workstation achtige synth met goede sequencer

bobaphat

Ouwe rot
Lid sinds
19 Maart 2002
Berichten
3.266
Ik zoek nog steeds een betaalbare makkelijke hardware synth waar ik lekker op kan componeren. Ik wil dan wel dat die sequencer weer midi uitstuurt.
Weet iemand iets?
 
wat is betaalbaar..
Ik gebruik een MC-909 als sequencer en ben daar tevreden mee.
Je kan 16 kanalen stuuren.. midi of intern.. swing/grid/groove quantizen, en een pluspunt vind ik dat je alles kan opslaan via usb op pc.
Een minpunt dat mij ergert is dat er geen doorlopende sustain is als je van pattern verandert .. valt hard op als je veel crashes/cymbals gebruikt op laatste 16'de noot of met hevige delay werkt.. maar dat is alleen een probleem voor interne geluiden en er zijn wel een paar work arounds
 
De mc909 vind ik dus al veel te duur, ik bedoel meer een wat meer outdated synth/workstation met een goeie lekkere sequencer.

ohja liefst wel hoge ppqn. 480 of hoger
 
check eens wat ensoniq spul. klinkt lekker, werkt over het algemeen simpel.

maat van me gebruikt een ensoniq voor al z'n songs en dat bepaalde type werkt echt heel fijn. jammer dat ik niet exakt weet welke het ook alweer is, zal het eens navragen.
 
Als een tweedehand MC909 te duur is, wat is je budget dan precies?
 
Heb zelf onlangs een Roland W30 gehad (sampler, sequencer en synth inéén. Kost niet teveel (tussen de 100 en 200 euro afhankelijk van of de SCSI werkt en meegeleverde accesoires). Een nadeel: ik vond 't een draak om te programmeren.
 
MC505 Kan je daar lekker mee componeren? Hoe zit het met midi out. en eventueel data opslag?
 
Check een Korg 01/wfd, goede geluiden en sequencer en rond de 250 euro
 
net even nagevraagd. die maat van me heeft een TS10. De TS12 schijnt dezelfde sequencer te hebben.
De TS10 is een prima werkpaard voor weinig geld. Hij zal nu zo'n 250 opbrengen. En met polyfone aftertouch. Simpeler te bedienen dan een GEM S 2 of 3. De sequencer is beter dan van de ASR-10. Als je de TS uitzet, wordt het sequencergeheugen niet gewist. Ik heb nog een geheugenuitbreiding naar 97.000 noten over. Mijn eigen TS10 verkoop ik natuurlijk niet.
 
Een Yamaha SY-77 misschien?
 
Idd een SY of een K2000 of zo?
W30 zou ook kunnen.
Het is allemaal ouwe meuk maar met een beetje liefde kan je er nog fokking veel uithalen.
 
w30 is mischien ook aardig, als het maar lekker makkelijk squenst en ppqn heeft hoger dan 480
 
Ik zou ook voor de korg 01/wfd gaan voor dat budget. Fijne sequencer die i.m.o. heel makkelijk werkt, een pattern functie heeft en ook externe bronnen kan aansturen. En ik vind het geluid nog steeds heeeerlijk! :koffie:
 
w30 niet doen, klinkt heel goed maar echt een bitch om te sequencen, als je gewoon doet: rec-start, track inspelen, goed. volgende track, dan is het wel te doen. maar editen zuigt echt hard

pharell gebruikt trouwens een ts10

btw de sequencer in die e-mu samplers is erg strak, maar editen is ook weer primitief (beter dan w30)

die sy dingen zijn wel relax, vriendin van me ("bat for lashes") gebruikt dat. heb daar wel eens op gewerkt, erg o.k.
 
Back
Top