x0xb0x - 303 kloon

Origineel geplaatst door Arnoid
probleem is opgelost x0xb0x werkt perfect nu...
k moest de tempo knob veel langer terug draaien of ik dacht 8o)

En? Hoe bevalt de sound? :)
 
En? Hoe bevalt de sound?

Zeer goed hij klinkt echt lekker vind ik :) maar ik moet hem nog eens tunen nu heb ik hem gewoon samengestoken en alleen de test gedaan voor de power supply (5.333 volt) en de andere trim pot meters gewoon in de midden gezet...
En hij klinkt nu al zeer lekker ik vraag me af of dit tunen nog veel zal veranderen aan de sound....??? Ik ben van plan hem te tunen met een gitaar-tuner...

En ook nu loopt hij rete strak mee met men midiclock iets waar ik met men acidlab altijd problemen mee had...:)
Lekker gemakkelijke sequencer ook :-)

Eigenlijk niets slechts er over te zeggen

Dus al bij al zeer goed koopje en zeker veeeeel blijer er mee of men acidlab die wel redelijk is van klank maar suckt op alle andere vlakken vooral die sequencer...
 
x0xb0x

x0xb0x

Mijn x0xb0x word opgestuurd vet relaxt, nu was mijn vraag heeft iemand al een distortion mod erop zitten?
 
In het verleden m'n x0xb0x verkocht, omdat ik toen vond dat het met software ook behoorlijk goed klonk. Dat vind ik nog steeds overigens, maar de x0xb0x is zoveel leuker door die sequencer en de echte knoppen. Veel meer fun. Daarom toch maar weer een nieuwe besteld en die kwam vandaag binnen. Meteen begonnen met solderen.

Nou wil ik meteen een aantal leuke/zinvolle mods toepassen tijdens het bouwen. Op dit moment vind ik zelf twee mods erg zinvol. De cutoff mod en een aan/uit knop mod. Ik vroeg me echter af welke andere mods goed klinken en zinvol zijn. Die kan ik namelijk dan ook meteen tijdens de bouw installeren, zodat ie naderhand niet meer zo vaak open moet. Ik wil zo dicht mogelijk bij de klank van de originele 303 blijven. Ik las ergens iets over een PSU mod waardoor de x0x0b0x weer wat dichter bij het origineel komt, maar ik moet zeggen dat ik zoveel lees in het x0xb0x forum dat ik op een gegeven moment niet meer weet welke mod wat doet en door de hele discussie eromheen, is het mij vaak niet meer duidelijk hoe ie nou uitgevoerd moet worden.

Wat zijn goede mods en hoe voer ik ze uit?
Alle tips en suggesties zijn welkom.
 
Laatst gewijzigd:
mod's

mod's

je wil wel zo dicht mogelijk bij de orginele klank van de "303" blijven maar ook allemaal mod's doen... misschien een beetje tegenstrijdig ;) . op de site van de x0xb0x staat een linkje naar een aantal mod's inclusief de beschrijving hoe je het moet doen. bass boost, resonance boost enz. ga daar eens kijken als je er nog niet bent geweest.

http://web.media.mit.edu/~ladyada/make/x0xb0x/mods.html
 
X0xb0x 433 is bijna af, maar helaas mis ik een belangrijk onderdeeltje.
Het gaat om een 2k (202) trim potentiometer die op de print wordt aangeduid als TM6. Die pot is nodig om 5.333V af te regelen (moet dat echt zo extreem nauwkeurig?). Zonder die pot heb ik dus geen spanning en kan ik niks.

Nou heb ik al een mailtje gestuurd met het verzoek dat onderdeeltje na te sturen, maar dat duurt wel even vrees ik.
De plaatselijke electronica boer (Dil in Rotteram) had zo'n pot metertje helaas niet, want ze zijn toch niet zo gangbaar vanwege de kleine maat. Farnell moet ze wel hebben denk ik, en een vriend van me kan via z'n werk dat onderdeel dan voor me bestellen. Dan heb ik het met 2 dagen in huis.
De vraag is alleen: Welke moet ik nu hebben bij Farnell. Er zijn zoveel soorten en maten en verschillende soorten materialen dat ik niet meer weet welke ik nu moet hebben.
Kan iemand me hiermee helpen? Ik zou erg geholpen zijn met een Farnell partnumber, zodat ik dat op kan geven aan die vriend van me.

Alvast bedankt voor de hulp,

Rene
 
kweetnie of de 808 clone al een eigentopic had maarrrr, net een mail van jeff ontvangen!!!! JEZT GEHT LOSSS..

---
Hello everybody, again sorry for such a long pause in communications. I figured it best to wait until I actually had a working and ready unit on the bench before making any more announcements. The good news is that the time has come, I've got myself an 808 (sans case) on the bench now, working analog section, working sequencer :) I've also had time this week to find web hosting and set up a forum to record details of this project. The web site isn't ready just yet (I need a bit more time to refresh my web programming skills) and if your using IE you will probably get a bunch of error messages, but check back often as I'll be working on it regularly. The URL's are as follows:
www.eight-oh-eight.org
www.eight-oh-eight.org/phpbb2 for the forum.

Go ahead and sign up to the forum if you like, or you can just lurk and keep yourself updated as things happen, I'll be putting a FAQ up tonight that addresses many of the common questions I've been asked.
---
 
Origineel geplaatst door renepela
X0xb0x 433 is bijna af, maar helaas mis ik een belangrijk onderdeeltje.
Het gaat om een 2k (202) trim potentiometer die op de print wordt aangeduid als TM6. Die pot is nodig om 5.333V af te regelen (moet dat echt zo extreem nauwkeurig?). Zonder die pot heb ik dus geen spanning en kan ik niks.

Ik heb hier nog zo'n 202 trimmer over van een x0xbox die af is. Het is wel een trimmer met 3 pootjes naast elkaar i.p.v. in een driehoek. Maar met een beetje buigen hier en daar komt het wel goed, denk ik. Als je interesse hebt, dan stuur ik die trimmer wel naar je toe.
 
Bedankt voor het aanbod Boemtsjak, maar inmiddels heb ik de missende onderdeeltjes binnen en is de x0xb0x "af".
Ben alleen al de hele middag bezig om hem juist te tunen en dat lukt me dus niet. Na een paar uur pielen met die twee potmetertjes ben ik in staat 'm uit het raam te flikkeren. Het lukt me niet om hem goed gestemd te krijgen.
Is bijvoorbeelde lage C strak gestemd heb, klinkt die C 1 of 2 oktaven hoger zo vals als een verkouden kraai.
Stem ik de boel iets bij, zodat de hogere C's strak zijn, dan is ie lager weer zo vals als wat.
Ben echt al de hele middag bezig en krijg het niet voor elkaar.
Ik moet het puur op gehoor doen overigens. Ik heb geen osciloscoop of zo om het allemaal perfect af te regelen helaas.

Wie geeft de gouden tip of biedt de hulp om hem te stemmen. Verder is ie echt waanzinnig.
 
Weet je zeker dat je 5,333 volt goed afgeregeld is? Want het is niet zo heel moeilijk om 'm gestemd te krijgen, maar als je referentiespanning niet klopt kan het wel lastig zijn.
 
Mijn spanningsmeter gaat maar tot 2 decimalen nauwkeurig. Heb hem op 5,33V afgeregeld volgens mij.
'k weet alleen niet zeker tussen welke twee punten ik moet meten nu ie al helemaal in elkaar zit.
Ik meet nu het spanningsverschillen tussen pinnetje 1 en 2 van J4.

'k Hou je overigens wel bezig de laatste dagen he Etaoin :)
 
Is die 5.333V echt zo heel erg belangrijk? 5.33V moet toch ook lukken?
Overigens kan ik er natuurlijk ietsje naast zitten, want de meter geeft natuurlijk 5.33 aan tussen 5.325 en 5.334.

Maar wat ik ook doe. Ik krijg hem niet gestemd. Is er iemand met x0xb0x ervaring die me er mee kan helpen? Misschien heb ik iets fout gedaan bij de powersupply, maar zou niet weten wat.
Als ik het verschil meet op pin 1 en 2 op J4, geeft iet in ieder geval keurig 5.33V aan.
 
Back
Top