• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Solar System: Neptune - VIII (Vangelis / filmscore / Epic) geen DAW

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.046
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Ik moet toegeven dat ik de laatste tijd nog amper op het forum zit (heb de voeling die ik hier vroeger had, grotendeels verloren ben). Desalniettemin wil ik toch een nieuwe track posten.

Het gaat over de voorlaatste compositie van een tweede nakende album (Solar System Part II: The Jovian Planets & Beyond) en krijgt de titel "Neptune - VIII".

Het geheel is gemaakt met:
 • Korg Kronos 2015 met 15 multitimbrale MIDI sporen (koren, 5 sporen multistrings, franse hoorns, CS80 hoorns, bell tree, effecten, arpeggio's ...)
 • EMU Emulator E4 Ultra met 15 multitimbrale MIDI sporen (solo instrumenten, symfonische percussie, effecten, ...
 • EMU Emulator E4 Classic met 4 multitimbrale MIDI sporen (effecten en Oooh en Aaah koor)
 • Access Virus C DT met 9 multitimbrale MIDI sporen (synth leads, effecten, arpeggio's)
 • Yamaha SY99 1 : drie verschillende sinus effecten
 • Yamaha SY99 2 : drumritme
 • Roland D20 : Warm pad
Alles werd opgenomen in de interne sequencers van de Kronos, SY99-en en W30 (stuur de Virus aan) en twee externe Roland MC500 MkII vintage kasregisters. (in totaal 48 MIDI sporen zonder DAW, zoals gewoonlijk)

Effecten komen uit de synthesizers zelf en/of uit een TC Electronic M-One, Lexicon MX400 en Alesis QuadraVerb.

Het stuk heeft geen echte muzikale structuur omdat het een muzikale beschrijving is van de gelijknamige planeet (zoals ook voor mijn andere nummer uit hetzelfde project geldt) maar vloeit netjes voort tot de laatste noot.
Er is veel aandacht besteed aan het dynamische karakter. Ieder spoor heeft een volledige volume en stereo automatisatie. Dit heeft vooral effect op de solo samples (viool, hobo, CS80 saw, ...)

Nog een paar fans taggen :) :
@Akikaze
@Grooveron
@3ddie
@Hover


Geniet er van.
 

Attachments

 • Neptune - VIII_final_take.mp3
  10,3 MB · Bekeken: 0

Akikaze

Hardware only
Lid sinds
26 oktober 2004
Berichten
2.145
Locatie
Midden Nederland
Genoeg structuur voor mij. Ik vind het weer een mooi dynamisch stuk. Als je zo doorgaat, komt deel 2 nog voor je verhuizing af.
Ben je al gebeld door Vangelis om hem op te volgen?
 

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.046
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Gelukkig komen er toch nog een paar reacties binnen :) . En ze zijn dan ook nog allemaal super enthousiast ... fijn :okdan:. Bedankt daarvoor, mannen. @Gondwana: leuk te horen dat je Solar System Part I hebt aangekocht. Ik hoop dat je er kan van genieten.
@Akikaze : Het is nu nog enkel Pluto - IX en dan is Solar System Part II klaar om aan Groove door te geven. Dat zal dus ruim voor de verhuis kunnen ... zit wel goed. En neen, ik heb nog niks van Vangelis gehoord. Ik denk dat hij mijn contactgegevens niet kan gevonden krijgen :dubbel:.

Meer reacties zijn altijd welkom.

:doei:

Danny
 

hermax

Ouwe rot
Lid sinds
22 april 2004
Berichten
2.254
Locatie
Haacht
Prachtig zoals gewoonlijk. :halleluja
Dat je ook nog weet welke klanken je uit welk instrument hebt gehaald. Nadat ik iets heb afgewerkt weet ik voor het grootste deel niet meer waar het allemaal uit kwam. :)
 

Danny

DAW-less creator °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.046
Locatie
Stabroek - Antwerpen
Weerom bedankt voor de positieve reacties :okdan: . Ik mag er nu wel zeker van zijn dat dit nummer CD-waardig is 8).

Reacties zijn nog steeds welkom.

@hermax : die geluiden terug herkennen, vind ik niet zo moeilijk. Het complete arrangement, de akkoorden en harmonieën is een heel andere zaak. Meestal kan ik mijn eigen nummers een maand na afwerken, nog amper spelen :engel:. Daarom reken ik mezelf niet als een échte muzikant maar eerder als een "liedjes knutselaar".

:doei:

Danny
 

Akikaze

Hardware only
Lid sinds
26 oktober 2004
Berichten
2.145
Locatie
Midden Nederland
Meestal kan ik mijn eigen nummers een maand na afwerken, nog amper spelen :engel:. Daarom reken ik mezelf niet als een échte muzikant maar eerder als een "liedjesknutselaar".

:doei:

Danny
Dat is geen maatstaf of je een echte muzikant bent. De muziek zelf wel en je bewijst het keer op keer. Wie dan bijvoorbeeld geen echte muzikant is? Zijn voornaam is die van een drakendoder en zijn achternaam die van een vis. Deze platenruiter heeft tienduizenden volgers op Youtube maar kan er h-e-l-e-m-a-a-l niets van. Het leven is niet eerlijk maar we doen tenminste in onze vrije tijd wat we leuk vinden.
 
Top