Welke effectenbak voor Microkorg?

Stabby

Ouwe rot
Lid sinds
20 augustus 2008
Berichten
1.126
Locatie
Sint-Niklaas, België
Ik zoek een leuke effectenbak om het geluid van mijn Microkorg nog beter te maken. Ik dacht eerst voor de Kaoss Pad 3 te gaan, maar ik heb nooit aandacht besteed aan andere producten. Het touchpad is leuk, maar toch niet echt nodig.

Welke effectenbak zouden jullie dus aanraden als aanvulling op mijn Microkorg? Iets dat eenvoudig en vlot te gebruiken is en veel biedt, maar het hoeft ook niet te uitgebreid. De kwaliteit van de effecten is het belangrijkste, al zijn mijn eisen als beginner niet al te hoog. Budget is €200 tot €350, en geen 2de hands.

Suggesties? Alvast bedankt!
 
Ik ben me nog aan het verdiepen in de wereld van de klanksynthese. Ik wil gewoon wat aan mijn Microkorg toevoegen om de mogelijkheden uit te breiden.
 
Verdiep je ook eens in de multi-effecten voor gitaar. Ik heb zelf een cheap-ass Korg Ax1g. Niet je-van-het, maar omdat dat soort dingen zo eenvoudig en toegankelijk zijn, grijp je er vlug naar.

Boss, Korg, Digitech (en Line6 misschien) zijn merken die je op weg zouden moeten helpen met je zoektocht.
 
Ik heb de effecten liever in 1 toestel. De Microkorg heeft trouwens al delay, al weet ik niet of dat wel goed genoeg zou zijn.

Is een Kaoss Pad 3 al niet meer een DJ-mixer? Het dient alleen om mijn geluiden te verbeteren.

Een korg Ax1g lijkt me zeker wel wat, maar werkt dat wel goed? Met welke synth gebruik je dat dan, Kraan?

Wat valt er verder te vertellen over de lexicon MX200 of MX300? Is dat geschikt voor mijn Microkorg of dient het meer om aan een computer aan te sluiten?

Niel, ik zal de Picoverb eens bekijken, de MKP is me te beperkt.
 
Een korg Ax1g lijkt me zeker wel wat, maar werkt dat wel goed? Met welke synth gebruik je dat dan, Kraan?

De Ax1g is vrij oud en zou ik je ook niet aanraden. Als je die serieus zou willen gebruiken, gaat het te veel ten koste van je geluid. In dat geval zou je hem als AUX moeten gebruiken, de effecten volledig open moeten gooien (wet) en dan doseren met je mengtafel. Te veel gedoe voor jou, lijkt me.

Het prettige vind ik dat die dingen gebouwd zijn opdat iemand ze met de voet moet kunnen bedienen. Dat bewijst de eenvoud van de bediening. Je maakt een eigen preset met galm, delay, disortion, en whetever nog meer.
Hat nadeel is dat je geen 'expressie'-mogelijkheden hebt. Dus geen live knoppendraaien zoals je bij de Korgje gewend bent. Het is natuurlijk de vraag hoeveel je dit voor een effectenbak nodig hebt. Als je een expressiepedaal op het effect hebt, dan kan het natuurlijk wel weer.

Wat ik je ongeneerd aan zou willen raden (wat ongetwijfeld zinvolle en totaal zinloze kritiek gaat opleveren) is de Behringer V-amp. Veel effecten voor weinig geld, veel bedieningsmogelijkheden, midi-aansluiting en last but uhmmm, laat maar... een gruwelijk lelijke vormgeving. Als je dat laatste wil voorkomen kan je naar de (duurdere) rackversie kijken.

Bedenk wel dat dat advies gebasseerd is op het idee dat je 'live' bezig wil. Dus beetje spelen/pielen. Je doet concessies op het gebied van geluidskwaliteit (het blijft voor gitaar gebouwd), in het voordeel van het gebruiksgemak. Voor echt studiogebruik moet je meer naar dingen als die Lexicons kijken.
 
Kan ik met de Lexions ook niet live knoppen draaien?

Wat hier wordt aangeraden ligt wel ver onder mijn budget. Ik kan me wel iets meer veroorloven (200-350euro).

Zit hier verder nog iets goed tussen?

- Alesis Nanoverb/Picoverb/Microverb/Midiverb
- TC Electronics M350

De geluidskwaliteit is wel erg belangrijk. Geen ruis ofzo...
 
Laatst gewijzigd:
Kan ik met de Lexions ook niet live knoppen draaien?

Wat hier wordt aangeraden ligt wel ver onder mijn budget. Ik kan me wel iets meer veroorloven (200-350euro).

Zit hier verder nog iets goed tussen?

- Alesis Nanoverb/Picoverb/Microverb/Midiverb
- TC Electronics M350

De geluidskwaliteit is wel erg belangrijk. Geen ruis ofzo...

Als geluidskwaliteit van belang is, is dat een minpunt voor gitaareffecten. Heb je geen mogelijkheden om effecten te testen ergens in een winkel? Dat lijkt me in jouw geval het beste. Met een budget tot 350 euro voor een effect, moet je niet te veel op adviezen van anderen ingaan. Hoe goed ze misschien ook zijn...
 
Met goede geluidskwaliteit bedoel ik dus de afwezigheid van ruis. Ik wil met alle effecten hetzelfde geluid horen als wanneer ik rechtstreeks van de Microkorg beluister. In een lawaaierige winkel is dat nogal moeilijk zelf te beoordelen.

Eigenlijk heb ik ook een mixer nodig. Dan zou ik een mixer met effecten kunnen nemen, maar dan moet ik de instellingen kunnen opslaan. Ik zal waarschijnlijk voor elke klank die ik maak een andere effectinstelling hebben. In dat opzicht lijkt de Korg KM-202 een goede kandidaat, maar die heeft maar 3 geheugenplaatsen.

Voor zover ik zie voldoen de TC Electronic M350 en Kaoss Pad 3 aan mijn eisen. Ik weet alleen nog niets over de geluidskwaliteit daarvan.
 
TC Electronic M350 is voor jouw doel een prima keuze.
Geluidskwaliteit prima; bediening overzichtelijk.
Weet alleen niet of je hiermee bijv. twee delay-based FX (zoals chorus + echo) tegelijkertijd kunt genereren.

Een (gebruikte) Boss SX-700 is ook altijd te overwegen.
Alesis vond ik zelf te veel ruis hebben, maar mischien had ik de verkeerde te pakken.
 
Ach ja, na wat langer na te denken denk ik dat een Kaoss Pad 3 toch de beste keus is. Ik wou eerst een MPC500 sampler halen, maar ik heb nog veel te leren voor ik echt muziek zal gaan maken. De beperkte sampler van de Kaoss Pad is dan toch een goed begin. Zo kan ik mijn investering in de MPC500 wat uitstellen.
 
Ach ja, na wat langer na te denken denk ik dat een Kaoss Pad 3 toch de beste keus is. Ik wou eerst een MPC500 sampler halen, maar ik heb nog veel te leren voor ik echt muziek zal gaan maken. De beperkte sampler van de Kaoss Pad is dan toch een goed begin. Zo kan ik mijn investering in de MPC500 wat uitstellen.


Volgens mij maak je daarmee een goede keus die je stevig onderzocht en onderbouwd hebt. Check ook eens Youtube. Hoewel het een kwestie van kaf en koren is, vind je daar soms best wel eens interessante filmpjes over bepaalde producten. En je kan natuurlijk altijd de handleiding downloaden van de Korg site en die even doornemen. Misschien dat je daarmee de laatste twijfel wegneemt (of juist versterkt, maar dan kan je weer verder waar je hier gebleven bent :) )...
 
beste stabby, je bent duidelijk nog in een 'onderzoeksfaze'. Ik begrijp je afkeer niet echt van tweedehandsmateriaal. Ik zou toch echt eerst eens uitkijken om de toestellen die je zoekt, tweedehands te kopen, gaat je veel geld schelen. Plus, je zal nu een Microkorg hebben en een effect (dus je kan dan één geluid maken)...voor de nieuwprijs van die twee had je tweedehands al wat meer materiaal kunnen kopen waar je ook effectief een heel nummer mee kan maken (je hebt wel meer dan 1 geluid nodig, ook wat drums , een mixer om alles bijeen te mixen etc). Of heb je al andere synths/drumcomputers ? Als je ziet hoeveel gear (onder andere de MPC500 die je zocht) er gekocht wordt en na een paar maandjes 'proberen' voor iets meer dan de helft van de aankoopprijs wordt gedumpt...da's blijkbaar één van de positieve gevolgen van het steeds goedkoper worden van hardware, mensen kopen maar's iets "producen is toch makkelijk en kan iedereen" en binnen de kortste keren merkt men dat het toch niet sooo easy is en wordt het gedumpt.
Ondanks het feit dat die Microkorg niet slecht is en misschien gemakkelijk te begrijpen voor een beginner, had je voor die prijs een Virus A/B rack tweedehands kunnen kopen waar je 16 geluiden tegelijk mee kan afspelen en waar ook al wat basic drums inzitten (plus een Vocoder plus 6 uitgangen plus effecten) , daar nog een toetsenbordje bij (bvb JXP3 die hier voor nog 200 euro gaan) en je had er al iets analoogs bij ook...audio van de JX3P kon je dan in de virus sturen (en filteren/FX etc) zodat je zelfs geen mengpaneel nodig hebt en met die twee maakte je een heel nummer...
 
Ik kan er niet aan doen, ik ben één van de weinigen die niet graag 2de hands elektronica heeft. Ik heb bij enkele aanbiedingen al overwogen te kopen, maar ik krijg het niet zover dat werkelijk te doen. Ik vrees dat er iets mis zal zijn (ik kan me aan de kleinste foutjes ergeren al is het een dood pixeltje op het scherm van een LCD). Ik merk dat dan pas na een aantal weken en vanaf dan haalt het zoveel van de fun weg. Daarom koop ik dus liever in de winkel, dan kan ik steeds gerust zijn owv de garantie. Bij 2dehandse synths en samplers spendeer je nog steeds een groot bedrag en vergroot dat lastige gevoel. Ik kan het ook niet helpen dat ik soms denk dat de verkoper een klein maar ergerlijk iets verzwijgt (iets dat me niet onmiddellijk zal opvallen) en daarom dus verkoopt. Ik heb het al eens meegemaakt, dat verklaart het.

Een tweede reden is dat ik graag een nieuw product in huis haal. Het geeft gewoon een leuker gevoel. Maar vooral door negatieve ervaring heb ik het moeilijk met 2dehands.

Maar goed, ik moet ook niet over alles ineens beschikken. Ik heb over elk stukje apparatuur wel een topic geplaatst, maar het helpt enorm om daarover te leren en zo te weten wat mijn eerstvolgende koop wordt en welke richting ik best zou uitgaan.
 
Back
Top