Solar System: Neptune - VIII (Vangelis / filmscore / Epic) geen DAW

Danny

DAW-less puzzelaar °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.768
Locatie
Hoevenen - Antwerpen
Ik moet toegeven dat ik de laatste tijd nog amper op het forum zit (heb de voeling die ik hier vroeger had, grotendeels verloren ben). Desalniettemin wil ik toch een nieuwe track posten.

Het gaat over de voorlaatste compositie van een tweede nakende album (Solar System Part II: The Jovian Planets & Beyond) en krijgt de titel "Neptune - VIII".

Het geheel is gemaakt met:
  • Korg Kronos 2015 met 15 multitimbrale MIDI sporen (koren, 5 sporen multistrings, franse hoorns, CS80 hoorns, bell tree, effecten, arpeggio's ...)
  • EMU Emulator E4 Ultra met 15 multitimbrale MIDI sporen (solo instrumenten, symfonische percussie, effecten, ...
  • EMU Emulator E4 Classic met 4 multitimbrale MIDI sporen (effecten en Oooh en Aaah koor)
  • Access Virus C DT met 9 multitimbrale MIDI sporen (synth leads, effecten, arpeggio's)
  • Yamaha SY99 1 : drie verschillende sinus effecten
  • Yamaha SY99 2 : drumritme
  • Roland D20 : Warm pad
Alles werd opgenomen in de interne sequencers van de Kronos, SY99-en en W30 (stuur de Virus aan) en twee externe Roland MC500 MkII vintage kasregisters. (in totaal 48 MIDI sporen zonder DAW, zoals gewoonlijk)

Effecten komen uit de synthesizers zelf en/of uit een TC Electronic M-One, Lexicon MX400 en Alesis QuadraVerb.

Het stuk heeft geen echte muzikale structuur omdat het een muzikale beschrijving is van de gelijknamige planeet (zoals ook voor mijn andere nummer uit hetzelfde project geldt) maar vloeit netjes voort tot de laatste noot.
Er is veel aandacht besteed aan het dynamische karakter. Ieder spoor heeft een volledige volume en stereo automatisatie. Dit heeft vooral effect op de solo samples (viool, hobo, CS80 saw, ...)

Nog een paar fans taggen :) :
@Akikaze
@Grooveron
@3ddie
@Hover


Geniet er van.

 
Genoeg structuur voor mij. Ik vind het weer een mooi dynamisch stuk. Als je zo doorgaat, komt deel 2 nog voor je verhuizing af.
Ben je al gebeld door Vangelis om hem op te volgen?
 
Gelukkig komen er toch nog een paar reacties binnen :) . En ze zijn dan ook nog allemaal super enthousiast ... fijn :okdan:. Bedankt daarvoor, mannen. @Gondwana: leuk te horen dat je Solar System Part I hebt aangekocht. Ik hoop dat je er kan van genieten.
@Akikaze : Het is nu nog enkel Pluto - IX en dan is Solar System Part II klaar om aan Groove door te geven. Dat zal dus ruim voor de verhuis kunnen ... zit wel goed. En neen, ik heb nog niks van Vangelis gehoord. Ik denk dat hij mijn contactgegevens niet kan gevonden krijgen :dubbel:.

Meer reacties zijn altijd welkom.

:doei:

Danny
 
Prachtig zoals gewoonlijk. :halleluja
Dat je ook nog weet welke klanken je uit welk instrument hebt gehaald. Nadat ik iets heb afgewerkt weet ik voor het grootste deel niet meer waar het allemaal uit kwam. :)
 
Weerom bedankt voor de positieve reacties :okdan: . Ik mag er nu wel zeker van zijn dat dit nummer CD-waardig is 8).

Reacties zijn nog steeds welkom.

@hermax : die geluiden terug herkennen, vind ik niet zo moeilijk. Het complete arrangement, de akkoorden en harmonieën is een heel andere zaak. Meestal kan ik mijn eigen nummers een maand na afwerken, nog amper spelen :engel:. Daarom reken ik mezelf niet als een échte muzikant maar eerder als een "liedjes knutselaar".

:doei:

Danny
 
Meestal kan ik mijn eigen nummers een maand na afwerken, nog amper spelen :engel:. Daarom reken ik mezelf niet als een échte muzikant maar eerder als een "liedjesknutselaar".

:doei:

Danny
Dat is geen maatstaf of je een echte muzikant bent. De muziek zelf wel en je bewijst het keer op keer. Wie dan bijvoorbeeld geen echte muzikant is? Zijn voornaam is die van een drakendoder en zijn achternaam die van een vis. Deze platenruiter heeft tienduizenden volgers op Youtube maar kan er h-e-l-e-m-a-a-l niets van. Het leven is niet eerlijk maar we doen tenminste in onze vrije tijd wat we leuk vinden.
 
Mooi stuk werk! Heel sfeervol en gelukkig ook >5 minuten!

Extra petje af voor het DAW-loze werk; hulde, driewerf hulde!
 
Back
Top