Roland Boutique SH-101?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
roland-instagram-grab.jpg


Schijnbaar kwam deze plotseling voorbij in een Instagram Story ... en zou niets minder zijn dan een Boutique versie van deze classic:

roland-sh101-blue.jpg


Hier in vogelvlucht:
roland-sh101-gif3.gif


Ben benieuwd of het waar is - en indien dit het geval is, het hier een ACB versie van de SH-101 betreft zoals deze al voor de System-1 beschikbaar is of dat het hier een SE-02 stijl analoog apparaat betreft...

Bron: https://www.gearnews.com/leak-roland-sh-101-boutique/
 
Heerlijk zo'n depressief iemand die effe leeg komt lopen hiero. Zeker voor iemand die zegt niet te caren maar toch helemaal los gaat. Geniaal! Hahahaha

Enige wat ik wil zeggen: jullie ook die klangfarbe.de site dit weekend gecheckt? Nice hoor ��
 
Zeker. Ze gebruiken ook een CEM 3320 VCF (Pro-One, OB-Xa en Synthex), inplaats van de Roland IR3109. Maar de eerste SC demo klinkt mij prima genoeg:

https://soundcloud.com/malekkoheavyindustry/malekko-manther-audio-1

Zo dan! Best een hoop karakter. Nice
 
Mijns inziens is dit weer een dikke klap in het gezicht van de system 1 gebruikers. Deze werd aangekondigd als "de future starts now", maar blijkbaar is de toekomst van de hele aira reeks al voorbij.

Ik blijf het jammer vinden dat de eerste boutiques software niet beschikbaar is geworden voor de system1, lijkt me dat deze synth dat ook wel zou kunnen draaien... Maar dat zal wel minder opbrengen dan een nieuw bakkie verkopen.

De System-1 (en plugouts) draaien intern op 24 bit / 96khz, de oude Boutiques op de helft: 24 bit / 48khz. Dus dat geeft al een probleem. De System-1 is er simpelweg niet op gebouwd.

Eens met Geoff. De oude Boutique software (JX/JU/JP) zou prima op de System-1 kunnen draaien, aangezien deze exact dezelfde 'ACB-Chip' intern hebben.. De S1 heeft er alleen 2 (1 voor de S1 en 1 voor een plug-out)

Het is naar mijn idee weer typisch Roland die van een 'the future starts now' product zo snel mogelijk een 'legacy' product gaat maken.. Heeft niks te maken met de specs van de S1... Die zou ook 4 voices moeten halen net zoals de Boutiques.
 
Het is naar mijn idee weer typisch Roland die van een 'the future starts now' product zo snel mogelijk een 'legacy' product gaat maken.
Dat is bij de Boutique's - die gelimiteerd in aantal uitkomen - zeker zo. Na x maanden zijn ze op!
 
Ik geef af en toe workshops met de System-1's en ben daarstraks de spullen gaan terugbrengen bij de Roland product specialist. Ik heb ook niets los kunnen peuteren, maar een officiële aankondiging volgt binnen een dag of 10 :okdan:

En het scheelde niet veel of ik had een SE-02 kunnen uitproberen, maar beide exemplaren zijn op dit moment ergens binnen voor reviews :'(
 
Niet het echte spul, maar wel een stukje nostalgie voor mij..

Helemaal omdat mijn pa mij echt rode versie SH-101 gewoon heeft weg gegooid van zolder :bekdicht: :stupid
 
Niet het echte spul, maar wel een stukje nostalgie voor mij..

Helemaal omdat mijn pa mij echt rode versie SH-101 gewoon heeft weg gegooid van zolder :bekdicht: :stupid

Ongevraagd weg gegooid bizar. Had die verder nog iets weg gegooid ? Met een beetje geluk heeft iemand hem gevonden ;)

Had ook een 101 en daar had een kat over gezeken.. ding bleef stinken bodem deksel, aan de binnenkant vol roest/ Had hem helemaal ontroest. Toch bleef die stinken.
 
Hey Marc,

Ben blij dat er iemand mijn standpunt begrijpt... Verder heb ik overigens niets tegen de system1, de native engine is een enorm capabel instrument, en naar mijn gevoel voegen de bestaande plugouts voor de system1 weinig hier aan toe.

Een ju 06 zou denk ik wel toegevoegde waarde betekenen, maar daar zullen we dus maar niet meer op hopen, die toekomst is voorbij.
 
Ik ben erg benieuwd naar zowel botique als malekko versies, en de vergelijking. Ik weet t verder niet altijd met Roland... Ik heb een v-piano van ze (5k+), en in reparatie...al 3/4e jaar. Ik heb beetje haat liefde met ze. Sounds zijn geweldig, maar aftercare is -10. En wat Geoff al hierboven vermeld... De verwachting van levensduur en updates/upgrades kun je niet van op aan. Dat is erg jammer. Ik heb het idee: je koopt een product van ze, en laat alle beloftes en verwachtingen gaan, en dan weet je wat je krijgt.
 
Betrouwbare medewerker van een grote muziekzaak in rotterdam

Onbetrouwbare source dus. Medewerkers bij winkels weten hier niks over. Als ze al iets weten is er een NDA getekend. In dat geval openen zij hun mond echt niet want de boetes zijn niet zachtaardig.
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top