Wat zijn jouw 'BUGS' met SX?

Tom Thomas

Oude club klinkt nog steeds het best
Lid sinds
19 februari 2003
Berichten
1.240
Oke,


om de zoveel tijd heb ik spontane acties van SX waar ik niet om gevraagd heb.
Ik denk dat iedereen zich hier wel in kan herkennen. De vraag is alleen; komt dit wel allemaal door SX? Heb ikzelf niet iets verkeerd gedaan? Is mijn systeem misschien niet goed geconfigureerd? Ligt het aan de driver van m'n geluidskaart?
Ik denk dat het wel handig is om te weten welke bugs inderdaad bij SX 'horen' en welke opzichzelf staan. Zo kun je ook beter zoeken naar de oplossing of, helaas afwachten totdat meneer Steinberg met een nieuwe update komt.


Ik werk nog steeds met versie 1 en één van mijn spontane bugs is dat opeens alle kanalen gemute zijn.
Dit is very irritant want als ik via de hoofdmixer alle kanalen unmute, zijn ook de kanalen geunmute die ik juist gemute had. Dus moet ik die geunmute kanalen weer muten. (Kunnen jullie het nog volgen?) Dit is behoorlijk vervelend als je 50 kanalen hebt staan...:(
Ik heb er nog meer maar laat ik niet egoistisch zijn en een ander ook gunnen z'n gal kwijt te raken.
Wel even vertellen met welke versie SX je werkt!



gr. Tom
 
Hmm, 'k heb eigenlijk helemaal geen noemenswaardige problemen. heb versie 1.06 geloof ik. Loopt als een zonnetje. Maar bij 50 tracks?? jeez. wat voor muziek maak jij?? :D
 
Origineel geplaatst door Remmelt
Hmm, 'k heb eigenlijk helemaal geen noemenswaardige problemen. heb versie 1.06 geloof ik. Loopt als een zonnetje. Maar bij 50 tracks?? jeez. wat voor muziek maak jij?? :D


Experimentele newwage music...:dubbel:

nee, ik ben gewoon een dance-boer.
Volgens mij ben jij de 1e die geen gekkigheid met SX ondervindt!




gr. Tom
 
nouja bugs

nouja bugs

Ik werk met sx 2.01, het werkt hier echt goed, ik heb er geen problemen meer mee

Vroeger had ik problemen met het importeren van wav files, dan selecteerde ik pergeluk in al mijn snelheid: 'import audio cd' ipv 'import audio file' en natuurlijk zat er dan geen audio cd in en ik had mijn performance ook al een tijdje niet gesaved, dan liep sx onherroepelijk vast, ook al propte ik er dan snel een audio cd in. SX 2.01 die pauseert even en dan geeft ie aan dat er geen audio cd is.. deze bug heeft me wel de nodige keren in hard gevloek doen uitbarsten.

Daarnaast had ik problemen met de dongle, dit lag aan de drivers van mijn moederbord (nvidia chipset) latere versies van de drivers hebben dit verholpen, ik moest een oude versie gebruiken want anders moest ik steeds de dongle opnieuw eruit en er weer in stoppen als ik cubase opnieuw opstartte, bij steinberg hadden zo nog nooit van dit probleem gehoord trouwens.

ohja xp werkt bij mij veel beter dan windows 2000 (hoewel ook niet helemaal verkeerd) en kijk eens op http://www.musicxp.net voor tweaks, misschien verhelpen deze wel jouw problemen, na het toepassen van deze tweaks gaat alles in ieder geval wel sneller.

Zorg in ieder geval altijd dat je 0,0% aan crap software op je computer installeerd.
 
SX 2.01

Heb een keer een bug gehad, dat ik op mn synth kon spelen, de amt 8 (midiinterface) reageerde,
maar cubase nam de gespeelde noten niet op!
Heb toen vanalles geprobeerd, midi filter aanpassen, nieuwe bekabeling, andere AMT8! zonder succes, alles synthesizer instelingen veranderd! Maar zonder succes!

Heb toen mn computer opnieuw geinstalleerd en toen was het verholpen, weet achteraf nog niet precies of het een SX bug is of een computer/driver bug!

Nu werkt ie vlekkeloos!
 
sorry hoor, maar wat een onzin thread dit.

er staat hier geen vraag in, en we gaan allemaal lekker klagen over een programma. waarom zou je dat doen. stel liever concrete vragen hoe je je probleem met cubase kan oplossen. elk programma heeft bugs. }:|

maar voor de sensatiezoekers onder ons :{ ga naar http://forum.cubase.net/cgi-bin/cubase.net/Ultimate.cgi

hier kun je 1000-en problemen en vaak ook oplossingen van cubase gebruikers lezen.
 
Origineel geplaatst door quifster
sorry hoor, maar wat een onzin thread dit.

er staat hier geen vraag in, en we gaan allemaal lekker klagen over een programma. waarom zou je dat doen. stel liever concrete vragen hoe je je probleem met cubase kan oplossen. elk programma heeft bugs. }:|

maar voor de sensatiezoekers onder ons :{ ga naar http://forum.cubase.net/cgi-bin/cubase.net/Ultimate.cgi

hier kun je 1000-en problemen en vaak ook oplossingen van cubase gebruikers lezen.


Laten we wel wezen quifster, als we SX een slecht programma vinden hadden we er allang mee gestopt maar dat is dus niet zo. Ik vind het juist vooruitstrevend.
Neemt niet weg dat er veel vreemde onverklaarbare zaken voorkomen als je aan het produceren bent.
Als je goed gelezen hebt dan zie je dat deze thread bedoelt is om te zien of andere gebruikers ook dezelfde bugs hebben als jij. Er zijn namelijk zoveel variaties in pc-systemen mogelijk, dat veel bugs te maken hebben met systeem configuraties terwijl andere weer wel bij SX vandaan komen.
Het is handig om te weten of jij een zelfde bug hebt als iemand anders en je daardoor weet waar je moet zoeken of kunt stoppen met je zoektocht.
En dat met een kwinkslag om even je 'gal' te spuwen over SX is dan toch leuk?



gr. Tom
 
Nog eentje; Soms als ik SX opstart blijft hij hangen.

Als je SX opstart krijg je altijd een groot icoon te zien en links onderin zie je allerlei zaken voorbij komen die hij controleert.
Bij mij blijft hij soms weleens hangen bij 'midi inputs'.
Alleen m'n pc uit en aanzetten helpt ondanks dat ik met XP werk.




gr. Tom
 
Origineel geplaatst door Remmelt
Hmm, 'k heb eigenlijk helemaal geen noemenswaardige problemen. heb versie 1.06 geloof ik. Loopt als een zonnetje. Maar bij 50 tracks?? jeez. wat voor muziek maak jij?? :D

ik kwam met me eerste nummer dat nog rond de 10 minuten zit rond de 65 tracks... (VST, Audio etc. all included) dus zo raar is dat niet persee... Voor ieder geluid heb ik een apart stereo kanaal of voor het effect 2 mono kanalen...
 
Ik vindt dit helemaal geen onzinthread,
Ik zie dit als een soort van slachtofferhulp-praatgroep, gedeelde leed is beter te dragen toch? .En nu ik zie dat er meerdere mensen die problemen hebben, heb ik ook het gevoel dat ik dus niet de enigste ben, en kan ik met goede moed toch weer aan de slag.
mijn klacht:
Bij mij loopt cubase sx om de zoveel tijd vast, krijg dan die unknown conception melding, en pats alles weg.Ik moet dan ook regelmatig saven.En nu we dan toch bezig zijn, met Absynth had ik een tijd terug een hele vreemde ervaring. Ik had een hele nacht lang kickdrums liggen bouwen,en terwijl ik die bank gesaved had, liep absynth vast en die hele bank was van de harde schijf verdwenen, spoorloos.Ik heb vervolgens de hele buurt wakkergeschreeuwt van woede, en een barst in mijn tafel geslagen.Al die vervloekingen die toen uit mijn mond zijn voortgekomen zijn uiteraard niet voor herhaling vatbaar.Het enige programma wat trouwens nooit vastloopt is Wavelab( een hele enkele keer maar dan is het de schuld van een plugje)Hier werk ik dan ook heel graag mee. Zo, dat was mijn klacht (pffff dat is eruit, nu kan het traumaverwerkingsproces beginnen.)
 
Ik kan het werkvenster in cubase sx niet maximaliseren, elke keer als ik een menu'tje open springt hij weer terug...
opzich niet erg hinderend, maar het is niet helemaal zoals het hoort natuurlijk.

en soms als ik teveel tegelijk doe valt cubase af en toe in één keer weg...heel zelden
 
Wat me opvalt is dat vooralsnog iedereen andere ervaringen met bugs heeft.
Ik lees dingen die ikzelf nog nooit heb gezien of meegemaakt.
Dit houdt dus in dat dit aan de verschillende configuraties ligt.

Krijg je natuurlijk de belangrijke vraag; zijn wij dan zo A-computertechnisch,
moeten wij d'r voor zorgen dat we meer van computerconfiguraties afweten,
of zou Steinberg ervoor moeten zorgen dat hun software met verschillende systemen
goed werkt zonder dat men te veel een computer techneut hoeft te zijn?




gr. Tom
 
Ik denk dat het probleem bij Microsoft ligt.Als al die hebzuchtig gasten nu eens samenwerkten,dan was er nu allang een stabiel besturingssysteem geweest.Maar nee, Billyboy wil alles voor zichzelf houden. Een Mac is bijvoorbeeld al veel stabieler en Linux moet ook stabiel zijn maar hoeveel software is daar nu voor verkrijgbaar? Weinig dus, je moet wel Windows gebruiken wil je een beetje een gevarieerde keuze aan midi en audiosoftware hebben.En ik denk dus dat Steinberg er niet zo heel veel aan kan veranderen omdat Windows nu eenmaal niet echt is ontworpen voor muziektoepassingen.
 
Midioot slaat de spijker op de kop! :D Het is gewoon die verneukeratieve windows die zich met allerlei zaken bezig houdt behalve waar IK mee bezig ben, heel A-technisch gesproken natuurlijk. Hoe kan je nu op een menselijk gaan verklaren waarom software zo raar doet? Alles heeft een reden, alleen de redenen voor alle bovenstaande jammerklachten
zal op ons overkomen als wartaal.

op best effort maar dan hè. Maar 't is wel flippen als je de hele dag bezig bent geweest en je drukt vol trots en enthousiasme van je creatie op "save" en hij loopt vast op een fatal exception.... alles weg (ja, dat heb ik gehad =( )
 
@tom thomas

je eerste probleem (mutes) herken ik uit 1 van de eerste versies SX,
zou toch eens gaan nadenken over een upgrade als ik jou was.

je 2e probleem, hangen op initialiseren midi device, dat heeft opzich niks met cubase te maken,
kan geheel liggen aan hoe jou systeem in afgesteld, en wat er nog meer bewust/onbewust gebruik
maakt van je midi device... midi device drivers updaten?
ps. tenzij dit ook gewoon nog een bug is van de eerdere versies SX1

bij mij draait SX2.0.1.10 als een zonnetje, crashes heb ik gelukkig niet, enigste wat mij opvalt
is dat reason via rewire helemaal over ze nek gaat, en al stotterend en sputterend binnenkomt
zelfs in een lege arrangement, met minimaal cpu gebruik.. heel vreemd.
gelukkig gebruik ik dit zelden dus is het niet echt een probleem.

een ander ding wat me opvalt en wel stoort, ik heb me muis beweging snelheid op ze snelst staan
lekker makelijk als je over 2 monitoren heen en weer moet zoefen, zodra ik cubase opstart en *in* cubase
aan het werk ben, is heel de snelheid van de muis terug naar default traaaaaaag, echt irritant man,
zodra ik cubase op de achtergrond gooi en weer over me desktops beweeg, is er niks aan de hand..... heel merkwaardig.

voor de rest, kan ik me geen dag arrangeren voorstellen zonder cubase :L :halleluja
 
Ik ben nog niet aan SX 2 begonnen.
M'n 'home' muziekwinkel kan er maar niet aan komen. Schijnt e.o.a. distributieprobleem
te zijn. beetje ruzie over wie wat gaat doen voor Steinberg in Nederland.

Een bekende DJ-producer waar ik de laatste tijd wat dingen voor doe, is met heel SX 2 gestopt.
Hij heeft vanalles en nog wat geprobeerd maar elke keer bij het open hebben van maar 4 VSTI's liep z'n P4 vast.
Ik heb hem al gezegd dat ik me niet kan voorstellen dat dit aan SX 2 ligt anders had iedereen al over Steinberg heengevallen.
't Is helaas weer zo'n onverklaarbare configuratiebug. Hij is trouwens IT-specialist geweest voordattie z'n geld geheel met de muziek ging verdienen. Hij weet dus hoe je zo'n ding moet configureren en toch lukt't niet.

"t Is een dilemma. Ik vind SX ook geweldig werken en ben benieuwd naar vooral die latency-compensatie in 2.
Maar hopen dat ik daar geen nieuwe gekke bug tegenkom en er liefst een paar kwijt raak!:)



gr. Tom
 
Ik heb weleens wat problemen met midi-kanalen... soms als ik dan een kanaal selecteer en denk vrolijk met m'n klavier wat te gaan spelen gebeurt er gewoon niks, terwijl ik dus zie dat m'n Midex8 midi ontvangt... als ik dan een ander kanaal selecteer doet ie het ineens gewoon weer wel.

In combinatie met Rewire willen ook nog wel eens leuke crashes ontstaan... Eerst sluit ik bijvoorbeeld Reason af dan, en daarna SX, en BAM... het hele zootje loopt vast... bijzonder irritant.
 
Ik heb SX een tijdje gehad maar onderanderen wegens de bugsen weggedaan.

Ben je aan het pielen en denk je van hm we pakken er een Plug-In bij of een ander geluidje pakken valt in 1 keer Cubase we zonder iets op te slaan.
Start je opnieuw je liedje op zijn al je samples een kleinstukje verkleind, mag je ze allemaal stuk voor stuk goedzetten.

Zo had ik nog wel een paar problemen maar die ben ik gelukig vergeten.
 
Back
Top