Reparatie POD; wie oh wie??

Re: Ik geloof je...

Re: Ik geloof je...

Origineel geplaatst door pjeut
...maar toch even. Waarop baseer je dat?

Dat baseer ik op de kosten voor een nieuwe processor + de kosten om die nieuwe processor erin te zetten. Het zou misschien nog iets schelen als je een compleet nieuwe printplaat met processor kunt regelen. Die zal duurder zijn dan alleen de processor, maar je kunt 'm er wel zelf wel inzetten en dat scheelt je weer (de-)soldeerkosten.
 
Oké, duidelijk.....

Oké, duidelijk.....

......Is het trouwens "gebruikelijk" dat zo'n processor na ± 4 jaar ineens aan boter is? Zo'n POD is verder een vreselijk robuust apparaat. Hoe kan het dan dat zo'n processor-chip ineens alles kwijt is?
 
kan een electriciteitsprobleem zijn, ik heb dat eens gehad met een oude yamaha drumdoos (ry-30). Na wat ic's te vervangen was het opgelost. En de oorzaak was volgens mijn vader (ingenieur hoog frequent electronica van beroep) een te groote fluxatie in de stroom, ic's en cpu's kunnen daar niet zo goed tegen. Bij duurdere apparaten durft men wel eens een beveiliging insteken, maar voor iets van 130 € is dat waarschijnlijk te duur.
 
Ik heb het dus ook gehad met m'n POD 1.0, processor naar de klote... hij gaf eerst wartaal op het schermpje en toen liep ie helemaal vast, ik heb de batterij vervangen maar dat haalde niets uit. Toen dacht ik ook om 'm te laten repareren, maar die dingen gaan 2ehands volgens mij voor minder dan 100,- . dus heb ik de POD maar gelaten voor wat het is, ik zit nu nog steeds met een defecte POD. echt waardeloos, blijkbaar komt het dus vaker voor... er zal wel 1 of andere chip inzitten die 'm na 5 jaar om zeep helpt, net als in Nokia telefoons. ;)
 
Origineel geplaatst door waxx
Bij duurdere apparaten durft men wel eens een beveiliging insteken, maar voor iets van 130 € is dat waarschijnlijk te duur.

de pod was wel heel wat duurder dan 130 euro toen hij uitgebracht werd...

heb je line6 al gemaild pjeut?

Hopelijk houdt mijn podXT het nog lang uit, ik vind het toch een best prijzig ding.
 
Back
Top