Midiopname in Cubase stopt spontaan

ATM1966

Nieuwkomer
Lid sinds
14 mei 2006
Berichten
11
Hallo mensen,

Ik werk sinds kort met Cubase maar tot mijn ongenoegen is het zo dat wanneer ik iets opneem vanaf een midikeyboard op een bepaald moment (soms na 10 seconden, vaak na dertig en soms na langer dan 60 seconden) de opname spontaan stopt. Enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn ? Ik heb inmiddels al van alles geprobeerd, inclusief opnieuw installeren van de PC (XP), geaarde stopcontacten, ander keyboard etc. De setup is in combinatie met MIDI UNO USB/MIDI converter.

Overigens heb ik het ook op andere PC's geprobeerd en daarop gaf het geen probleem. Deze PC's zijn helaas echter niet beschikbaar voor landurig gebruik =(

Oh ja... Zelf denk ik aan een PC hardware probleem maar heb vooralsnog geen idee waar te zoeken...

Ik hoop dat iemand me kan helpen...
 
Kijk even in de handleiding die bij Cubase zit bij de index naar 'locator'. Daar zal je basic probleem wel zitten.
Misschien een Cubase tutorial DVD kopen of ergens les volgen als je het programma niet goed kent? Anders blijf je tijden klooien. Ook jammer als je net zo'n duur programma gekocht hebt! Toch?
 
Ik heb de gestripte variant dus qua geld valt het nogal mee... Maar het moet wel werken. Ik had zelf zoiets van: als ik het bij iedere andere PC werkt maar bij deze niet zal het dus wel een probleem van die PC zijn :confused:

Anyways... ik zoek nog even verder
 
Hoe neem jij op? Druk je op record? Of eerst op play en dan op record?

Ik doe het laatste en heb soms ook last van jouw probleem. De record mode gaat uit en SX gaat gewoon door met afspelen. Heel irritant.

Bij mij is dit gekomen sinds ik een Virus TI gebruik. Nu is dat specifiek niet zo interessant, maar er zijn nog wat USB connectie problemen met dat ding. Met andere USB apparatuur (midisport 2x2 en trigger finger) heb ik geen problemen.

Als jij dus hetzelfde hebt als mij, dan gok ik dat het met de USB communicatie te maken heeft. Probeer eens andere drivers (zowel van de USB chipset als van het apparaat) of USB2 ipv USB1.
 
Bedankt MikeJarod,

Ik ga inderdaad even een andere USB kaart proberen. Er zit nu USB1.1 op het moederbord. Eens even kijken wat er gebeurt als ik er een USB2.0 PCI kaartje in prik.
 
misschien een hele zinloze opmerking hoor, maar je hebt niet toevallig je 'punch-out' aanstaan?
 
Yes, yes, yes !!!

Het is gelukt... ik heb een USB 2.0 kaartje bijgeplaatst (zat alleen een USB 1 poort op het moederbord). Geïnstalleerd en... werken !!! :)

Opnames lopen nu keurig door
Bedankt voor de hulp en de tips...:okdan:
 
Back
Top