Moderaties en verdwijnen van berichten

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Origineel geplaatst door fuse
HP?

Je bedoeld foto's van opgemaakte synths?
Of closeups van de gleuven waar je expansiekaarten in kan stoppen?

Maar Leo, ik dacht dat je het nu wel een beetje door hat hoe hier de vork in de steel zat?

dit is eigenlijk het eerste en het enigsteforum waar ik actief iets mee doe , was best wennen in het begin
:)
 
Het beantwoorden van berichten in het marktplaats forum voorbehouden aan de topicstarter en de moderators. Het synthforum.nl-team is tot deze keuze gekomen naar aanleiding van de grote hoeveelheid negatief geladen reacties en het veel voorkomend onnodig afwijken van het onderwerp. (FAQ)

Om deze reden worden ook threads die over op het synthforum te koop aangeboden artikelen gaan verwijderd.
 
Threads verdwijnen als ze niet thuis horen op het synthforum en de aanwezig een minder dan niet-toegevoegde waarde heeft of als ze informatie bevatten die niet openbaar mag blijven staan.
We kunnen een complete thread weghalen als we zelf vinden dat dat beter is voor het synthforum.
 
Ik zou het helemaal niet erg vinden...

Ik zou het helemaal niet erg vinden...

...als de moderator die mijn thread verwijdert, mij effe een PB stuurt.

D'r zijn nu al 2 threads verwijderd, de afgelopen week, zonder een bericht achter te laten.
Op de eerste plaats vind ik dat een beetje onbeleefd, op de tweede plaats denk ik dat een slotje ook goed zou zijn.

Dan kunnen andere mensen er van leren.
 
Bericht door een moderator:
Je hebt gelijk dat dat er vaak even bij inschiet. Veel moderatie gebeurt even tussendoor, bijvoorbeeld op het werk, en er is niet altijd de tijd voor om een nette pb erachteraan te sturen, vooral als het door een van ons duidelijk wordt geacht waarom de thread verwijderd was. Er wordt gewerkt aan een systeem met voor-opgemaakte PB's zodat het voor ons veel eenvoudiger is feedback te geven over verwijderde of gesloten threads, met minder moeite. Tot die tijd wil ik je vragen, te leven met onze manier van doen. Er is niet altijd tijd om iedereen uitgebreid te woord te staan.
 
Verdwijnen van threads

Verdwijnen van threads

Er verdwijnen threads van dit forum. Eerder op de avond stond er nog een thread over iemand die iets vroeg over de cubase hitpoint mode en deze thread staat er nu niet meer? Verdwijnen hier zomaar threads? Dit kan toch nooit de bedoeling zijn van een forum?!?
 
Het betreft hier een thread die verwijderd is n.a.v. een uit de hand gelopen discussie over illegale software.
Dit onderwerp is met nadruk iets wat we niet toestaan op dit forum.
 
nou..

nou..

er is net een verkoopdraad van mij verdwenen,een handleiding voor een yamaha muziekststeem,zonder reden zonder bericht,ik snap dat niet,ok een draad over illegale software maar waarom mijn handleiding,is toch echt muziekgerelateerd...!
 
Kijk dat is nou wat ik bedoel! Soms dan meen ik iets gelezen te hebben op dit forum en een dag later is het er niet meer. Of het is verplaatst naar een andere rubriek. Modereren van een forum is natuurlijk een goede zaak, maar "over" modereren natuurlijk niet. Zonder inhoudellijk op de hitpoint thread in te gaan vind ik het een hele prestatie dat een moderator (of wie dan ook) op afstand kan nagaan of software illegaal is. Daarnaast denk ik dat het een goede zaak is om zo'n thread er net laten te staan als voorbeeld. Door het verwijderen van zo'n threads kan het zijn dat er zodadelijk weer iemand opnieuw begint met een dergelijke thread.
 
Er zijn zat plenty illegale software afzeikthreads. Maar heel veel n00bs die toch niet zoeken zullen toch hun domme vragen blijven stellen en lik op stuk krijgen.

En wat mods wel/niet doen zijn ook zat draadjes over maar heeft geen zin omdat ze toch doen en laten kunnen wat ze doen. Daar kun je alleen maar bij neerleggen of gewoon hier niet meer komen.
 
Ik denk dat fuse wijze woorden zegt.
 
Re: Verdwijnen van threads

Re: Verdwijnen van threads

Origineel geplaatst door SynFred
Verdwijnen hier zomaar threads? Dit kan toch nooit de bedoeling zijn van een forum?!? [/B]

Yup was ook al een thread kwijt, de google adsense thread, stond een goeie tip in
van quifster, Je eigen google search box voor synthforum, kan hem helaas niet meer vinden....

Slechte zaak, Lijkt china wel :D

Gr Michael
 
Op het moment dat er door de mods wordt ingegrepen op het forum, gebeurt dat niet zonder reden.
Het recht om zaken hier te moderaten behouden we ons voor, daarmee ben je akkoord gegaan toen je lid werd van dit forum.

Dat threads opeens "verdwijnen" is jammer, maar het is onmogelijk om het hele forum hierover te informeren.
Dat heeft ook geen zin, want we treden er niet openlijk over in discussie.
Wat betreft advertenties op de marktplaats staat ook heel duidelijk vermeld dat threads worden verwijderd zonder tegenbericht, als niet wordt voldaan aan de marktplaats voorwaarden.

In het algemeen geldt: heb je een vraag over moderatie, dan kan je beter even contact opnemen met een van de mods.
Zo werkt het op dit forum, zo werkt het op menig ander forum.
Het klinkt vast niet aardig, maar leer er maar aan te wennen.
 
Re: Re: Verdwijnen van threads

Re: Re: Verdwijnen van threads

Origineel geplaatst door TheVorTeX
Yup was ook al een thread kwijt, de google adsense thread, stond een goeie tip in
van quifster, Je eigen google search box voor synthforum, kan hem helaas niet meer vinden....

Slechte zaak, Lijkt china wel :D

Gr Michael
Speciaal voor jou!

Origineel geplaatst door quifster
zolang het synthforum dit niet ondersteund kun je gewoon google zelf hiervoor gebruiken. Om dat te laten werken kun je gewoon op google.nl je zoekcriteria invoeren en de woorden site:synthforum.nl toevoegen. Dan krijg je alle posts van synthforum met die keywoorden. Berehandig, bloedsnel (en je zou het ook simpel kunnen implementeren op synthforum zelf). Maar handmatig werkt het ook erg goed.

dus stel je wilt alle posts zien op het synthforum waar over de juno 60 gesproken wordt. dan open je google.nl en je typt het volgende in het zoekvenster.

juno 60 site:synthforum.nl

voila, alle posts die je wilt hebben.

eventueel maak je op je eigen page even een html file met een input box die de volgende url submit, dan heb je het zelf geprogrammeerd: http://www.google.nl/search?q=juno+60+site:synthforum.nl

de q= vervang je dan door je eigen ingevoerde waarde in je input box.
:)
 
Probeer dan wel tenminste in het verwijderen van threads een strakke lijn te houden van wat kan en wat niet kan.

Blijkbaar mag je hier geen verzoek over "woning gezocht in stad A" plaatsen maar anderen mogen dan wel weer op zoek zijn naar CD winkels, café's , eettententen etc. in bepaalde steden? Ik dacht dat de "Algemene Discussie [overig] " een soort van vergaarbakje was van alle threads die eigenlijk geen kloten met synths te maken hebben, blijkbaar moet je ook hier aan welbepaalde regels voldoen. Maar wanneer ik naar de threads kijk die hierin verschijnenen , :confused: , zit daar een lijn in?
 
Re: Verdwijnen van threads

Re: Verdwijnen van threads

Ik denk dat je ook effe het cultuurtje op een forum moet leren kennen. Op allerlei forums worden steeds verschillende dingen wel en niet gepikt. Hier zijn ze nogal streng op warez, pc-problemen, uitslaande ruzies, mensen aan de schandpaal nagelen en n00b threads.

Jouw mening / visie op een forum mag je geven, maar je bent ondergeschikt aan wat de beheerders / moderators als doelen en richtlijnen stellen. Het gebeurt zo vaak dat hier iemand in zijn eentje de onderste steen boven wil hebben of bepaalde aanpassingen (zo'n beetje) eist. Maar waarom een forum met 10.000 leden aanpassen vanwege één gebruiker die geen vrede kan hebben met de gevestigde orde?

Op die momenten denk ik "leun effe achterover en zie dat het zich allemaal op het scherm afspeelt"... het is maar internet... sommige mensen zakken dr te diep in.

-C-
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top