Zoom H2 **FieldRecorder**

komt de bas bij opnames ook wel enigszins tot z'n recht of is het laag er niet in bij dees microfoontjes?
 
klinkt best aardig, is die opname al bijgeequalized of zo rauw erop gezet?
 
Ik vind zelf de bas van de H2 stukken beter dan wat ik met mijn Minidisk klaarspeelde...
 
Origineel geplaatst door sunny pedaal
klinkt best aardig, is die opname al bijgeequalized of zo rauw erop gezet?

Rauwe wav uit de H2 genormalized, daarna naar mp3 met Lame.
 
Voor de mensen die een surround-systeempje hebben; ik heb mijn opnames van Utrecht Centraal in quad ge-encode als DTS-WAV.

Als je niet weet wat je met een DTS-WAV kunt, ga 'm dan niet blindelings afluisteren, da's niet goed voor je speakers en oren :D

http://www.dompselaar.org/H2/SR000_DTS.wav

Dus nogmaal: alleen branden als DTS Audio CD en niet zomaar openen!
 
interessante bakkie.

...maar ik wacht de microtrack II nog even af. 1/4" Jack inputs (en powered stereo 1/8"), 48V phantom, limiter en SPDIF in als je evt. een eigen A/D (grace lunatec v3, mini-me) ervoor wilt hangen. Nou maar hopen dat zij de accu problemen(interne) hebben opgelost.

http://aabaca.com/microtrackII.pdf
 
Die is inderdaad misschien net wat beter (ook wat duurder trouwens), maar zo te zien toch meer bedoelt om in combinatie met andere apparaten te gebruiken, als echte recorder. Ik gebruik mijn H2 als field-recorder, dus dingen als een S/PDIF input zijn voor mij overkill en wat ik zo handig vind aan de H2 is juist dat ik geen externe mic nodig heb.

De H2 heeft overigens ook een limiter.
 
Ja, ik hoor je.

Bij de microtrack krijg je een klein stereo mic'je erbij, maar is natuurlijk niet zo mooi als de surround mogelijkheden van de H2.

Zelf heb ik al een setje stereo omnis voor field werk van microphonemadness.com/ die ik tot nu toe met een oud tcd sony DAT gebruik. Ik denk niet dat deze flash recorders -in stereo- veel verbetering op zullen leveren al is het 24-bit. Vandaar dat ik iets wil wat spdif kan hebben om uiteindelijk en grotere stap omhoog te maken. Iets van een matched paar (evt. gemodde) oktava MK-12 omnis ofzo die op de huidige pre's kunnen en daarna een betere pre/AD zoals de mini-me.
 
Hoe zit het met het her-encoderen van de 4 streams trouwens?

Er is namelijk een oud 4 capsule concept uit de jaren 70 die in een paar prijsklasses te krijgen is en verschillende soorten mic setups kan nabootsen. Maar volgens mij is dit net wat anders:

http://www.core-sound.com/TetraMic/1.php

en deze, ietsje pietje duurdere:

http://www.soundfield.com/products/products.php

Als je sowieso 5.1 kan maken van de opnames vind ik de H2 steeds interesanter worden voor 200 euro!
 
Hij slaat het op als twee stereo WAVs. Dus alle encoding moet je ergens anders mee doen.
 
encoding in een recorder is ook niet zo fijn :) zijn er ook nog kleine recordertjes trouwens met grote jack ingangen? liefst balanced ?
 
even een andere vraag.

Ik denk soms tijdens een sessie of repetitie "damn, had ik dit maar opgenomen, dit lukt ons geen tweede keer". en dan heb ik het voornamelijk over de zang. Omdat ik vaak baal dat er tijdens repeteren juist op het moment dat ik geen recorder bij de hand heb een mooi spontaan effect ontstaat vroeg ik me af of de mic's van de H2 van dusdanig kwaliteit zijn dat ze ook echt te gebruiken zijn in de eindmix of dat dit dus echt niet mogelijk is om dat de kwaliteit te wensen over laat.

kortom: kan ik de op locatie opgenomen zang gebruiken voor eindmixen of moet ik hiervoor toch echt een andere oplossing zien te vinden????


wie-o-wie weet hier iets over te melden?

alvast bedankt!

Robbert
 
Ik zou niet de kwaliteit verwachten van een high end vocal mic. Het zijn maar electret microfoontjes tenslotte.
 
ja, weet ik. Maar ik had toch nog "enige hoop" omdat de opnames die ik tot nu toe gehoord heb van de H2 verrassend goed klinken. Ik hoopte dat de opnames toch op 1 of andere manier op te poetsen waren tot bruikbare kwaliteit.


ik vraag me nu af hoe ik dan op locatie ECHT bruikbaar materiaal kan recorden zonder al teveel mee te zeulen. IS er geen andere optie waarbij ik iets aan m'n laptop hang. En zo ja, wat voor soort mic moet ik dan aan denken? iets via usb.....?
 
Ik kan echt niet zingen, dus ik kan het niet uitproberen voor je, maar ik gok dat door de opstelling van de mics het bereik te breed is en dat de gevoeligheid te groot is, dat je dus veel meer meeneemt dan alleen de zang. Nog even los van de kwaliteit.
 
hmmm, lastig lastig. wellicht dat ik dan voor zo'n usb "snowball" mic moet gaan.

http://www.feedback.nl/?id=55&b=SNOWBALL

helaas heb ik niegenoeg verstand van mic's maar ik zoek gewoon iets wat ik snel in kan pluggen en waarmee ik fatsoenlijk (bruikbaar) mee kan opnemen. Moet toch ergens iets te vinden zijn. Laatst zag ik een tv opname van Pete Philly die gewoon ergens in een weiland een mic (waarvan ik helaas niet weet welke) in z'n laptop geplugged had en daarmee zangopnames stond te maken die later verrekte goed klonken op hun laatste cd. Zo moeilijk kan het dus niet zijn.....
 
Weiland is makkelijker dan een afgesloten ruimte he? Kans dat de microfoon een reflectie oppikt is niet zo groot...
 
zoals ik al zei heb ik daar dus niet zoveel verstand van. Ik ga wel even verder zoeken. Toch lijkt het me dat ik voor dat luttelige bedrag mezelf niet echt een bult kan vallen aan de H2.
 
Back
Top