracker, daarna Modplug Tracker, en vandaag de dag OpenMPT. Mijn muziekstijlen zijn erg breed, maar je vind meestal wel iets Chiptune en Lounge achtigs terug.


In 2003 heb ik het beheer van de Modplug community op me genomen nadat de vorige eigenaar er geen tijd meer voor had en het een beetje liet verwaarlozen.

Met zoveel jaren muziek ervaring heb ik natuurlijk ook de nodige nummers gemaakt die jullie mogelijk willen horen X) Daarom ook maar gelijk een linkje.
http://lpchip.com/modplug/profile.php?mode=viewprofile&u=2

De nummers die ik heb vermeld als Easy Listening, zijn improvisaties die ik op de piano heb gespeeld.
 
Trackers rulen.
Dit doet mij ook weer aan vroeger denken. Ik ben begonnen met fasttrackerII. Impulse tracker heb ik ook wel gebruikt en die wist mij ook wel op de een of andere manier te inspireren. Octamed heb ik ook nog een tijdje gebruikt. En modplug uiteraard ook (met het verdwijnen van dos heb ik fasttracker ingeruild voor modplug tracker).
En ook nu grijp ik soms intuitief weer naar een tracker omdat daar bepaalde dingen toch wel heel gemakkelijk gaan.

Welkom op SF :biertje:
 
Ja, trackers rulen! :)

Wat ik vooral mooi vind is dat Modplug tracker (nu dus OpenMPT) nog steeds aan gebouwd wordt. VST support is beter dan ooit, en de features maken het mogelijk om richting sequencing quality te gaan. Enige waarom ik een tracker toch nog steeds over een sequencer verkies is het overzicht van een pattern en het snel kunnen invoeren van een melodie.

Bij een sequencer ben je gauw geneigd om de noten in te spelen, en daarna te editen om je foutjes eruit te halen.

Ik kan in 1 uur max, een goed liedje maken in een tracker. Dat lukt me niet in een sequencer. Maar goed, genoeg van dat.

Dank je voor je welkom. :D
 
Oh, je mag je gelukkig prijzen. :) Protracker rulez. :)

Ik heb laatst met een vriend van me geprobeerd de protracker limits te verbreken door HQ wav samples om te converteren en zo in protracker te gebruiken. Het resultaat was best vet :)

Ik heb alleen de mod niet omdat de amiga van hem is :P
 
In schiedam zit geloof ik nog een amiga winkel, heb in mijn kelderook nog een paar amiga's staan(met pro tracker 2.1). Ik geloof 1 amiga 500, 3 amiga's 2000 en nog een 1200
 
Dan mag je jezelf gelukkig prijzen man! :)

Enne, kan ik een afpsraak bij je maken voor m'n tanden? :mega:
 
ik wil er wel een paar weg doen, je hoeft ze alleen op te halen(voor nix). Heb er ook monitors bij
 
Laatst gewijzigd:
Dat vind ik heel lief van je, maar ik denk dat ik er helemaal geen tijd voor heb om me er mee bezig te houden. Het zou zonde zijn om het dan te hebben zonder dat ik er wat mee doe.

Maar toch lief aangeboden. :)
 
Dank je :)
 
Back
Top