Beleid

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

Hilltree

SoundDesign and MusicArts
Lid sinds
28 december 2004
Berichten
6.495
Locatie
Winethereswick
Beste synthforummers,

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt is synthforum.nl bezig met concreter beleid voeren met betrekking tot het verbeteren van de algemene sfeer op het forum.
Door een langdurige periode van "grijs gebied" beleid zijn er wat situaties voorgevallen waardoor de algemene sfeer op bepaalde momenten flink te wensen over liet. Dit is niet alleen onze mening, maar we hebben ook verscheidene meldingen gekregen van synthforum gebruikers.

Hierop hebben wij besloten om het bestaande beleid omtrent gedragsregels strakker te handhaven. Dit is reeds ingevoerd en dit heeft een aantal consequenties gehad voor mensen die zich na herhaaldelijke verzoeken tot aanpassen van het gedrag op het forum toch niet konden conformeren aan de verwachting medegebruikers met respect te behandelen. Hierop zijn deze personen aangesproken omdat dit ons inziens viel onder het uitlokken van een slechte sfeer en stemmingmakerij.

Wij willen voorop stellen dat deze mededeling bedoeld is om duidelijk te maken wat de doelstelling van deze maatregel is: een beter forum waar plek is voor een ieder die enthousiast is over synthesizers en aanverwante onderwerpen. Niet meer, maar zeker niet minder.

Voortaan zullen de sancties ingeval de situatie neigt naar stemmingmakerij of uitlokken van slechte sfeer als volgt zijn:
1 - Bij gedrag dat negatieve invloed heeft op de sfeer volgt een waarschuwing met een sanctie van 2 van de maximaal 3 mogelijke strafpunten (als signaal, 3 punten = ban).
2 - Bij herhaling volgt een ontzegging van toegang van 1 tot 3 maanden (afhankelijk van de mate van overtreding).
3 - Indien een gebruiker na het verlopen van de sanctie in herhaling valt volgt direct een ontzegging van een jaar of onbepaalde tijd (wederom afhankelijk van de mate van overtreding)..

Wij hebben na de aanvankelijke acties inmiddels ons beeld positief kunnen bijstellen en het forum is naar onze mening al vooruit gegaan wat betreft de sfeer, het omgaan met elkaar en wederzijds respect tussen het modteam jegens synthforum gebruikers en synthforum gebruikers onderling. Op deze manier kunnen wij ons richten op andere, wat ons betreft veel interessantere verbeteringen op het forum.

Zaken hieromtrent zijn ook vastgelegd en terug te vinden in de FAQ sectie aangaande het beleid op Synthforum.
In de FAQ sectie vind je naast informatie over gedrag ook veel concrete informatie over hoe het forum te gebruiken en hoe je instellingen kunt wijzigen.

Eventuele opmerkingen kunnen hier geplaatst worden .

Met vriendelijke groet,

Het synthforum.nl team
 
Last edited by a moderator:
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top