Softube Console 1 MK3

Voor sommigen misschien al geen nieuws meer, maar aangezien ik het nog niet voorbij heb zien komen bij deze: Softube komt met de Console 1 MK3. Het is een hardware/software oplossing om een volledige channel strip in je DAW op een kanaal te kunnen zetten. Sterker nog, als je op al jouw kanalen (plus sends en master) de console one plugin zet, kan je vanaf de controller praktisch jouw hele track mixen zonder ook maar een keer op jouw scherm te kijken.

De nieuwe kan je al bestellen voor €989 euro bij Thoman (in stock in 2/3 weken zeggen ze) en Softube zelf zegt dat de fader MK3 ook eraan komt. Daarnaast geven ze ook al aan dat je kan mixen (pun intended) met MK2 en MK3 modellen. Dus bijbeeld een MK3 Fader, samen met een MK2 Console of andersom. Alle info die ik hier geef is op hun eigen site te vinden.

console-1-mk3.png


Ten opzichte van de MK2:
- Ipv de SSL 4000 channel strip kriijg je de 'Console 1 Core Mixing suite'.
  • Tape/Preamp: tape drive model
  • Filters: 6, 12, 18, 24, 48 dB included (default is 18 in bass and 12 on top
  • Shape: Dynamic Shaper, Panner, Dual Dynamics
  • 2 EQs: Modern precise and vintage passive parallel
  • 3 Compressors: FET Mk II, Opto and Bus Compressor
- 2x USB C port, die je ook kunt doorlussen straks naar de Fader MK3, die volgens hun ook aanstaande is
- Extra Tape/Preamp sectie en dubbele EQ en Compressor
- 6 sends ipv 3
- 2 hoge resolutie schermpjes voor EQ, compressie curves, vu meter en track info
- RGB leds
- touch sensitive 'high resolution analog feel' potmeters
- VESA en rack mount

De softube MK1 en MK2 consoles zullen support en software updates blijven houden, daar hebben ze zelfs een mail over gestuurd naar bestaande eigenaren.

 
Ja ik vind hem ook erg tof, lijkt de workflow nog een stuk beter mee te zijn dan met de mk2. Die heb ik nog niet zo lang geleden gekocht, dus nog wel ff zoet mee, maar kan me voorstellen dat ik nog wel een keer upgrade.
 
Mooi ding ja. Ik heb de MK2 ook maar in Ableton is het niet echt een super fijne workflow.. En dat ligt meer aan Ableton geloof ik
Het grafisch EQ schermpje is wel een fijne toevoeging idd.. Ik vond wat dat betreft de Focusrite Liquidmix echt een te gek kastje.. ook luxe VU's enzo..

copertina.jpg
 
Wat vindt je niet lekker werken in Ableton? Het enige wat ik mis is dat de console de groepen niet sluit. Dus in Ableton sluit je een groep en dan op de console blijven het aparte kanalen.

Verder werkt het echt top als je het mij vraagt :)
 
De laatste keer dat ik ermee werkte, was er nog steeds geen tracksync.. Dus als je een track aanmaakt tussen twee andere tracks, corresponderen de tracks niet meer met de ledjes van het bijbehorend instancenummer op Console.. maar correct me if I'm wrong.. ik heb het 'n half jaar terug voor het laatst gebruikt..
 
Ff gecheckt en als ik nu een track toevoeg tussen twee andere in, schuiven alle tracks ernaast eentje op. Ik heb nu op de console dus bij een track het ledje uit en de tracks corresponderen nog steeds, dat lijkt dus opgelost ;)
 
Ff gecheckt en als ik nu een track toevoeg tussen twee andere in, schuiven alle tracks ernaast eentje op. Ik heb nu op de console dus bij een track het ledje uit en de tracks corresponderen nog steeds, dat lijkt dus opgelost ;)
Oh.. dat moet ik eens checken dan.. weet niet exact wanneer het was.. maar was kort nadat ik geupdate had naar Ableton 11.. en kan dus ook al veel langer terug zijn. Zou fijn zijn als het eindelijk werkt.. :mega:
 
Ff gecheckt en als ik nu een track toevoeg tussen twee andere in, schuiven alle tracks ernaast eentje op. Ik heb nu op de console dus bij een track het ledje uit en de tracks corresponderen nog steeds, dat lijkt dus opgelost ;)
Net even gechekt.. bij schuiven de instances niet op. "The DAW does not support automatic track name and numbers". vreemd?? Zit op Ableton 11.3.2
 
Ik vind de knoppen vooral een hele verbetering. Bij met name de mk1 draaiden ze best zwaar en had je niet veel grip. Deze heeft ribbeltjes en analog action (wat dat ook moge zijn). Ze zouden voelen als een potmeter, omdat het ook een potmeter is. We zullen zien. Ik ga wel upgraden, want zoals hier eerder aangegeven werkt het bijzonder goed met Ableton.
 
Ziet er heel mooi uit, zou graag mijn MK2 een keer upgraden, maar heb geen haast. Begreep van Softube dat ze de MK2 ook nog gaan updaten:

We’re getting a lot of questions about the future of Console 1 Mk I and Mk II, and I just want to let you know that we will continue to support Mk I and II. You, the Console 1 users, are some of our most important users, and we won’t abandon you. During every step of the development process for Console 1 Channel Mk III, we have focused on existing customers, making sure we are backward compatible and that as many new features as possible will be available for Mk I and II users.

I’m quite certain you will enjoy the software updates with your Mk I or II unit. We’ve implemented a lot of requested features, such as the ability to access more parameters (for example, Knee and Range on Bus Processor) via shift, optional Auto Make-up on compressors, and a plug-in user interface that allows you to work without having the unit at hand, and many more improvements.

We appreciate your continued support and feedback. Please keep it coming! We're listening.
 
Heeft een vormgever ontslag genomen bij Modal en daarna een baantje bij Softube aangepakt?

Wat een lelijk ding
 
Ziet er practisch uit maar ik houd het bij mijn Electra ONE MKII controller wat ook bijzonder goed werkt met Ableton maar ook met hardware.
Vind het ding niet zo mooi en vrij groot in vergelijking met de electra one.
Vind ook juist dat minder visualisatie voor mij juist beter werkt.
Daarom kies ik nog voor de SSL 4000e channel strip.
Displays met curves etc beinvloeden op een negatieve manier hoe je luistert. Tenzij je echt chirugisch aan het probleem oplossen bent met eq. Dan is het wel handig.
 
Back
Top