heeft het nog zin Yamaha NS 10 kopen van een goede vriend van me ?

Origineel geplaatst door mikemix
Afgeragde speakers, wat moet ik me daar bij voorstellen, te hard draaien, mee voetballen? :confused:

Nou... in ieder geval klonken de tweeters totaal verschillend t.o.v. elkaar. Ze moeten haast wel misbruikt zijn door de vorige gebruiker in die studio. Voor wat ik gewend was van KRK, kwamen deze totaal niet meer tot hun recht.
 
Ik weet niet meer wie, maar er was eens een medesynthforumer die het helemaal zat was al die discussie over monitoren, en beweerde dat hij zelfs op yoko speakers kon afmixen als hij maar de tijd had om zijn speakers te leren kennen.

Zit ook wel wat in denk ik ;-)
 
Origineel geplaatst door Chinetti
De NS10's werden populair omdat ze je dwongen om je EQ in een bepaalde stand te zetten die als prettig word ervaren. Deze stand word ook vaak Disco Smile of smiley face eq genoemd: doordat de speaker je dwingt het hoog en laag luider te zetten en het mid af te kappen, lijkt je grafische EQ instelling op een 'smiley face'.

Als je een smiley face op je eq maakt dan ga je volgens mij aan je doel voorbij met NS10-M's.
Je moet juist proberen je mix goed te laten klinken met standaard instellingen.

De klank is in eerste instantie super saai en de eerste reactie was bij mij ook dat ik er niet mee zou kunnen werken.
Maar de truc is nou juist om het toch nog zo goed mogelijk te laten klinken met de standaard instellingen. Nee, je borstkas gaat niet trillen door heftige bassen. Maar zodra het allemaal "ok" of "goed" klinkt op de NS10-M, dan klinkt het op "betere" speakers over het algemeen echt supervet.

Het is ook een goede check om fouten in je mix duidelijk te maken. Als je op NS10-M's totaal geen bas hoort, of het is een brei, dan weet je dat er iets niet goed is. Op je speciale 300W 20" super-bass-reflex speakers klinkt iedere bas waarschijnlijk moddervet, maar in vergelijking met andere tracks is het waarschijnlijk gewoon kut, en in clubs of op andere plekken komt het waarschijnlijk niet zo goed naar voren als je zou willen.

Wat ik wel vaak mis zijn de hele hoge tonen. Soms blijkt dat samples een vervelend boventoontje hebben dat ik pas hoor zodra ik de track op andere speakers, ergens anders, of mijn koptelefoon afspeel.

Ik blijf dus altijd cross-checks doen op verschillende systemen. Ik onthou wat niet goed klonk en probeer compromissen te sluiten zodat tracks overal goed klinken.

Kortom, met -alleen- NS10-M's kom je er niet.
 
Origineel geplaatst door Jedee
ik ben toch benieuwd, is dit msn taal of ben je Dislectisch.... als het het laatste is heb ik niks gezegd/gevraagd... als het het eerste is sorry maar kun je misschien proberen om het wat leesbaarder te maken?
Gr JD


Dan ben ik op mijn beurt benieuwd of je wel eens vaker op dit forum komt, of de afgelopen tijd een winterslaap hebt gehouden.

Dit is R-ond man, kom op. Iedere zichzelfrespecterende SF-er beheerst inmiddels het R-onderiaans.

Tip: gewoon niet meer dan 4 berichtjes achter elkaar lezen, anders ben je zo hyper en warrig dat je alles laat donderen en 4 x achter elkaar van de trap af flikkert.

Prima te doen hoor! :mega:

Edit:

Mooi stukje ironie trouwens, dat mensen dyslectisch verkeerd spellen.
 
Origineel geplaatst door NiFF
Als je een smiley face op je eq maakt dan ga je volgens mij aan je doel voorbij met NS10-M's.
Je moet juist proberen je mix goed te laten klinken met standaard instellingen.

Je moet goed lezen!!!

Chinetti bedoelt niet dat je een smiley-EQ voor je speakers moet plaatsen en er dan op moet gaan mixen... neehee!

Hij bedoelt (en het staat er ook duidelijk) dat de klank van de speakers je er bijna toe dwingt om een mix te maken die erg aan de smiley-EQ doet denken.

Door de NS10m's zijn dus mixen ontstaan met een bepaalde klank en de consument was schijnbaar dol op die mixen.

Het is ook heel leuk om te horen hoe in de loop der jaren de klankkleur van alle muziek enorm veranderd is. Heel vroeger klonken veel mixen heel 'mid' met weinig hoog en laag en tegenwoordig zitten mixen vol met sublaag en overdreven veel hoog. Mensen vinden dit tegenwoordig schijnbaar mooi. Komt goed tot z'n recht op een goedkoop home-cinema setje zullen we maar zeggen ;)
 
r sij.. ninmidels zlfs al faanclub svan r-ond..(((self ook gewee. s, goehedhe ?)..:-)))

en t-shirts :)
 
Origineel geplaatst door fjoesz
r sij.. ninmidels zlfs al faanclub svan r-ond..(((self ook gewee. s, goehedhe ?)..:-)))

en t-shirts :)

pas maar op straks krijg je kraan op je dak ! :D
en ja ik ben ook dislekties :r
 
Origineel geplaatst door anoniempje
Trouwens, welke kun je kopen? de ns10 ? of de ns10m STUDIO ?


Die eerste zijn namelijk nog ontworpen als huiskamer speakers, horen recht op te staan, en hebben nog het tweeter eufel, waar je met verschillende lagen tissues moet proberen de tweeters te dempen naar jou smaak.

De latere ns10m STUDIO versie is ontworpen om te liggen, en hoef je niet meer te kloten met tisseu,s tussen de tweeter en z,n roostertje.


Ik heb ze nu thuis liggen en het zijn Yamaha ns10m studio staat op de speaker zelf ;)
 
Ik heb een paar maanden mee gewerkt en vond ze idd ook erg droog. Weinig laag, veel punch. Schraal als een schorre keel. Dan weet je het wel. Onder de *pok* zat niet veel laag meer. Wel strak geluid in mid en hoog. Ik zou ze kopen als extra check idd, niet om uren aan één stuk op te werken.
 
Nou als extra check ga ik ze ook denk ik over nemen.

En ze zien er nog punt gaaf uit alleen jammer dat er nog een versterker bij komt maar ja dan weet je ook wat je in huis haalt.
Wat voor versterker passen goed bij deze speaker ?

Wat zijn ze eigenlijk nog waard ?
Want het moet wel leuk blijven anders kan net zo goed setje nieuwe speakers kopen.
 
ik werk er ook mee en vind ze geweldig..
het zijn referentie speakers, over het algemeen kun je er dus van uitgaan dat wanneer het op je ns10 m klinkt het overal klinkt. dat is ook de hele kracht van de ns10's. daarom staan ze in elke studio, en niet vanwege een marketing truuk van yamaha zoals iemand hier beweerd.

natuurlijk is er niet veel laag te meer mid en het hoog is niet helemaal hoe het hoort. plus het stereo beeld is veel te breed maar daar zijn het nomaals referentie monitors voor.

een beetje weten hoe je ruimte reageerd op je aflluistering van je ns10's en meer heb je niet nodig

ik zou ze lekker houden ze worden nog wel wat waard aangezien ze redelijk makelijk kapot gaan en ze dus zeldzamer worden. ik moest iig voor een setje spare drivers al 160 euro omgerekend betalen.

ik geloof trouwens heel veel ns10 in het werkveld samen gaan met een nad versterker(weet niet het model)
 
Origineel geplaatst door anoniempje
Trouwens, welke kun je kopen? de ns10 ? of de ns10m STUDIO ?


Die eerste zijn namelijk nog ontworpen als huiskamer speakers, horen recht op te staan, en hebben nog het tweeter eufel, waar je met verschillende lagen tissues moet proberen de tweeters te dempen naar jou smaak.

De latere ns10m STUDIO versie is ontworpen om te liggen, en hoef je niet meer te kloten met tisseu,s tussen de tweeter en z,n roostertje.

je kunt de M versie zonder problemen rechtop zetten, zit geen design gedachte achetr alleen maar praktisch eigenlijk
denk eerder dan yahama een liggende versie heeft gemaakt omdat er een pereode was of nog steeds is dat iedereen zijn kliene monitortje plat neer legde, heeft een andere oorzaak, minder refelxies, je kunt deze zowel rechtop als liggend neerleggen
het enige verschil is een aangepaste tweeter die het eerste probleem oplost en mischien alleen maar een ander filter die de correctie maakt, ze kleuren behoorlijk in het mid btw en daarom kun je er op 1 of andere manier goed op balancen, maar luisteren zijn ze tijdens opnames niet geschikt voor imo
 
Origineel geplaatst door Havelock
Nou als extra check ga ik ze ook denk ik over nemen.

En ze zien er nog punt gaaf uit alleen jammer dat er nog een versterker bij komt maar ja dan weet je ook wat je in huis haalt.
Wat voor versterker passen goed bij deze speaker ?

een quad 303 en 33 voorversterker FTW
 
Origineel geplaatst door Capstan cappy
een quad 303 en 33 voorversterker FTW

Zijn deze ook gewoon nu tekoop voor een nieuw prijs ?
 
je kunt ze vinden voor zon 250 euro met voorversterker, op marktplaats staan er een paar , de meeste zijn iets duurder, geloof niet dat ze nog nieuw gemaakt worden maar deze versterkers zijn absolute topklasse en puur transistor klasse A..
van de quad 303 en pre-amp weet ik dat ze klasse A zijn , de rest is volgens mij al A/B
2 X 45 watt geloof ik en dat is ZAT voor die NS10's

en laat je niet in de war brengen door mensen die zeggen dat alle monitoren goed klinken en blablabla, het is een wetenschap en vereist bijzonder veel kennis op het gebied van geluid om ze te GOED te bouwen, als het eerste zo was had ik allang een "monitor in mekaar flans 2 kwartjes bedrijf" en schreef ik dit bericht vanuit aruba....het heeft niks met persoonlijke smaak te maken, als sommige monitoren je moe maken dan zul je zien dat ze daarom bekend staan , het is een design fout, niet omdat de buurman ze toevallig niet leuk vind..etc etc.
 
Wat je op geeft zal best een aardige versterker zijn maar ik heb liever eentje in nieuw staat.

Wie weet er een versterker die ik gewoon los nieuw in de winkel kan kopen ?
 
Ik zou juist eerder tweedehands kijken, wat je nieuwkoopt op budget is vergeleken bij een leuk tweedehandsje troep.

Ik heb een 15 jaar oude loodzware cerwin vega metron m200 erop, omdat ik geen leuke bryston tegen kom en dat werkt eigenlijk perfect, de amp draait nog maar op 15 tot 25 procent van zijn vermogen als de monitors voluit gaan.
En dat is ook de bedoeling met ns10,s aangezien ze heel snel naar de kloten gaan op een clippende amp die op volle vermogen draait. Zoiezo lees ik overal dat ns10,s pas goed werken op een veel te zware amp, vanwege hun kromme filters die niet lekker zouden werken op een kleine amp.

btw ik heb voor de cerwin vega maar 100 euro betaalt, is gebouwd als een tank, de behuizing is gevult met een enorme travo, de prints van bijde kanalen zijn compleet gescheiden, heeft relais op de in en uitgangen, overbelasting protection en inschakel protection, voor als je te hard geluid instuurt op het moment dat je de amp aangooit. de level knoppen zijn schakelaars ipv potmeters, etc.
 

Attachments

  • dscf00666.jpg
    dscf00666.jpg
    44,6 KB · Bekeken: 83
Bedoel je een Bryston versterker voor je NS-10's? :confused:
Dat is een Rolls met fietswielen.
Leg uit....
 
Back
Top