Goudkleurige Kabels en zo

Bren Gun

Ingeburgerd
Lid sinds
1 februari 2008
Berichten
95
Nou checkte ik laatst een paar kabels dat ik hier heb liggen en heb lopen gebruiken, en nou kwam het opeens tot mijn attentie dat er bij één paar TS-kabels de één een goudkleurige minder scherpe punt had en de andere niet. De andere is ijzer- of zilverkleurig en heeft een scherpe punt.

Wat is precies het verschil in toepassing?

En moet ik me er zorgen over maken dat ze niet gelijk zijn? Ik gebruik ze voor links en rechts van m'n audio-interface-output.

Zulke imperfectie die ik krijg van een winkel vind ik onaanvaardbaar, maar als het verder niet veel uitmaakt zal ik het maar door de vingers zien.
 
Ik meen dat die goude kleur meer de langdurigheid* vd stekker bepaald?






* Vooraleer jullie nederlanders weer beginnen te melken: langdurigheid of duurzaamheid .........
 
... * Vooraleer jullie nederlanders weer beginnen te melken: ...
Joh, daar hebben we al jaren koeien voor! Gaat veel beter dan Belgen, zeker en vast... ;)

Vrouw, 'k ga even melken... Alla, gouden zonder n kan nog wel, maar bepaalt met een d? :D
En dan te bedenken dat ons Nederlands eigenlijk een Antwerps dialect is!

Wout
 
Laatst gewijzigd:
lol :)

Ik vond die vent waar ik het heb gekocht al een klootzak omdat hij er zolang overdeed om m'n kabels te maken terwijl-ie had gezegd dat het maar een dag of twee zou duren, en hij had me een foute bestelling geven, krijg ik nou te zien dat een paar kabels niet gelijk is. De vuile klootzak: ik wil gewoon dat, als ik betaal, mensen hun werk goed doen en dat ik me geen zorgen hoef te maken dat ze het opfokken. Grrrrrr!

Ieder geval, kan iemand met zekerheid aangeven wat precíes het verschil is tussen de twee? Ik weet het nou nog niet zeker, Heinz, als je het stelt als een vraag.
 
Goud en Koper geleid beter dan dan andere metalen.
Maar zoals ik al zei, je hoort echt geen verschil, zeker niet binnen 10meter. Misschien als je een kabel hebt van 100meter.
 
verschil zul je idd niet horen.

Die vergulde (gouden) connectors zijn idd duurzamer. Onbehandelde pluggen willen nog wel eens gaan oxideren (of was het nou corroderen- van corrosie). Krijg je een mat-witte laag over je pluggen die er voor kan zorgen dat je pluggen niet meer lekker contact maken. Met de gouden variant heb je hier minder of geen last van.

Maar het klinkt verder niet anders... (laat het de hifipuristen echter niet horen...)
 
En dan te bedenken dat ons Nederlands eigenlijk een Antwerps dialect is!

Wout

Ow? Ik dacht dat ons ABN. van het Haarlems afkomstig was?


Ontopic: Goud en Koper geleiden even goed. Alleen zilver heeft een (iets) lagere soortgelijke weerstand (zo uit mijn hoofd).

Voor de rest klopt het verhaal dat goud een edelmetaal is, en koper niet, waardoor een vergulde plug minder oxideert. Ik vind dat verschil trouwens zeker wel aanwezig, en een gouden punt dus helemaal niet zo'n overdreven luxe.
 
Okee, bedankt voor de info. Ik zal me dan maar geen zorgen erover maken. Ik zal wel die vent even een mailtje sturen en hem op z'n gebrek aan professionaliteit wijzen. Dat zal 'm wel leren. Weet je, ik krijg zelfs de neiging om volgende week langs te gaan en m'n goede kabels uit hem te kelen. Grrrr.


EDIT:
Okee, ik lees je net, Kraan. Dus jij zegt dat er wel verschil is? Ik heb het dan zelf niet echt gehoord maar hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik de neiging krijg om alsnóg die vent aan te pakken. Die kabels komen direct uit m'n interface, dus als ik mix/luister wil ik geen één enkele storing in wat voor vorm dan ook krijgen. Wat is er toch met sommige mensen dat ze niet eens kunnen leveren wat ze wel zeggen te kunnen leveren?
 
Lekker bezig hier... Het zou natuurlijk kunnen zijn dat z'n 'gewone' pluggen op waren en dat ie daarom op een aantal kabels de iets duurdere pluggen met goudkleurige punt gezet heeft.

Het kan overigens ook nog aan minstens 20 andere dingen liggen dat jij nu 2 ongelijke kabels hebt, waar de verkoper misschien een uitstekende reden voor heeft, of misschien ook niet. Misschien kan je t m gewoon eens vragen als t je dwars zit.. (kan je opzicht geen ongelijk geven dat je wilt weten waarom je niet twee gelijke kabels hebt gekregen). Maar om nu gelijk die kerel uit te gaan lopen kafferen is misschien wat overdreven.

Verder denk ik dat je het verschil niet gaat horen..
 
lol :)

Op zich maak je een goed punt: het kan aan van alles liggen en de ware reden is niet bekend. Zelfs als hij een goede reden heeft dan maakt dat niet de andere fouten die hij daarvoor heeft gemaakt goed. Misschien ben ik te kritisch of zo ;) Dan nóg, je gaat toch niemand twee ongelijke kabels verkopen als je specifiek leest '2 x TS -> RCA' van een bepaalde lengte? Dat duidt duidelijk op een paar. Dan zou je toch gewoon even bellen of zo en zeggen dat dit of dat? D'r is iets goed mis met die vent en z'n behandeling van en communicatie met klanten: ik noem het amateurisme. Als ik één of andere relevante autoriteit was en ik detecteerde zoiets zou ik een oogje op hem laten houden en als het fout bleef gaan heel die zaak sluiten of zo :P
 
misschien gaan pluggen met een goudlaag langer mee, maar er zal niet veel verschil zijn. het is een dunne laag, die er door gebruik langzaam vanaf slijt. sowieso is het al goud dat op een ander metaal zit, dat zorgt ook weer voor weerstand (bijna niets maar toch)

maak je niet druk, die persoon zal er vast een reden voor hebben. vraag het hem rustig in plaats van kabels om zijn nek te vouwen ;)
 
Even vlug een reactie (heb de rest niet goed gelezen, dus het kan al langsgekomen zijn).

Met het verschil horen in goud en koper/ander metaal, bedoel ik niet dat je verschil in het geluid hoort. Ik bedoel dat je bij 'goedkopere' pluggen wel eens hebt dat bij de minste beweging alles kraken gaat. Bij vergulde pluggen heb ik dit minder. Dat kraken heeft ongetwijfeld te maken met het oxideren van het oppervlak van de plug (en het vrouwtje). Bij goud heb je hier mijn inziens aanzienlijk minder last van. Alle kabels die bij mij regelmatig wisselen (insertkabels bijvoorbeeld) heb ik met gouden pluggen uitgevoerd.
 
Even over het oxideren van de female jackplug contacten.

Bij gebrek aan een goede reinigings tool ,heb ik in het verleden heb ik al eens een bromfiets staalborsteltje zo gemaakt, dat deze een jack contact kan reinigen ,zonder gelijk het apparaat open te maken.
Werkt perfect.

Borsteltje is verkrijgbaar bij de betere fietshandel enz.
De "haren" van het borsteltje op maat knippen met een fijne tang ,dat deze in het jackcontact past.
Bij gebruik natuurlijk geen geweld gebruiken.

Verschillende forumleden hebben dit ontwerp al van mij overgenomen.

Toch wel een kanshebber voor het beste idee van nederland :geslaagd:
Ik noem hem de "jackplug ragger" Lijkt wel een naam van een slechte pornofilm

Kijk maar eens naar het fotootje
 

Attachments

  • jackplug_ragger.jpg
    jackplug_ragger.jpg
    3,2 KB · Bekeken: 104
Back
Top