Geluid van LunaII slecht?

spdk

ech wel
Lid sinds
21 januari 2002
Berichten
3.279
Locatie
Utrecht
Goeiedag,

Ik loop al wat langer tegen hetzelfde probleem aan, ik heb een Soundcraft Spirit Studio mengtafel, wat synthjes, drumcomputers en een LunaII geluidskaart waar ik zeer over te spreken ben, hier maak ik met veel plezier mijn muziek mee, als ik vervolgens een song in de mix heb staan en deze klinkt naar mijn idee goed, dan ga ik alle sporen vanaf mijn Soundcraft apart opnemen in Cubase via mijn LunaII, hier kan ik dan eventueel nog wat effectjes aan toe voegen en later de hele boel naar een wav-file bouncen.

Kat in 't bakkie zou je zeggen!

Maarrr . . . als ik de track daarna af speel in Cubase, dus de audio-tracks, dan lijkt het wel verdomd op wat ik eerst gemaakt had, maar er ontbreekt iets, een gevoel, hoge tonen, lage tonen, ik weet het niet. De hele mix lijkt een slappe namaak van wat ik eerst had bedacht, hierdoor is mijn enthousiasme meteen weg, ik kut nog wat aan met effecten, maar het wordt nooit meer zoals ik het bedoeld had. Vervolgens begin ik dan maar met een nieuwe track en begint het verhaal van voren af aan.

Is een LunaII zo'n slechte kaart wat opnemen en afspelen betreft?
Welke kaart raadt je me dan aan, is een M-Audio Delta 1010 misschien wat voor mij?

Of ligt het misschien niet aan mijn geluidskaart en is dit gewoon het nadeel van multitracking op een pc en dus iets waar ik mee moet leren leven.

Ik hoop dat iemand mijn problemen herkent en een goeie tip heeft.


Groets,

SPDK
 
Laatst gewijzigd:
hmm vreemd je bedoelt de luna2 van creamware neem ik aan?, heb met dezelfde kaart gewerkt met de at16 converter kassie erbij en dat klonk echt prima...
 
Ik bedoel inderdaad de Creamware LunaII. En prima vind ik niet goed genoeg, het moet hetzelfde klinken als mijn synths die aangestuurd worden via midi toch?
 
Het is toch niet zo heel gek dat je verschil hoort tussen de summing van de Soundcraft en die van Cubase. Die van Cubase zal een stuk 'cleaner' zijn dan de Soundcraft.

Dit ga je alleen oplossen als je alle tracks na het toevoegen van effecten vanuit Cubase ook weer als losse tracks terug laat lopen in de Soundcraft en je eindmix weer daarop maakt.
 
Een oplossing zou dus zijn om een goede kaart te kopen met meerdere uitgangen en dan opnieuw af te mixen op mijn soundcraft. Maar wat gebeurt er dan als ik het geheel weer opneem met diezelfde geluidskaart?
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door spdk
Een oplossing zou dus zijn om een goede kaart te kopen met meerdere uitgangen en dan opnieuw af te mixen op mijn soundraft. Maar wat gebeurt er dan als ik het geheel weer opneem met diezelfde geluidskaart?

Niks bijzonders, als het goed is. Die geluidskaart zou er niks mee moeten doen. Dat is (denk ik) ook precies wat er nu gebeurt. Al die losse kanalen gaan netjes Cubase in zonder kleuring en vervorming en Cubase gaat dat netjes mixen, weer zonder kleuring en vervorming. Maar dat is niet wat die Soundcraft doet. De eindmix daarvan daar zit toch een Soundcraft-sausje overheen van wat kleuring en als je veel tracks hebt ook nog wel wat interne vervorming. En dat is denk ik precies het 'extra' dat je mist in je Cubase mix.
 
Toch nog een vraag.

Ik neem alle kanalen dus vanuit mijn soundcraft op, (dan krijgen ze dus wel de kleuring waar je het over hebt, alleen per kanaal en niet de kleuring van de totale mix) en speel de complete mix vanuit cubase weer af op twee kanalen van mijn soundcraft, dan klinkt het dus anders.

Maar als ik de kanalen appart uit stuur vanuit cubase naar verschillende kanalen op mijn soundcraft en dan het resultaat vervolgens op neem als song met mijn LunaII, dan komt het wel goed begrijp ik?
 
Maar als ik de kanalen appart uit stuur vanuit cubase naar verschillende kanalen op mijn soundcraft en dan het resultaat vervolgens op neem als song met mijn LunaII, dan komt het wel goed begrijp ik? [/B]

Als dit het probleem is, dan lost dat het op ja.
 
Origineel geplaatst door etaoin
Als dit het probleem is, dan lost dat het op ja.

Thanks voor de info, dit komt heel aannemelijk over! De losse kanalen hebben wel het soundcraft meegekregen, maar de totale mix dus niet en dat zuigt, blijkbaar!

Ik ga kijken wat ik hier mee kan doen, nogmaals bedankt!
 
Thanks voor de info, dit komt heel aannemelijk over! De losse kanalen hebben wel het soundcraft meegekregen, maar de totale mix dus niet en dat zuigt, blijkbaar!

Ik gok dat het voornamelijk de vervorming is die ontstaat in de Soundcraft bij de summing. De meeste kleuring van de Soundcraft zit in de EQ en als je de kanalen al post-fader opneemt dan heb je dat er al in zitten.

Klinkt je mix toevallig ook minder als je 'm op de Soundcraft afmixt maar dan alle faders 3/4 naar beneden schuift?
Dan is het zeker vervorming in de summing wat je hoort.
 
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar het is wel iets waar ik nu op ga letten, i.i.g.
 
Back
Top