m-audio audiophile usb trekt het niet meer

deebee

Nieuwkomer
Lid sinds
12 september 2007
Berichten
2
Beste forumleden,

Vaak hier al zitten lezen ,maar nooit de noodzaak gehad me aan te melden. Ben blij dat m'n registratie voltooid is, ik ben de wanhoop nabij!

Het begon zomaar, ineens. Het kwam uit het niets. Op meerdere fora m'n probleem al voorgelegd, maar weinig mensen helpen me verder. Misschien dat hier iemand me kan helpen.

Ik heb een audiohile usb externe geluidskaart van m-audio. Van het ene op het andere moment (tijdens gebruik van ableton) ging ie moeilijk doen met het geluid. Beetje kraken en overslaan.
Ik vergelijk het geluid wat ie weergeeft met m'n oude computertje die met z'n standaard 16bit geluidskaart ook moeilijkheden kreeg als ik het uiterste uit Reason (ook een audioprogramma) haalde. De cpu stond dan ook op 99% en het haperen van het geluid kwam overeen met de moeilijkheden die de muis had.

Waar het op neerkomt is dat wanneer geluid word gestart (óók mp3 in winamp!), het gaat kraken als de HD aan het lezen is. Ik neem aan dat het de HD betreft; het lampje wat knippert op de laptop als ie aan het lezen is gaat synchroon met het gekraak!

Op m-audio staat veel over de problemen die je kunt hebben met usb-audio en in het bijzonder in combinaties met laptops.

http://www.m-audio.com/index.php?do=suppor...104295aec1f755b
http://www.m-audio.com/index.php?do=suppor...7cdbe0e270fa298


Ik heb alles (voorzover ik begrijp wat ik moest ondernemen) uitgevoerd wat ze aanraden.Tweaken, nieuwe drivers, schijf gefragmenteerd. Niets.

Ik denk dat ik er inmiddels achter ben dat ie met teveel andere dingetjes op 1 irq zit. Maar hoe pas ik dat aan op een laptop ?

Op het synthforum staan 2 gelijksoortige problemen, dit zijn echter pci-kaarten :

https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?s=&threadid=66233&highlig ht=maudio+kraakt
https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?s=&threadid=7383&highligh t=maudio+kraakt

Iemand een idee ? Ik heb zaterdag een grote gig, ik krijg angstzweet als ik eraan denk dat ik alles opnieuwe zou moeten installeren, wat her en der word aangeraden!
Alvast bedankt voor het meedenken!


Dirk


edit :

p.s. hier een overzicht van de irq's
 
Back
Top