Wat gebruiken jullie ?

JohnDoe24

Gedeactiveerd account
Lid sinds
23 juni 2003
Berichten
1.853
Aangezien ik altijd benieuwd ben welk programma mensen gebruiken voor hun arragementen, dit topic !
Ikzelf gebruik ACID 4.0, het is mischien niet echt super uitgebreid maar het ondersteund het nodige, en het is lekker duidelijk.

Wat gebruiken jullie, en waarom ?
 
Cubase 4! :)

Ik gebruik al Cubase vanaf Atari versie 2(denk ik..) ben er dus aan gewend. Ik heb een keer een demo van Ableton geprobeerd maar dat vond ik niks. Logic (de pc versie) heb ik ook geprobeerd en dat beviel best maar ik zag geen reden om van Cubase te switchen. Wat ik wel jammer vind van Cubase zijn al die vst-i's die ze er in doen. Echt een waste of resources imo...
 
Hier ook Cubase 4, gewoon fijn pakket. Vroeger ook met logic gewerkt.....ook prima pakket!

Ik zou overigens de meegeleverde plugins van Cubase 4 eens een kans geven.....zeker de synths kunnen je nog behoorlijk verrassen!
 
Ik gebruik lekker 'old school' cakewalk pro audio 9. Zeker als ik arrangementen moet maken voor combo's. musicals ed. Dan vind ik het scoreview window erg fijn werken. De details (dynamiektekens ed.) zet ik er daarna in met Magix notation.
 
als digibeet werk ik graag met renoise (vanwege fasttracker eigenlijk...) en reason, lekker makkelijk geen plugins etc. aanzetten en gaan met die banaan!
 
Sinds 1.5 jaar gebruik ik Cubase eerst SL 3 en nu Cubase studio.
Heb hiervoor protools LE gebruikt maar omdat de meeste mensen waar ik mee samenwerk ook Cubase gebruiken heb ik de overstap gemaakt.
 
Origineel geplaatst door dumdumdadumdum
Ik gebruik lekker 'old school' cakewalk pro audio 9. Zeker als ik arrangementen moet maken voor combo's. musicals ed. Dan vind ik het scoreview window erg fijn werken. De details (dynamiektekens ed.) zet ik er daarna in met Magix notation.

Hey dat vind ik nou ook. Die lay out werkt heel overzichtelijk. Mooier dan Sonar, Cubase of Nuendo
 
Pro Tools 7.1

Overgestapt ten tijde van Cubase SX 3 vanwege: Kopieer- en verplaatsbare plugins, veel flexibelere routing, native sidechaining, "Instrument" tracks en veeeeeel makkelijkere/snellere audio editing. Verder is Pro Tools binnen de markt waarin ik me begeef de standaard.

Het enige echte nadeel waar ik (heel soms) tegenaanloop is het gebrek aan Plugin Delay Compensation. Maar voor vrijwel alle plugins die ik gebruik is dit geen probleem.

In Cubase 4 zijn wel een aantal dingen verbeterd heb ik gezien, maar ik zou niet meer terug willen.

Het enige programma waar ik me nog wel eens aan wil gaan wagen is "Reaper". Zolang ze echter die "Windows 3.11" GUI niet veranderen, zie ik me er nog niet aan beginnen.

gr,
Marc
 
Ik sta op een crossroad, momenteel > Protools (ivm werkveld), Logic (evaring mee en is van apple) of Digital performer (spreekt mij het meest aan, lijkt me zeer uitgebreid qua editing.
 
Nog niet genoemd, dus vandaar dat ik het maar doe.

Ik gebruik sinds een jaartje Tracktion 2.
Na Cubasis en Cubase geprobeerd te hebben werkt Tracktion voor mij het prettigst.


groet

Tom
 
Ableton Live 6.

- Omdat het doet wat ik denk dat het gaat doen. In andere paketten was het vaak zoeken, in Live gaat het voor mij "vanzelf".

- Een andere reden is dat het niet alleen een multitracker is, maar ook een clip-looper, wat ongeëvenaarde creativiteit biedt voor livesets en "therapeutisch prutsen".

- In aanschaf niet te duur, vanwege de goedkope upgrade van Live Lite. (Wat tegenwoordig zowat naar je hoofd wordt gegooid bij elke budget interface of controller.)
 
Yamaha RS7000 - Wavelab

Ik jam al mn percussie in, maak daar mn (live) setje mee, en wil als het nodig is, knip & kloot ik dat in Wavelab Montage .. voor mij zeer werkbaar.
 
Origineel geplaatst door The Unholy
Wiet af en toe.

Same here. Verder nog een RS7000 en Cubase SX3. Jammen gaat op de RS, t echte uitbouwen en afwerken gebeurt in SX.
 
:) Alleen de RS hier. Niks PC!
 
Cubase 4 / Forte / Ableton (voor live)
 
Yep hier nog een rs7k:halleluja jammer in combi met reason voor een paar super vette refills die ik gewoon erbij moet hebben. En dan alles opnemen met soundfoge 8 op een andere pc (wat binnekort een multitracker word)
 
Back
Top