usb audio interface voor live situaties (mac + ableton)

bastardsunited

criticus maximus
Lid sinds
16 december 2002
Berichten
210
Locatie
groningen
Dag allen,

Ik ben al een tijdje aan het spelen met mijn live set-up. Ik speel in een “Standaard” band (www.audiotransparent.com of www.myspace.com/audiotransparent ) In deze band neem ik de plek in van gitarist/toetsenist/samplist/2e zang.

Ik ben van een beperkte dr. Sampler naar een uitgebreide set-up gegaan met de volgende elementen:

Apple 12” powerbook + ableton live 5– usb>midi device – M-audio midi keyboard (via usb) – Behringer FCB1010 midi voetpedaal (via midi-kabel).

Op deze manier kan ik met mijn voeten samples triggeren met de behringer en verschillende midi instrumenten bespelen met het midi keyboard. Dit werkt ideaal aangezien ik hierdoor ook tempo kan tappen en zo beats live in kan faden zonder dat de band met clicktrack speelt. Bovendien kan ik ook met de dubbele voetpedaal X en Y parameters van effecten tegelijk controllen.

Nou zou je zeggen, niks aan de hand. Maar ik zoek toch een iets degelijkere set-up. Het probleem ligt hem vooral in het gebruik van mijn mini-jack als stereo uit. Dit is een onbetrouwbaar onderdeel. Ik wil dus het liefst een usb/audio interface met 2x I/O en Midi I/O. Kunnen jullie mij adviseren in een goeie interface?

Ik heb de volgende opties in gedachten

http://www.feedback.nl/?b=100021

http://www.feedback.nl/?b=E0404USB

budget is ongeveer 200 euro

laat me maar weten!

Alvast bedankt
 
Ik heb een Alesis photon x25 voor je in de aanbieding. Is lekker compact. Midi keyboardje en prima audio interface in 1. Inclusief gator gigbag en adapter mag die weg voor 150 euro.....

Pb me maar als je intresse hebt
 
niet echt een oplossing aangezien ik een groot midi keyboard nodig heb. Als ie 5 octaafs zou zijn wordt het wel een stuk interessanter

maar bedankt!
 
Back
Top