beste geluidskaart die gemakkelijkst installeert?

idem

Ingeburgerd
Lid sinds
26 augustus 2002
Berichten
27
Ik zie dat er al tig topics over de beste geluidskaart zijn. Mijn vraag is echter welke geluidskaart instaleert het gemakkelijkst onder win2000 en winxp. Ik doel hiermee op installatie van drivers zonder dat je problemen krijgt. Want mijn indruk is dat wat dat betreft de duurste kaart niet altijd de gemakkelijkst te instaleren kaart is.
 
Je hebt werkende drivers.

Problematische drivers.

En drivers die niet werken.

Als een kaart werkende drivers heeft dan is ie het makkelijkst te installeren, en dat zijn dus redelijk veel kaarten.


Een betere vraag is:

Welke kaarten met die en die specificaties en die prijsklasse werken vlekkeloos onder 2000 en/of XP?
 
Goed, welke kaarten met die proffessionele geluidskwaliteit en tussen de 200 en 500 euro werken vlekkeloos onder 2000 en/of XP?
 
De driver ondersteuning voor de Waveterminal 2496 van Egosystems is voor zover ik weet prima, en bovendien hebben ze een zeer goeie kwaliteit!
http://www.egosystems.net/main.html

deze kaart is voor een leuke prijs o.a. te krijgen bij Feedback
 
Je weet vast allang, geen Terratec;)
Mijn Echo Mia heeft prima WDM drivers met mixer en worden regelmatig geupdate.
 
Nee, ik weet niks allang. Ik ben echt een beginneling wat dit betreft, heb zelf een soundblaster audigy. Maar dat blijkt niet super te zijn. Maar dan is er natuurlijk ook weer de kwestie wat voor geluidsnstallatie en boxen hang je d'r aan. Daar zou ik ook wel wat advies over willen hebben
 
De Creamware Luna II kaart werkt ook onder XP op 24 Bit 96K
+ je hebt 3 DSP's en effecten waaronder een goede Galm + je kan in SX met de nieuwe Software van de Luna alles in XTC Mode Gebruiken d.w.z. De effecten integreren in je Sequenser

:biertje:
 
echo, m-audio, rme, hoontech hebben allemaal prima soundcards met goeie drivers..... de nieuwe edirol USB soundcards rollen ook goed uit de testen
 
Terratec EWX 24/96 kan ik je wel aanbevelen, heb hem altijd onder win2k gehad geen gezeik alleen geen full-duplex onder ASIO maar dat is ook niet echt standaard bij alle kaarten.

De rest van Terratec wel ff opletten!
 
Ik kan je wel vertellen dat een Lexicon Core2 helaas NIET onder Windows 2000 noch XP werkt, Lexicon wil geen drivers hiervoor ontwikkelen :( Het is anders wel een fijne kaart, veel gebruikers hebben blijkbaar heel wat moeilijkheden om die te installeren maar ik ben blijkbaar bij de happy few die geen installatieproblemen ondervond. Voorlopig dus nog wel ff Win98 voor mij.
:eureka: 't Is niet omdat een fabrikant een driver voor Windows 2000 of XP uitbrengt dat daarmee alles op wieltjes loopt hoor. Maar mocht je al een of meerdere kaarten in gedachten hebben, zoek dan zeker info op over die kaart, zowel hier op het forum als in nieuwsgroepen over die betreffende kaart. Soms is een kaart heel erg goed, maar werkt bv niet/slecht in combinatie met een bepaalde chipset,... en zoiets weet je dan toch best op voorhand alvorens de kaart te kopen natuurlijk
 
Ik hoor het liefste personlijke ervaringen. Testen kun je lezen
(en zijn mijns inziens toch vaak niet zo belangeloos als je denkt). Persoonlijke ervaringen, vooral op deze site, lijke me stukken beter. Ik heb dingen al een beetje zitten checken en die Waveterminal 2496 van Egosystems lijkt me wel wat, als iemand daar weer slechte ervaringen mee heeft hoor ik het graag. Terratec daar lopen de meningen zo over uiteen dat ik het liever niet probeer. Die creamware lijkt me ook wel wat, maar hoe duur is ie?

En dan gelijk nog een andere vraag. Is er een winkel in Nederland gespecialiseerd in kaarten, en is er 1 winkel die veruit het goedkoopste is wat dit soort spul betreft?
 
Origineel geplaatst door olafmol
echo, m-audio, rme, hoontech hebben allemaal prima soundcards met goeie drivers..... de nieuwe edirol USB soundcards rollen ook goed uit de testen
Inderdaad! Die Edirol UA5 heb ik ook op het oog.(auw)
En zo duur is ie niet. is 24-bit/96kHz genoeg?
 
misschien iets buiten budget:

misschien iets buiten budget:

Ik heb sinds kort een MotU 24i core system.. drivers installeren was een walk in the park. recht toe recht aan... simpeler kan niet..
 
Tsja, beste driver? Elke computer is anders en dan is het moeilijk te voorspellen wat het beste is. Wat je wel kunt doen is bij fabrikanten kijken met welke systemen zij hun kaarten hebben getest. Dan verplichtten zijn zich zelf al aan bepaalde configuraties en da's op zich al aardig zat.

Maar dan nog is je windhoos verdingesen altijd wel mogelijk en kunnen problemen onstaat die nix met de audiohardware/software te maken hebben maar bijv een grafische kaart die loopt te fokken.

Zelf ben ik RME enthousiast dus naast al die anderen heb je volgens mij een ruime keuze en zal het beslissen helemaal up to you zijn. :)
 
het scheelt in ieder geval altijd een heleboel ellende als je met een standaard PC config werkt die op intel chipsets en CPU is gebaseerd....
 
Olaf heeft gelijk

Olaf heeft gelijk

Als je een moederbord koopt, of hebt, check van te voren of er problemen met de chipset bestaan. Via had voorheen veel problemen, en SIS wordt soms gewoon niet ondersteund.

Groet,
Cor.
 
Je weet vast allang, geen Terratec
Mijn Echo Mia heeft prima WDM drivers met mixer en worden regelmatig geupdate.

Ik niet, vertel !?!
 
Ehmm... als er regelmatig updates zijn is dat dan goed?
 
Back
Top