Arturia Origin en Jupiter 8V

Nu is het dan officieel: De Origin hardware synth en Jupiter8V van Arturia komen eraan.

Check de site voor pics en specs!

www.arturia.com

De Jupiter 8V:
juup8vscreenft6.jpg


De Origin module:
originmoduleib8.jpg
 
Last edited by a moderator:
Origineel geplaatst door RedHat
somige mensen hebben liever 'dat' dan een jupiter 8 in huis hoor... ik vind acoustische instrumenten steeds veel mooierklinken dan een analoge synth klank... en ik vind de flexibiliteit van digitale technolgie en geluidssynthese vaak vele malen interessanter dan wat zo'n klassieke analoge bak produceert.

mijn mening.

Het blijft nog altijd steeds muziek maken.Analoog,digitaal.Nieuw,oud.
Akkoorden,harmonieleer.Talent,daar komt het op aan.En als je dat niet hebt,dan ga je doen wat velen doen;hetgeen geprogrammeerd staat wat een ander heeft gevonden op je synth.Internet waar je vlug je muziek op kwijt kan.En daarna hoor je niks meer.Geen reactie.Even later,te koop,gloednieuwe synth weinig gebruikt....................
 
Origineel geplaatst door dextah
Maar die Kore is toch alleen maar een presetbrowser ?

Voor zover ik kan opmaken uit de promo, is Kore een manier om verschillende virtuele synths en effecten (en zo gewenst step sequencing!) te combineren tot een Kore patch. Die Kore patch kan je vervolgens toegankelijk maken in de hardware, waarvan je de controllers vrij kan toewijzen aan de parameters van de hele zooi. Mij lijkt het dus eerder een controlecentrum voor dikke multisynth patches.

Welke synths en effecten je samenvoegt dat kies je zelf, wat me ergens doet denken aan de term "modulair". Met Komplete 4, zo dacht ik, haal ik dan eventueel een heleboel "modules" in huis, die ik naar believen kan combineren, en aanstuur met dedicated hardware. Daarom deed Origin me aan Kore denken, want qua concept hebben ze wel wat gemeen. Kore spreekt me dus meer aan, maar nu begin ik te vrezen dat ik het wellicht overschat.

Dat gezegd zijnde ben ik erg benieuwd wat er van de Origin gaat worden. Ik heb een flauw vermoeden dat de grootste concentratie gebruikers zich wel eens in Nederland en Belgiƫ zou kunnen voordoen. :biertje:
 
Mensen wat een prijs zeg, me hele interesse ben ik in 1 klap verloren in het ding =( , ik kan me ook absoluut niet voorstellen dat dit met zo,n prijs gaat lopen, moet je kijken wat je anders voor dat geld hebt, indd mono :D

Voor dat geld koop je een Virus c een Aleisis Ion een Nordlead een jp8000, en een leuke sequencer, dan hou je nog geld over om is flink loos in je weekend te gaan. Kun je de jp8000 door de ion,s oscilator mix halen, en de nordlead door de virus. en het hele boeltje sequencen, dit is natuurlijk een vergelijking van niks maar toch.

1200 euro had ik er maximaal voor over gehad, en dan had ik waarschijnlijk liever gewacht tot hij voor een fatsoenlijke tweedehands prijs van rond de 600/700 langs kwam, dan kun je je er tenminste geen buil aan vallen als je het ding toch niets mocht vinden. Ik had dan ook een beetje gehoopt dat hij kwa prijs in de focus liquid mix hoek geplaatst zou worden. (ja het zijn totaal verschillende producten ik weet het)
 
Origineel geplaatst door fjoesz
@red hat:

wat jij zegt: echte instrumenten klinken rijker dan analoge bakken, dus die digitale emulatierommel is beter dan de analoge poep?

raar verhaal vind ik

heh?? neen. ik ben persoonlijk zeer content met de 'digitale revolutie'. de mogelijkheden die dat met zich meebrengt qua geluidssynthese etc...

voor mij zijn het 2 verzschillende werelden. daarom dat ik mono-poly kan begrijpen dat het zijn strot uit komt met al die emulatie software.

een analoge synth is een uniek type muziek instrument.

maar ik vind persoonlijk het digitale domein ook de max! maar idd, waarom steeds van die flauwe imitaties... Reaktor, Tassman etc is software die iet of wat begint af te stappen. de sonische mogelijkheden zijn zeer groot etc. maar ze werken onhandig en kut... gebruiksonvriendelijk. persoonlijk vind ik de Oasys zeer aantrkkelijk qua manier van werken. het hoeft niet zo groot te zijn, maar het is de kracht van een sterke computer in een schitterend bespeelbaar, flexiebel en creatief instrument.

analoog en digitaal, het is niet gepast om hier die discussie te voeren maar kort : het zijn 2 verschillende zaken. de verwarring zit er hem in dat digitaal bjna enkel wordt gebruikt om analoog te imiteren... en dat is beetje jammer. digitaal heeft ander sterke punten... ;)
 
Idd allebei heeft zn voordelen.
Het 1 is niet beter als het ander, hoewel ze hetzelde doel hebben.

Ga je met de auto naar de winkel of bestel je op internet ?
Lekker boeien!
Als je maar je bestemming berijkt.
Kortom, het maakt niet uit hoe je er komt als je er maar komt.

Hetzelfde geld voor deze kwestie.
Als je maar geen mensen afzijkt op hun methode.
Daar word toch niemand beter van ???

Ps: Ik vind het sowieso te duur. Liever een Spectralis.
 
De Jupiter-8V komt er zoals jullie weten nu erg snel aan. Ik ben er hier af en toe al een beetje mee aan het spelen en het is een erg vette VSTI. De sound is zeker wel typisch Roland te noemen. Het heeft dat crispy karakter. Hebben ze goed gedaan die mannen hier. We hebben ze naast elkaar staan en de plug staat echt als een huis. Ik ben normaal erg skeptisch en zelf een groot analoog liefhebber. Heb meerdere Roland analoogjes in het studiootje in NL. Deze plug ga ik zeker veel gebruiken. Ook erg leuk is de galaxy modulatie unit. Helemaal bizar en heel cool om naar te kijken als hij z'n werkt doet. De Fx klinken ook erg lekker. Met de dist scheurt hij alle kanten op en de delay heeft een lekkere analoge feel. Ik ben er van overtuigd dat dit een veel gebruikte plug kunnen gaat worden.

De Origin is nog een tijdje verwijderd van release. Ik heb al wel wat dingen gehoord. Dit wordt een DIK klinkende VA bak. De converters zijn van erg hoge kwaliteit en de interface ziet er ook prachtig uit. Tsja de prijs...zoals eerder gezegd krijg je er strax wel een hoop voor terug. Dit wordt natuurlijk ook erg leuk met het oog op updates etc...


Er komt ook iets leuks aan icm met Analog Factory.......(heeft niets met Origin te maken btw)

Plaatje is van de freq respons van de filter(Low pass full res) ...Juppie 8 en Juppie 8V

Wordt vervolgd.

Groeten vanuit de Alpen:okdan:
 

Attachments

  • jupiter_lowpasss_res_full.png
    jupiter_lowpasss_res_full.png
    47,9 KB · Bekeken: 69
ik geloof er niks van

echt objectief komt t ook niet over :D
 
Als jij van de marketing bent, kun je dan ook niet wat aan die belachelijke prijs doen ? dat hij een heel stuk duurder kost als de gemiddelde synth kan ik niet echt bevatten, kan me ook niet voorstellen dat marketing uberhaubt werkt met zo,n prijs.

Ik ben niet te beroerd om al m,n geld er voor audio gear door heen te rossen, maar ik heb ook m,n grenzen, en die grens ligt bij zo,n hardware dsp vsti bakkie een stuk lager als bij een echte synt. En ja dan vraag ik me af wie er als klant of als doelgroep overblijft ?
 
Ik heb net uitgebreid op die site zitten lezen en de trailer bekeken, ben erg nieuwsgierig geraakt nu :) Ik denk dat ik serieus eens ga denken over de aanschaf van dit monstertje, mits hij allemaal kan wat voorgeschoteld wordt offcourse

:okdan: Ziet er trouwens ook erg mooi uit
 
Back
Top