Ensoniq EPS/EPS-16+/ASR-10 topic..

Origineel geplaatst door René
Ik heb 8 jaar een EPS 16+ gehad. Alleen het relatief kleine geheugen vond ik een beperking. De klank was vol en apart.

De EPS-16+ gaat bij mij nooit meer weg. Deels omdat het mijn eerste "serieuze" instrument was, maar ook vanwege de klank en de mogelijkheden. Als je alleen al kijkt naar de diverse loop-functies die erop zitten dan verdient hij zijn plekje tussen de tegenwoordige samplers met gemak.
 
Gisteren op de meeting een ASR-10 gekregen. :okdan:
maar....

1-Diskettedrive ontbreekt.
2-Wielen ontbreken.
3-Geheugen ontbreekt.
4-SCSI ontbreekt.
5-Geeft geen "power up"

Mijn vragen:
-Start de ASR niet op als bovenstaande ontbreekt?
Ddiskettestation met jumpers heb ik liggen. Hoe moet de FDD gejumperd worden en kan ik elke platte floppykabel gebruiken om de FDD aan de ASR te hangen?
-Ik heb 30-pins simms liggen. Is er ergens waar ik rekening mee moet houden? Bijv. dat de ASR alleen paartjes van bij. 4mb herkend...???
-De wielen. Ik heb hier een ESQ1 staan. Is dit dezelfde wielen set? Zo niet, waar zijn deze voor een normale prijs te koop? Of zijn ze zelf te fabriceren?
-SCSI is een optie, maar is er zelf wat te fabriceren?

In het kader van "een gegeven paard" en "weggooien is zonde, geef meuk een 2e ronde" , graag hulp :D
 
Origineel geplaatst door Achelousje
ASR start niet op zonder floppy of SCSI met operating system...



OK. Klinkt logisch. Zelfs het schermpje geeft geen teken van leven. Is dit normaal? Of zou het schermpje moeten gaan mekkeren dat hij geen OS kan vinden?

Geheugen gaat per '2 slots' (maar wat er precies in gaat weet ik meer destijds via ebay gekocht)

Dankjewel. Volgens mij moet dit type geheugen altijd in paartjes geplaatst worden idd. Iemand anders een idee wat de grootte van zo`n paar moet zijn?

misschien handig als je nog geen handleiding hebt...

http://www.emu.com/support/files/do...=687&Platform=1
Goede tip! Had hem al. Is prettig geschreven.

Voor onderdelen zou je Syntaur of Rubberchicken moeten kijken
:okdan:
 
Over het geheugen volgens mij het volgende:
-In de default slots hoort 2 X 1 Mb te zitten.
-Uitbreiding max 16 Mb. Dit zou betekenen. 2 x 2 of 2 x 4 of 2 x 8 mb. (2 x 1 kan, maar schiet je nix mee op)
Jumper wel overzetten van standaard naar uitgebreid.

Ik ga vanavond even experimenteren met geheugen. Oftewel 2 reepjes van 1 Mb in std. slot zetten en hopen dat de ASR een teken van leven wil geven...
 
ASR start niet op zonder floppy of SCSI met operating system...

Zonder zou hij moeten zeggen, please insert disk...
 
Origineel geplaatst door dj discodeluxe
klopt hoor zit een dp2 in

ik heb ook de asr x en luister maar en vergelijk.

daftpunk gebruikt de asr 10 en die flangers zitten ook in de asr x

die flangers en phasers van de dp2 zijn erg herkenbaar ja .. maar ik geloof zelfs dat er een nieuwere versie van de dp/2 in zit .. althans er zitten een nieuwere chip in dan de dp/2's
 
Bij nadere inspectie bleken helaas de voeding en de display kapot.
Dus als iemand nog interesse heeft in ee ASR voor onderdelen.... ;)
 
klein vraagje

klein vraagje

hallo,

Ik heb een kleine vraagje, bijv als je geluid op instrument hebt opgeslagen.En ik wil later zeg maar geluid wat ik net hebt opgeslagen weer verwijderen of overschrijven . Hoe doe ik dat ?
Ik sla m'n geluiden op m'n iomega scsi .

Alvast bedankt,

Mvg,

Ivan L.
 
De ASR-10 is idd een schitterend werktuig. Ik ben vooral zot van de filters en de oneindige mogelijkheden om de kleinste details aan te passen.


:erm: Ik zoek een SCSI - interface voor mijn asr-10. Weet iemand waar ze dat nog verkopen?

Ik heb eventueel een ASR-10 output expander Ensoniq OEX-8 te ruil.

Bedankt!
 
ik zou graag een externe harde schijf voor mijn ASR via scsi willen aansluiten. Kan ik er iedere scsi schijf aanhangen of zijn er compatibiliteits problemen?

Thanx for the advice!
ps: ik zoek dus een HD voor de ASR 10 dus als je er eentje wil verkopen -> shoot.

Rockwell
 
een vriend van me heeft nog allemaal asr-10 diskettes weet iemand hoe ik deze kan lezen op de pc zodat ik die op zip kan zetten of iets dergelijks in plaats van alle diskettes te moeten kopieren?
 
Hallo Allemaal!
Ik heb een vraagje:
Ik zit te twijfelen om een asr-10 te kopen, maar zijn er niet al genoeg software-programma's die samen met een gewone keyboard hetzelfde als een Asr-10 kunnen?
Die zijn over het algemeen goedkoper (of zelfs gratis te downloaden). De programma's hebben ook niet allerlei kwaaltjes en problemen als de ASR-10.
En nog een vraagje: Hoe laden jullie samples in, is dat via een SCSI (waar ik niet echt veel verstand van heb), via diskettes of via een input?
 
ik denk niet dat vandaag de dag mensen de ASR puur om zijn mogelijkheden kopen, maar eerder om zijn sound. de mensen die het niet zozeer om de sound doen, doen het denk ik alleen omdat ze het op dit apparaat geleerd hebben en meer last hebben met computers bijvoorbeeld.
de rede voor mij dat ik hem heb is in elk geval de sound.
 
Ik heb dit apparaat inderdaad voor de sound + de sequencer. Ik heb het geleerd op de EPS16+, maar kon nu deze ASR10 krijgen.

Ik vind vooral de sequencer fantastisch om songs voor te bereiden. Net als bij de RM1x werkt dat heerlijk. En als je dan wat hebt, uitsturen naar de computer.

Het enige wat ik nog niet voor elkaar heb, is het laden van sounds vanuit de Apple 300 cdrom naar de ASR10. Met de ZIP lukt het wel. De Apple is niet stuk, maar ik blijf vast zitten in de menu's en wordt steeds teruggeleid naar "EXIT ROOT KEYS" bv. Ik heb de SCSI-handleiding niet, dus kan het niet opzoeken. Wie kan mij daarmee even helpen?
 
wat is er zo geweldig aan de sequencer dan? ik heb een mpc 1000 en ik heb gehoord dat die ASR sequencer helemaal niet zo denderend is. of heeft hij toevallig een soortgelijke groove in zn timing als de oudere mpc's? ( ik heb hem nog nooit echt gebruikt en op dit moment nog niet handig aangesloten )

ik heb trouwens ook een cdrom met sounds en kan ze er ook niet op krijgen. als je dit voor elkaar hebt gekregen laat maar even weten als je wil hoe het moet.

P.S. zijn er geen programmas waarmee je deze bestanden op je computer kan lezen en bijvoorbeeld van cd naar zip kopieren?
 
Back
Top