Vocal rip plugin

kraworst

Stamgast
Lid sinds
2 augustus 2005
Berichten
364
weet iemand hier of er een plugin bestaat,waar je een stem uit een stuk muziek kunt halen of rippen,zonder dan dus dat je de muziek nog hoort,dus voor de acapella?

Thankss:)
 
dat kan je met een wave editor doen, moet je 1 stukje hebben met alleen de muziek en het stukje waar ook de stem in zit... vervolgens leg je de 2 waves exact over elkaar en ga je 1 van de 2 waves verticaal flippen, zo zullen frequenties van het stuk waar de muziek zit elkaar uitdoven en dus hou je de zang over...

probeer ook eens beide waves in mono...
 
gebruik een mid/side plugin, gaat veel sneller, hoor je gelijk dat je niet alleen stemmen overhoudt maar ook alle mono muziek........ zonde van je tijd......
 
Maar met een beetje (lees veel) geluk, kan je misschien een instumentale versie vinden? Van dance-achtige muziek durft dit al eens op de single bij te staan. Geen idee of dat zou werken, maar het valt maar te proberen.

Meldoyne kan dit misschien ook als de stem goed geïsoleerd is en niet dezelfde frequenties deelt als de achtergrond. Hoewel ik niet denk dat dit echt goed zal lukken bij het merendeel van de songs.
 
Er is geen enkele manier die je in staat stelt om vocalen volledig te isoleren van de muziek waarin het is gemixed. Er zal altijd overlap zijn met andere geluiden in hetzelfde frequentie bereik en ook met transient detection zul je nooit een volledig isolatie kunnen krijgen.

Het beste is om op zoek te gaan naar de acapella's of even contact op te nemen met het label om de acapella's op te vragen.
 
Back
Top