Strymon Deco - Tape saturator & doubletracker plugin

Na de BigSky is nu ook het Deco pedaal van Strymon in plugin vorm uitgebracht:

We’re excited to share with you our latest addition to our plugin roster — introducing the Deco Plugin!
Give your tracks the smooth and warm qualities of analog tape, along with the dynamics that are intrinsic to the response and behavior of tape machines.
Recreate the lost workflow from the golden age of recording studios with Deco’s Doubletracker, creating everything from lush tape flanging to thick slapback and warm delays.
Try free for 7 days and hear it in action!


Zo te zien nog niet in Europa te koop, maar prijs bij Strymon is 79 USD dus zal hier wel iets over de 100 Euro worden.

1692779900356.png


1692780488519.png







 
Ja, Replika XT is ook prima en ik zet hem ook nog weleens in hoor. Maar in tegenstelling tot de 'kleine' versie is het niet mijn go to omdat ik mooiere alternatieven heb.
 
Ik was wel benieuwd geworden, maar ik zie die Outer Space vooral 69 euro kosten - ook op plugin boutique. Dan is het verschil met de Deco weer niet zo groot...
 
Laat je ook niet al teveel foppen door de marketing. Die Outer Space is een goede delay en klinkt goed, maar het klinkt echt niet zoals een echte Space Echo. Ook het oude Boss RE-20 pedaal zit er ver vanaf. De nieuwe durf ik het niet van te zeggen, die heb ik nog niet geprobeerd. Ben voor de BBD-gebaseerde DM-101 gegaan omdat ik liever echt BBD dan nep tape in mijn pedaal heb :D
 
Ik heb net de hardware versie van de Deco V2 gekocht voor m'n setup.
Dus de kans is klein dat ik 'ook' een digitale emulatie (van een digitaal pedaal) ga kopen.
Met de FX collectie van Arturia kom ik volgens mij ook al een heel eind met een combinatie van een aantal plugins.
 
@Nap @barend

Jullie moeten Replixa XT toch maar eens een kans geven, want dit is een zeer goede, veelzijdige delay plugin inclusief een tape en BBD delay (twee koppen). Er is een aantrekkelijk geprijsde update beschikbaar voor degenen die Replika al hebben.

Maar wil je een gespecialiseerde tape delay plugin, dan is Outer Space een absolute aanrader zowel qua klank als mogelijkheden. Ja, er is een demo beschikbaar.

Ok top. Replika XT kan ik zo downloaden via Kontakt dus dat ga ik eens doen.
 
Back
Top