Welke hardware heb ik hiervoor eigenlijk nodig?

Funkwalker

Ingeburgerd
Lid sinds
8 februari 2006
Berichten
30
Locatie
Delft
Hey allemaal,

Ik heb een mooi plaatje in mijn hoofd qua setup, maar eigenlijk weet niet precies wat ik het beste kan aanschaffen. Hopelijk kunnen jullie mij helpen!

Ik wil overstappen op een macbook pro en daarmee on stage het volgende doen:

Met een drummer wil ik een live drum 'n' bass act gaan opstarten. Ik (bassist en toetsenist) wil zoveel mogelijk live doen, als het kan ook op bas. Hier en daar dus wat loopen/samplen met ableton en soms wat live inspelen. Ik doe dan dus alles behalve beats.

Vraag 1: Welke firewire interface is geschikt om live mijn basgitaar en een hardware synth live te gebruiken? Uiteraard wil ik dan software effecten over mn bas gooien.
2: Voor mijn gevoel heb ik meteen het probleem dat ik te weinig usb/firewire poorten heb op mn macbook voor een interface/midi controller/externe harddisk (of is 5400rpm intern sneller dan 7200 via usb?) Is een usb/firewire hub een oplossing of gaat dat ten koste van de overdrachtsnelheid?
3. Heb ik voor bas nog een voorversterker oid nodig? Of een mixer?

Hopelijk is het nog een beetje overzichtelijk :P

Heel erg bedankt alvast! :okdan:
 
yo funkwalker,
op je eerste vraag heb ik geen antwoord.. heb zelf audio 8 dj van native instruments waar ik wel tevreden mee ben.. zitten flink wat in- en outputs op, maar wel allemaal tulp wat ik wel jammer vind.. Ik gebruik wel een hub bij mijn macbook en ik merk niets van vertraging of iets dergelijks.. mijn mpd 24 en emu x board 49 doen het prima via die hub. en voorversterker voor je heb bas heb je niet nodig.. deze kan direct in je interface..
ben zelf ook nog een beetje een n00b, maar ik hoop je een beetje geholpen te hebben!
 
hey,
1. Vanaf de ESI DUAFIRE doen de meeste firewire interfaces wat je wilt (of nodig hebt). de ESI DUAFIRE heeft 4 inputs, waarvan 1 gitaar, alleen moet je je synth dan met cinch aansluiten. het ding kost bijna niets (voor een interface) en zal daar ook wel naar klinken. http://www.thomann.de/nl/esi_duafire.htm
De TC Electronic Konnekt 24 D is denk ik wel interessant, heb je meteen reverb en dynamics en je kunt'm uitbreiden via ADAT. ik vind'm erg betaalbaar voor zo'n uitgebreide interface! http://www.feedback.nl/computer-audio/tc-electronic/konnekt-24-d
De Konnekt Live heeft nog een betere behuizing, geschikter dus voor live. hoe ze klinken weet ik niet, maar tc is een goed merk en smaken verschillen (blijkbaar!) :D https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=103015
zo zijn er nog tig kandidaten in allerlei prijsklasses, waarschijnlijk tot aan deze: http://www.thomann.de/nl/metric_halo_uln_8.htm :biertje:

2. Een macbook pro heeft 1 x firewire en 2 of 3 x usb (alleen de 17" heeft er 3), daarom zou ik zeker je firewire gebruiken voor je audio. mocht je nog meer willen dan een midi controller en een hd, kan een midi contr. makkelijk op een usb hub (met bv een muis). een macbook pro kan heel wat audio streamen, heb je geen usb hd voor nodig, btw.

3. Een versterker of mixer is niet noodzakelijk. een goede versterker kan wel heel klankbepalend zijn (een slechte ook :D) als je al een amp hebt, zou ik dus lekker experimenteren. een mixer lijkt me alleen handig als je er ook nog een mic bij neemt en je'm dicht wilt kunnen schuiven. voor je synth en bas lijkt me dit niet echt noodzakelijk.

hoop dat je d'r wat aan hebt!
suc6!
 
Bedankt voor de snelle reacties.
Kan de goedkoopste macbook pro dit allemaal aan, of is het misschien slimmer om voor de nieuwe i5 processor te gaan? En als ik het goed begrijp kan de 5400rpm hd in macbooks het aan om veel samples te blijven streamen? (B4 II, Scarbee, Symponic Orchestra..) Of is hij alleen voldoende bij het streamen van audio (waaronder ik mp3/wav aanneem).
 
Back
Top