Yamaha mo6

dubbel__pp

Nieuwkomer
Lid sinds
9 januari 2007
Berichten
5
Ik ga een mo6 kopen van yamaha. nu wou ik om er geluid uit te krijgen hem via usb op de pc aan sluiten werkt dit ook? of moeten er nog bijzonderheden toegevoegd worden, ik spraak laats iemand die heeft in zijn studio er een kasje tussen die het vertaald voor de pc(ben de naam van het apparaat ff vergeten) maar zei ook dat het waarschijnlijk mogelijk kon zijn.
 
je kunt de mo6 rechtstreeks via usb op je PC aansluiten.

Alleen gaat over dat draadje geen geluid, alleen midi. Die USB aansluiting is dus alleen
een vervanging van een midi interface.
 
Wat je nodig hebt is een geluidskaart. Daarop zitten audio ingangen waarop je de MO6 kunt aansluiten.

Goedkoop en goed is bijvoorbeeld een EMU1212:
http://www.emu.com/products/product.asp?category=505&subcategory=491&product=9872

Maar er zijn uiteraard vele mogelijkheden als het om geluidkaarten gaat.
Je kunt bijvoorbeeld ook een geluidskaart kopen die je niet in je PC hoeft in te bouwen (zoals die persoon heeft die je laatst sprak) Die sluit je aan op je PC middels USB of Firewire. Je zou eens kunnen kijken bij M-Audio bijvoorbeeld.
www.m-audio.com

Flexby
 
Yamaha Mo6

Yamaha Mo6

Heej jongens ik heb een vraagje.
Ik heb nu een Yamaha mo6 en die heb ik nu op me pc aangesloten met een USB kabel en dat werkt prima.
Ik gebruik Cubase SX3 maar het probleem is dat die sounds van me keyboard niet worden overgeplaats naar Cubase SX3.
Dus als ik bijv. op me keyboard ''kicks en claps'' speel wil ik dat die overgeplaats worden naar Cubase weet misschien iemand mij probleem zo ja laat me aub weten.

alvast thx voor et hulp.

Grtz nWp!
 
mo6

mo6

Dj zover ben ik wel maar er moet zeker wat aan in de keyboard of in cubase geswitch worden ofzo ik heb stap voor stap uitleg nodig en dan kijke of het werkt.
 
Heb je alle software geïntalleerd? (USB dirver, Studiomanager met multi én voice-software) Je moet voor de juiste midi-weergave de juiste channelsettings selecteren in elke willekeurige softsequencer ook Cubase.
 
usb weet ik niet, heb zelf de MO8 en wat ik doe is de via midi de synth aansluiten aan m'n audio interface die via firewire weer is gekoppeld aan m'n pc

Sequencen doe ik direct op de MO dus niet met de pc.. Audio neem ik daarna gewoon op met de pc
de wav-blokjes duw ik dan in m'n audio software (zoals cubase/fl/etc) :okdan:

wat jij bedoeld dat je geluiden uit je MO haalt en naar cubase importeerd ofzo kan niet, je kan de midi gegevens bewerken of de audio uit de MO op je pc recorden
 
Heb je alle software geïntalleerd? (USB dirver, Studiomanager met multi én voice-software) Je moet voor de juiste midi-weergave de juiste channelsettings selecteren in elke willekeurige softsequencer ook Cubase.

Ik heb bij mijn Motif Es 7 3 cd's gekregen. Eentje is voor een plug-in board.(Maar die heb ik toch niet dus is niet relevant.) Op de 2e CD staan allemaal wav files? Wat moet ik hie rmee doen? En op de derde CD staan een aantal software programmas, maar ik dacht die voice-editing software gebruik ik toch niet ik vind de sounds zo goed.... maar begrijp ik nu goed dat je echt alles moet installeeren wil je dat het goed functioneerd?
 
Ik heb bij mijn Motif Es 7 3 cd's gekregen. Eentje is voor een plug-in board.... Op de 2e CD staan allemaal wav files? Wat moet ik hie rmee doen?
De ES serie beschikt over een sampler (als je tenminste extra geheugen in de ES hebt zitten). De WAV's zijn daarvoor te gebruiken.

En op de derde CD staan een aantal software programmas, maar ik dacht die voice-editing software gebruik ik toch niet ik vind de sounds zo goed.... maar begrijp ik nu goed dat je echt alles moet installeeren wil je dat het goed functioneerd?

Als je wilt dat je ES volledig met je pc kan communiceren dan zal volledige software-installatie wel handig zijn. De studio-manager is verantwoordelijk voor de midi-routing (mogelijk in combinatie met bijvoorbeeld een yamaha digitale mixer zoals de 01X). De editors (multi en voice) zijn niet persé noodzakelijk maar wel errugh handig (backup van patches e.d.). Installeren kan altijd, dan kun je daarna bepalen of je er ook mee wilt werken. Ik moet zeggen dat de software wel erg handig is voor het aanpassen van de userbanks.

Daan
 
Midi Kabels

Midi Kabels

Heej jongens ik heb een vraagje ik wil een kabel bestelle bij feedback maar ik weet nit hoe die heet. Ik wil zegmaar een midi kabel dus mini in en out aan de bijde kanten dus 4 van die ronde mini in en out dinges weet iemand waar ik die kan bestelle of weet iemand die naam?
 
gewoon een midikabeltje halen bij de muziekwinkel, niet moeilijk doen. Je kunt je MO6 ook met USB midi laten aansturen, misschien net zo makkelijk.
 
yamaha mo6

yamaha mo6

Ja maar ik wil weten wat voor kabels ik nodig heb om me mo6 aan te sluiten aan me pc. Ik heb nu een usb kabel maar ik denk dat ik wel meer dat die kabel nodig heb als ik me mo6 sounds wil verplaatsen naar cubase.
 
Ja maar ik wil weten wat voor kabels ik nodig heb om me mo6 aan te sluiten aan me pc. Ik heb nu een usb kabel maar ik denk dat ik wel meer dat die kabel nodig heb als ik me mo6 sounds wil verplaatsen naar cubase.

het is in feite heel simpel
een motif is geen VSTI waarin alle audio door je computer gegenereerd wordt. De motif is een synthesizer die geluid maakt. Dit geluid kun je horen via de koptelefoonuitgang van je motif of via de Audio OUT uitgangen op je Motif. Je zult NOOIT de audio van de motif uit je computer horen komen, tenzij je de Audio outs van je Motif op de Audio In van je geluidskaart aansluit.

de usb kabel is alleen voor het transporteren van midi. Midi is GEEN geluidssignaal. Midi geeft alleen maar gegevens door die betrekking hebben op je synthesizer, dus bijvoorbeeld:
- welke toets je indrukt
- hoe lang je deze toets indrukt
- hoe hard je deze toets indrukt

als je dit weer afspeelt in cubase dan zal je motif dus herhalen wat jij toen ingespeeld hebt.

Dus wat heb jij nodig om je motif in je computer te horen:
- een geluidskaart met een audio in
- een audiokabeltje met 2 jack pluggen (voor in de motif) en 2 plugjes die op je geluidskaart passen
- een workshop hoe je cubase in moet stellen om audio op te kunnen nemen

via de koptelefoonuitgang op de motif (dus koptelefoon aansluiten) zou je altijd geluid moeten kunnen horen. Dus dat is je check of je dingen goed hebt aangesloten.
 
Back
Top