Ik kom ruimte te kort...

En zijn er beugel-lade's waar je een 88 toets instrument op kan zetten?
Het handigst is dan om met kogelgelagerde lade geleiders te werken, bijv van Blum of Ikea is prima spul en dat kost je hooguit een paar tientjes.
En dan maak je aan de onderkant van de tafel met twee plankjes en wat stoelhoeken de bevestiging voor je geleiders, dan is het ook het beste als je voor een massieve tafel gaat, eiken, beuken oid.
Kan het hier in 2 zinnen niet uitleggen hoe je dat maakt maar op youtube kan je van alles vinden wat dat betreft.
Mocht je zoiets willen gaan doen en je zit toch nog met vragen stuur dan ff een pm en ik zal dan wat dieper op je vragen ingaan.

 
Bedankt voor de info! 👍
Maar het is eigenlijk voor onder het nieuwe bureau
2 vleugeldraai beugels waar ik dan een plank van 180 cm breed en 35 a 40 diep kan bevestigen.
 
Maar het is eigenlijk voor onder het nieuwe bureau
Ja dat snap ik, wat ik aangaf is voor onder een tafel maar waarschijnlijk begrijp je m'n constructie niet?
Het filmpje gaat alleen over ladegeleiders maar dan worden ze op een andere, meer gebruikelijke manier gemonteerd voor lades en jij wilt een soort plateau waar je 88 keys op rust die je in- en uitschuift neem ik aan?
2 vleugeldraai beugels
Wat bedoel je met vleugeldraai beugels?
 
meer gebruikelijke manier gemonteerd voor lades en jij wilt een soort plateau waar je 88 keys op rust die je in- en uitschuift neem ik aan?
Dat bedoel ik:okdan: Bij grote studio tafels kan dat gewoon maar meestal niet te betalen (1100 euro en hoger)
dus ga je door googelen met 'n idee dat je met beugels een lade onder je bureau kunt schroeven... net als gewoon qwerty toetsenbord...
maar dan wat steviger en breder...
20220618_135527.jpg
20220618_135537.jpgEn bouwkundig ben ik een zero, heb een beetje de "vallende schroefjes in zwart hoogpolig tapijt angst"...:D
 
kijk even ter inspiratie? Oude tafel, beetje inkorten vd poten, wielen er onder en hoppa

 
dus ga je door googelen met 'n idee dat je met beugels een lade onder je bureau kunt schroeven... net als gewoon qwerty toetsenbord...
maar dan wat steviger en breder...
Die heb ik maar da's voor een toetsenbord of een klein midikeyboard maar niet geschikt voor een 88 keys die ook wat weegt.
Daarom bracht ik het idee van een massieve tafel omdat je dan met stevige schroeven met stoelhoeken echt een stevige verbinding maakt; stoelhoek
Ik geef een korte beschrijving ; aan de onderkant van de tafel plaats je twee plankjes van 50 cm lang op 1.80 m uit elkaar, bijv hout en die bevestig je met stoelhoeken aan de buitenkant van de latjes aan de onderkant van de tafel met goede schroeven, als je een hardhouten tafel hebt bijv beuken/eiken of zo dan boor je de gaten in de tafel met bijv een 2 mm boortje voor waar de schroeven komen.
Belangrijk is dat je met een blokhaak ervoor zorgt dat de twee plankjes precies evenwijdig aan elkaar zijn geplaatst anders lopen de ladegeleiders niet goed.
Dan aan de binnenkant van de plankjes plaats je de ladegeleiders en daar monteer je een plateau op die dan kan schuiven.
Meet de hoogte van je keyboard en zorg dat die vrijloopt onder je tafel, daarom laat ik een plankje van 93 mm zien, meestal heb je dan ruimte genoeg.
 
Mooie uitleg en het zou kunnen...
Tafel 1.jpg


Bij zo'n tafel zal het kunnen én hij is in hoogte verstelbaar...
dat zal met jou uitleg wel gaan en... dank daar voor :okdan:
Nu nog vervoer... anders gaat me dat 80 euro kosten...(tweedehands winkels doen vaak geen gratis vervoer)

Kijk ook eens bij de Ikea, zat tafeltjes en bureaus voor prijzen waar je het zelf niet voor maakt
Heb ik gedaan en al die andere bouw/meubel winkels, en vaak is er maar één ding wat je moet hebben, wat dan weer niet te betalen is...
Een tafel van 180 cm bij 60 cm voor een koopje bij Ikea?:dubbel:

Deze (tweedehands) tafel kost 140 euro maar geen vervoer! anders is het opeens 210 euro... Het bedrijf zit in vlijmen.
 
kijk even ter inspiratie? Oude tafel, beetje inkorten vd poten, wielen er onder en hoppa
Mooie tafel maar te klein... niet alleen de Arturia moet er op, ook de rest moet op de tafel. alles moet binnen handbereik zijn...
Berhinger one + met toekomstige uitbreiding, qwerty key, trackball én de (met 2x monitor tafel-statief ) voor de boxen...
 
Bureaubladen van ikea zijn bijna altijd niet massief hout of iets anders, maar honingraat. Hier kun je niet in schroeven om iets zwaars aan te hangen
 
Bij Ikea zou je ook eens bij de aanrechtbladen kunnen kijken.

En dan deze aan elke kant op een ladenblok voor een bureau en wellicht in het midden gesteund met een poot.

 
Daar heb ik ook naar zitten kijken...
want dat schijnt goedkoper te zijn dan een op maat gezaagde blad van de zagerij...(kan het mis hebben)
 
Zeker als je ze van marktplaats scoord. (De ladekastjes)

De bureaubladen van ikea (linnamon en aanverwanten) zijn erg licht en schuiven/zweven als je ze los op de ladenblokken legt. Ze buigen ook door/trekken krom want is meestal gevineerd hol/karton. Ik heb geen ikea aanrechtblad hier maar die zijn zwaarder/massiever volgens mij.
 
Het zou er zo uit komen te zien...:okdan:
Tsja, als je toch nog kijkt naar dat vleugelmoerensysteem wat ik ook heb dan wens ik je veel succes maar dan wordt het geheid een mislukking, dat vleugelmoerensysteem lijkt mooi en handig maar er staat bij mij een sticker op dat er max 2 kg druk op mag staan en dat je er niet op mag leunen dus ik weet niet wat je van plan bent maar dat gaat niet werken net als met die Ikea aanrechtbladen.
Ik heb een jaar of 25 geleden een eiken aanrechtblad van ze gehad en toen was het nog echt massief maar die tijd is voorbij.
Die zijn tegenwoordig gefineerd spaanplaat, daar kan je zoals @GentleG al zegt niet aan de onderkant iets aan vastschroeven, ja alleen iets wat weinig weegt en geen druk op wordt uitgeoefend maar ik neem aan dat je je midikeyboard ook gaat bespelen?
Het enigste wat zou kunnen is dat je met langere schroeven vanaf de bovenkant door het blad heen zou kunnen werken en die laat verzinken zodat er niets uitsteekt maar als je ziet dat zo'n aanrechtblad 130 euro kost en dan moet het nog gebracht worden wat ook 4 a 5 tientjes kost en moet je ook nog poten kopen, bij elkaar toch gauw zo'n 200 euro, dan kan je beter een eetafel op marktplaats uitzoeken.
Zeker ook als je weet dat die aanrechtbladen 60 cm diep zijn en je wilt er van alles op zetten incl je monitoren, dan kan je beter een tafel van 80 a 90 cm diep kopen.
Misschien is er een forumlid in de buurt bij je met een trekhaak die je dan een brandstofvergoeding geeft, dan huur je een aanhangertje voor een paar tientjes en haal je een tafel op en ben je klaar voor weinig geld.
 
Laatst gewijzigd:
Die tafel kost nieuw 550 euro
Dat zijn best stevige prijzen. Voor zoiets kun je beter
Het zijn ook stevige tafels en toch goedkoop (nieuw 6 a 800 euro)
Tweedehands met krasje in lak=130 euro! dus dat scheelt, het is alleen het vervoer. ik moet iemand hebben met een flinke auto/busje
even kijken of familie tijd hebben...

En, ho ja... ik heb geen auto rijbewijs:o:
 
Het zijn ook stevige tafels en toch goedkoop (nieuw 6 a 800 euro)
Tweedehands met krasje in lak=130 euro! dus dat scheelt, het is alleen het vervoer. ik moet iemand hebben met een flinke auto/busje
even kijken of familie tijd hebben...

En, ho ja... ik heb geen auto rijbewijs:o:

Dat is even lastig, dan inderdaad proberen dat iemand je kan helpen met het vervoer.

Het scheelt natuurlijk een hoop als dat de nieuwprijzen zijn, maar andere soorten tafels worden best vaak voor een stuk minder aangeboden. Winnen geen schoonheidsprijzen, is puur functioneel, vaak afdankertjes van bedrijven door een werknemer meegenomen die er later weer vanaf wil. Heb er zelf ook eentje van 150x75cm, precies de maat die ik zocht wat ik hier kan plaatsen, maar ze zijn er ook groter. Simpel, maar stevig. De mijne was zelfs gratis.
 
Ik scharrel nog wel wat rond...
Als die eerste tafel (foto) onbereikbaar is, moet ik verder zoeken.

Ik ga samen met iemand daar (vlijmen, vlak/in bij Den Bosch) naar toe om te kijken of die tafel in 2 delen te vervoeren (als 't kan) en er nog andere tafels zijn...
ik wil er 150 tot 200 er voor uitgeven...

Ik ga echt geen 88 euro betalen voor alleen het vervoer!
Zo maak je van een beschadigde tweedehandse tafel prijs weer bijna een nieuwprijs van en dat alleen vanwege een vrachtwagen/bus...😵
 
Misschien heb ik eroverheen gelezen, ik zie dat je iets zoekt van 200x50-60cm, maar wat is voor jou de beste hoogte? Soms zijn tafels niet verstelbaar.
 
Die ik op het oog heb is in hoogte verstelbaar...
Ben even verder wezen zoeken en kwam ik deze tegen...


Alle twee voor 280 euro...offerte opgestuurd, over 2 dagen email
tafel SET (2).jpg
 
Back
Top