[Rhodes] Cold

Inderdaad, hier wordt zeer vet gespeeld, verre van achtergrondmuziek dus. Het valt me op dat veel mensen jazz of "dinermuziek" vinden en niet luisteren, of "stressjazz" als er nogal geragd wordt en dan geirriteerd raken. Het probleem is in beide gevallen dat jazz misschien niet zo direkt de voorgekauwde emoties aanspreekt als popmuziek (vooral omdat het meestal instrumentaal is) . Kweenie, maar ik vind dat Jeroen hier vette harmonien speelt en super lijnen. Misschien het thema nog een beetje "aandikken".
 
Heerlijk stukje jazz!

Ik snap wel wat de meeste mensen bedoelen met het missen van een lead. Ik zou het niet erg vinden als er een mooie trompetsolo tussendoor kwam. Maar dat heb je mischien vaker dit type instrument.

Desalniettemin voor mij zeker geen achtergrond muziek! Mischien een tikkie teveel warme galm, maar verder top!
 
heel erg mooi ! erg strak gespeeld en mooi opgenomen. ik mis ook wel iets eigenlijk, maar dan een vrouwelijke stem, een beetje in de richting van Zero 7 zoiets.

:)
 
Origineel geplaatst door Jeroen
Thanks.

Hier vind je nog meer opnamens van dezelfde sessie:
Meer...

Grtz,
Jeroen


Ik heb eindelijk tijd gehad om je andere opnames ook te beluisteren... ik kan alleen maar zeggen: petje af! :okdan: Klinkt allemaal zeer beheerst, en jullie spelen erg lekker, het grooved in de meeste stukken erg vet (om over de sound nog maar te zwijgen)! Ik wou dat ik jouw spelniveau kon halen :)
Nu ik de overige nummer heb gehoord vind ik het nummer bovenaan in je post ook veel beter op z'n plek vallen, het past perfect tussen de andere nummers. Het klinkt dat her en der misschien wel een beetje tam naar mijn smaak, maar dat is gewoon jullie stijl, jullie hebben zeker met gevoel gespeeld. Ik denk overigens dat je het gevoel alleen 100% perfect kunt overbrengen in een live optreden, dat pakt in dit geval veel beter dan opnames. Dus... als je nog eens ergens speelt laat het weten!
 
Hé Jeroen,

Heb net even je track(s) geluisterd. I am very impressed, heel mooi toetswerk en ook erg mooie harmonieen. Erg lekkere muziek, en ik luister dan ook terwijl ik dit intik.

Even een beetje opbouwende kritiek:

Ik vond de timing van de band wat onrustig en gehaast overkomen, dat geldt helemaal voor de track 'ChemicalResidue', waar de drummer eigenlijk steeds voor in de tel hangt in plaats van dat ie lekker laidback gaat spelen. Timing van de toetsen de bass is trouwens wel spot-on dus als je kan zorgen dat je drummer een beejte relaxer meedoet is het helemaal goed...

Cheers,
Eddy
 
Grappig dat je dat vind. Ik vond juist 'Cold' en 'Chemical Residue' de beste takes. M.n. 'Bloesem' is veel te snel gespeeld, waarschijnlijk door de zenuwen (in de studio enzo...). Ik zal nog eens een keer kritisch luisteren. Bedankt iedereen voor de goede kritieken!
 
Btw, het zijn allemaal eigen nummers (van mij) op 'Chemical Residue' na, die is van Herbie Hancock.
 
Ik heb ook een paar van je andere nummers gehoord, en 't klinkt echt lekker moet ik zeggen.

Twee puntjes van kritiek:
Je gebruikt veel panning effect op je Rhodes. Vooral in 'It's all in the game' is het behoorlijk extreem. Ik vind 't daardoor erg onrustig worden, waardoor je niet meer lekker naar de Rhodes kan luisteren.
Verder mis ik balans in de de drums. De snare klinkt erg ruimtelijk en wat afwezig, terwijl de hihat heel direct en op de voorgrond is. Vooral in Chemical Residue is dat erg duidelijk. Gokje: snare via de overheads opgenomen, en de hihats met een aparte mic? In dat geval zou ik de volgende keer ook een mic op de snare zetten.
 
Panning mag inderdaad wat minder. Snare is met een apparte mic opgenomen, maar de drummix heb ik effe snel gemaakt. Ik vond met name het snare geluid niet zo mooi, dus ik ben me te buiten gegaan aan EQ en galm.
 
Back
Top