matrix 1000 editor

R-ond

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
11 januari 2003
Berichten
14.508
het lukt me maar niet om een geschikte editor te vinden voor mn m1000 oberheim
die ob6000 demo lukt niet ik gebruik xp ,..ligt daaraan
ik wil het liefste een "free"editor ,...
iemand suggesties
ron
 
Lijkt me een heel bruikbare URL !!! Thanks !!:biertje:
 
ja, d'r is een mooie device map voor Cubase SX... ik weet niet of je cubase gebruikt maar kijk hier maar eens:

http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels.htm
http://www.cykong.com/CubaseSX/PanelsXML/Oberheim Matrix-1000 SX Patch+Panel v2.jpg

en nog een boel andere synth device maps.

Ik was eigenlijk op zoek naar hetzelfde als R-ond en kwam op dit draadje uit.. Leuke dingen op deze site inderdaad, maar ik zie nergens downloadlinks behalve "Download XML" en klikken op de plaatjes levert ook alleen maar een uitvergroting op :confused: :confused: :confused:
 
De allerbeste is de mark strijbos Matrix 2001 editor
http://www.mk2software.com/matrix/index.php

Al het andere is echt troep...dit geeft je Matrix een compleet nieuw leven, de editor heeft zelfs een ingebouwde sequencer.

Werkt als een paard, supergoede interface, crashed niet etc.

En die kost maar 15 euro das het echt dubbel en dwars waard
 
Ik was eigenlijk op zoek naar hetzelfde als R-ond en kwam op dit draadje uit.. Leuke dingen op deze site inderdaad, maar ik zie nergens downloadlinks behalve "Download XML" en klikken op de plaatjes levert ook alleen maar een uitvergroting op :confused: :confused: :confused:

Rechtsklik op download XML en save de xml file. Die kun je daarna in de Cubase midi device manager met de 'import setup' knop importeren.

De editor werkt hier prima. Sommige parameters hebben wel even tijd nodig voordat ze in de Matrix-1000 verwerkt zijn, rustig aan draaien dus, als je te snel aan meerdere knopppen draait crasht de Matrix.


Ik ben er wel nog niet helemaal achter waar alle knoppen voor dienen, de omschrijving in de editor is nogal beperkt.
 
Mensen loop nou niet te klooien met zo een Cubase XM mapje en download gewoon die Matrix 2001 editor.

en voor OSX ???
Ik zou gewoon een cheapo ouwe PC scoren, Matrix 2001 erop zetten en ernaast zetten...
Het verandert je Matrix echt in een soort Synclavier/DGS Synergy synthesizer-computerscherm set up ;)

Crumar_GDS.gif


Helemaal gaaf als je er een touch sensitive scherm bij koopt met een pennetje!
 
Mensen loop nou niet te klooien met zo een Cubase XM mapje en download gewoon die Matrix 2001 editor.(...)



(...)Ik had de editor software van mark strijbos gekocht en verwachtte dat ik daarmee mijn matrix6r niet alleen via de muis kon programmeren, maar ook via mijn bcr2000. Dit omdat mark zijn software zo heeft geschreven dat je er midi controllers aan kunt hangen. Heel fijn! Al snel kwam ik er echter achter dat de matrix6r raar reageerde op een aantal parameters. Bij het wijzigen van bepaalde parameters bleeft het namelijk 2 tot soms wel 20 seconden stil. Ik dacht eerst dat de synth kapot was, maar navraag bij mark (mark, bedankt voor alle feedback!) leverde op dat de sysex implementatie van de matrix6r geen negatieve waardes voor parameters toestaat. Dat is bv zo bij detune. Mark heeft dat opgelost door bij iedere edit de hele patch opnieuw te sturen. Maar dat kost veel tijd. Ik weet niet of het bij anderen zo extreem is als bij mij, maar ik vond het onwerkbaar en niet echt inspirerend tijdens het programmeren. Mark vertelde me dat de matrix1000 overigens geen last heeft van de 'negatieve waarden bug'. Maar de matrix1000 heeft weer andere sysexproblemen. Zo schijnt de sustain van envelope2 te haperen. En verder is het onmogelijk om de m1000 in unisono mode te krijgen, omdat dat 1 van de 'master-parameters' is, en die zijn simpelweg niet via sysex te benaderen. Ik gebruik zelf de unisono functie best wel vaak. Ik ga niet beweren dat die heel mooi klinkt, maar toch vind ik hem heel bruikbaar. Tenslotte hapert de vcf frequentie bij editen op zowel de m1000 als de m6r. Een mooie filtersweep zit er dus niet in...

Helaas had ik dus niet de vette analoge bak met knoppen waar ik op gehoopt had. Daarvoor in de plaats had een vette analoge bak die ik via software moest editen. Ik ben toen de matrix6r maar als een soort plugin gaan beschouwen met een hardware bak eraan en dat hielp wel een beetje. Ik stapte ook over naar de ob6000 editor. Ziet er stukken slechter uit dan de editor van mark en werkt ook minder lekker, maar de van de probleemparameters werd gewoon het negatieve deel genegeerd. Dat betekende dat ik het negatieve deel niet kon bereiken, maar dat de synth ook niet haperde tijdens het editen. dat vind ik belangrijker. En het voordeel van de m6r is dat je die parameters wel vanaf het frontpaneel kunt editen, mocht je perse de negatieve waardes willen hebben. Dus daar kon ik wel mee leven. Eigenlijk hoop ik echter nog steeds dat mark in zijn software voor matrix6 gebruikers de mogelijkheid geeft om wel of niet om de bug heen te werken. dan zou ik zo weer teruggaan naar zijn editor.

Hoewel ik dus weer verliefd was op de m6r, voelde ik de groeiende behoefte om de access matrix controller aan te schaffen. Die kan niet alle parameters besturen, maar wel de meest gebruikelijk synth parameters. De laatste programmer die echter op ebay werd verkocht ging voor bijna $500 weg... Dat vond ik echt teveel van het goede.

Ik ging het internet op en spitte de handleiding door en vond in ieder geval iets: de m6r (en volgens mij ook de m1000) heeft 4 toewijsbare cc's. Dit doe je door in de modulatiematrix pedal1, pedal2, lever2 en lever3 aan bepaalde parameters toe te wijzen. Op de m6r (en waarschijnlijk niet op de m1000) kun je vervolgens bij de master-parameters 'controller' aanzetten (master menu, parameter 02) en instellen door welke cc's pedal1, pedal2, lever2 en lever3 worden bestuurd. En ja hoor.... een hele mooie vloeiende filtersweep!!! en zo kun je van de m6r toch nog een redelijke realtime bestuurbare synth maken (4 realtime controllers via cc, dus ook te automatiseren in je sequencer).

Maar het goede nieuws moet nog komen... vanavond heb ik eens goed na zitten denken of het echt niet mogelijk was mijn m6r met mijn bcr2000 te besturen. Ik weet dat je in de bcr2000 geen sysex kunt programmeren, maar je kunt wel sysexboodschappen 'learnen'. En dat heb ik dus geprobeerd: sysex data vanuit de software van mark strijbos naar de bcr gestuurd, midi learn aangezet en vervolgens die midi data van uit de bcr naar de m6r gestuurd met de knoppen. En ja hoor... de m6r reageert nu rechtstreeks op mijn bcr! Het is niet helemaal perfect omdat de bcr standaard alle parameters van 0 tot 127 laat lopen, terwijl op de m6r sommige parameters (bv tune) maar van 0 tot 63 gaat. Dat levert soms rare dingen op. Maar als je het weet, dan draai je de knop toch gewoon niet verder dan 63? ik heb nog niet alle parameters gemapt, dus misschien kom ik nog hele rare dingen tegen. Misschien heb ik wel weer te vroeg gejuicht.... het ziet er in ieder geval goed uit.

Ik heb nu voor 75 euro (kosten van de bcr) een hardware controller voor mijn m6r. Dat klinkt mij beter in de oren dan 400 euro voor de access programmer (die je ook niet voor andere dingen kunt gebruiken). de filterparameter hapert en de algehele respons is traag (maar snel genoeg om mee te programmeren), maar daar schijnt ook de access programmer last van te hebben. Ik heb het nu met de bcr gedaan, maar het is natuurlijk mogelijk om het met elke controller te doen die sysex kan versturen. Ik ken alleen geen enkele die zoveel knoppen heeft als de bcr. In ieder geval zet ik mijn bcr patch online als hij af is, dan kunnen anderen hem ook gebruiken. Hij werkt overigens waarschijnlijk alleen met de m6r.

Dus om terug te komen op de beginvraag: m6r of m1000? Ik zou zeggen dat ik heel blij ben met de m6r. Dat geeft je vloeiende parameter besturing (natuurlijk wel 127 stappen, maar dat is beter dan intern bij de m6r, ik geloof 6bit=32 stappen), unisono, duidelijke display en toegang tot alle parameters via het frontpaneel. De m1000 is echt een presetbak en laat je dan ook niet meer zien dan een nummer. De m1000 geeft je echter wel de mogelijkheid om zonder problemen de negatieve waarden van parameters te gebruiken. Dat, en het feit dat het toch 2u minder ruimte in je rack is, zijn de voordelen van de m1000. Mono- vs duotimbraal vind ik zelf niet zo interessant, evenals de mogeijkheid tot splits in de m6r. Maar waar je ook voor gaat; voor dit geld zo'n fantastisch geluid, dat zou niemand zichzelf moeten onthouden!

Groeten,
michel


Bron: https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=63239
door mossie23


:eureka: Dit lijkt me toch ook wel een hele interessante optie.. heeft iemand dit al eens uitgeprobeerd? :eureka:
 
Het klopt inderdaad dat hij beter reageert op CC's dan op SysEx. Vrijwel iedere standaardpatch reageert daar ook op!
 
matrix 1000 editor Mark Strijbos

matrix 1000 editor Mark Strijbos

Ik heb die matrix 1000 editor van Mark Strijbos via internet gekocht.
Netjes een berichtje van Paypal gekregen dat het geld overgemaakt
is etc. Maar verder helemaal niets ontvangen van Strijbos. Ik heb er
een mailtje achteraan gestuurd (een week geleden), maar niets meer
gehoord...

Hebben andere mensen een vergelijkbaar probleem met deze knakker
of is hij ff op vakantie of zo ??

Heiko
 
matrix 1000 editor

Heel toevallig heb ik vanochtend de editor software in mijn mailbox gevonden.
Mark Strijbos was ff offline...

Heiko
 
Back
Top