Waldorf Blofeld

Deze bak is een soort Roel van Velzen.
Klein ding, maar een geluid wat eruit komt, nie normaal meer. :D
 
Door een combinatie van vakantie-activiteiten en teveel gear in een te korte tijd aanschaffen (dat is zo decadent als het klinkt), ben ik tot nu toe amper aan de Blofeld toegekomen.
Mijn vrouw zat er vanmiddag mee te spelen en dat klonk zo lekker dat ik me haast schaam dat ik tot nu toe zo weinig tijd aan de Blofeld heb besteed.

Ik vind het toch wel een erg fijn bakje. Ik kan moeilijk benoemen waarin hij zich precies onderscheidt, maar op de een of andere manier kun je er toch weer totaal andere dingen mee dan met de andere VA apparaten die ik heb.
Zoals ik in een eerder bericht al opmerkte vind ik de manier van werken erg prettig en dat onderschrijf ik nog steeds. De grafische weergave van parameters werkt erg prettig en de knoppen functies zijn duidelijk en makkelijk te bedienen.

Een waardevolle aanvulling dus voor mij. Nu alleen nog wat meer tijd vrijmaken voor dit beestje.


groet

Tom
 
Zozo, spammerdespam :erm:

Zo kan je het noemen, maar er zijn veel leden opzoek naar een blofeldje en bellen stad en land af, dan zie ik dit niet zo als spammen SCAN.

Vele doen dit ook met andere dingen, dat ik er nu toevallig werk maakt dat dan spammen?? Ik had het ook een vriendje kunnen laten melden, vind je het dan wel goed??
 
Nie zo happen grooveron ;) sommige mensen hebben nou eenmaal lange tenen, vooral op inet. Ik vind het wel ok dat je het even meld :mega:
Edit: ik weet nog steeds niet eens bij welke winkel je werkt, dus spammen was het al helemaal niet ....
 
Nie zo happen grooveron ;) sommige mensen hebben nou eenmaal lange tenen, vooral op inet.

Helemaal mee eens!

Edit: ik weet nog steeds niet eens bij welke winkel je werkt, dus spammen was het al helemaal niet ....

Niel, heb je de tekst onder de avatar van grooveron wel eens bekeken? ;)

i 4 music dus :D
 
Ik vond het ook geen spammen. Nuttige info voor iedereen die er nu eentje wil hebben (misschien ik ook wel) ;-)
 
Helemaal mee eens!

Niel, heb je de tekst onder de avatar van grooveron wel eens bekeken? ;)

i 4 music dus :D

Ow. Ik dacht peter verspuy dan. En voor anderen is het weer feedback of dijkman.

Ontopic weer dames, met welke reeds bestaande synth is de Blofeld qua klank en mogelijkheden het meeste te vergelijken? Die 16 parts multitimbraliteit is nogal wat als je daar alle mogelijkheden hebt per part. Of loop ik achter :D
 
Ik heb gisteren wat mensen laten luisteren en er werd geconcludeerd dat de XT wavetable zo kaal uit de synth digitaler klinken. Maar ik heb er toch moeite mee....mijn voorkeur lijkt in veel gevallen bij de XT te liggen =(.

De Blofeld kan zonder discussie veel gevarieerdere sounds weergeven (al is het alleen al omdat je 2 verschillende wavetables + een 3e osc kunt gebruiken). Echter heb ik gewoon het idee dat de XT beter presteerd in het laag. Lastig, want de bediening van de Blofeld vind ik, ondanks dat deze veel minder knoppen heeft, vriendelijker. De reden hierachter is dat de Blofeld overal redelijk vriendelijk is waar de XT als er geen dedicated knop voor is opeens een stuk minder leuk is.

Maar de sound is voor mij nog een twijfelgeval.


Maar toch voor de Blofeld gekozen?? Ik zie dat je de XT verkocht hebt.
 
Maar toch voor de Blofeld gekozen?? Ik zie dat je de XT verkocht hebt.

Klopt ja. Hoewel ik erg van rauwe en scheurende sounds houd die lekker recht in je gezicht slaan en de XT hier toch echt iets beter in is heb ik gekozen voor de portabiliteit van de Blofeld. Klein koffertje eromheen en je hebt gewoon altijd een hele leuke synth bij je die ook nog eens een paar knoppen heeft om 'm live te bedienen. Zoveel leuker dan een rackbak bij je hebben.

Verder kun je erg veel bereiken met de blofeld en heb je nog steeds die toch karakteristieke waldorf sound. Hoe dan ook een goede koop.

De XT ging met pijn in het hart maar ik gebruik de Blofeld meer dan ik de XT ooit heb gebruikt.
 
Dat hoor ik van meer mensen juist om dat hij wat veelzijdiger is dan de Microwaves en de Q's. Zogauw er een overblijft neem ik hem ook mee. Vooral de sounds van ons eigen forum lid SCD zijn zeer de moeite waard!!
 
Zit er nu wel of geen pc-editor bij de Blofeld (zoals bij de Acces Virus)? Ik dacht dat er in het verleden wel sprake van was...

Heb zelf al jaren een Waldorf Micro-q, maar vind de bediening niet zo geslaagd. Ik denk er daarom aan om een Blofeld te nemen, hoewel ik ook hier en daar lees dan hij minder "vet" klinkt. Is het mogelijk om Micro-q geluiden in te laden?
 
Waldorf levert nog geen editor, maar ik geloof wel dat er een soort van editor ergens op het net te vinden is.
 
In één van de Youtube filmpjes over de Blofeld wordt wel gesproken van Librarian software en een editor.
Ik heb dus goede hoop.


groet

Tom
 
In één van de Youtube filmpjes over de Blofeld wordt wel gesproken van Librarian software en een editor.
Ik heb dus goede hoop.


groet

Tom

Precies! Zoiets had ik vorig jaar ook gezien. Blijkbaar ff afwachten nog...
 
Back
Top