Midi controller? of anders oplossen

Twannie

Ingeburgerd
Lid sinds
11 november 2008
Berichten
48
Dag allemaal,
Ik ben sinds een week in het bezit van de veel geprezen (en op het forum geplaagde) V-Machine. Tot nu toe zeer OK (alleen de lage cpu zorgt voor verschikkelijke effectjes).

Vraag: Ik gebruik de v-machine live in combi met mijn Nord Electro 3. Heb ook nog een RD-170. Ik wil eigenlijk niet nog een toetsenbordje (die 2 is echt genoeg) erbij vandaar dat ik 'm midi heb gekoppeld aan de NE3. Nu heeft de NE3 het probleem dat het geen echte lekkere midi controller is, ik kan bijvoorbeeld geen patches maken waarbij ik meerdere midi kanalen activeer. In principe kan ik de sounds uit de V-machine altijd maar via 1 midi kanaal op de NE ontvangen. Ik dacht er zelf aan om een midi controller tussen te hangen die wel meerdere kanalen midi kan ontvangen. En die stuurt het dan weer door naar mijn NE. Zoals jullie merken: ik ben zeker geen midi specialist. Gaat mijn theorie werken? Dus: door een controller tussen V Machine en NE3 te hangen kan ik dan op de controller bepalen welk midi kanaal uiteindelijk wordt uitgestuurd naar de NE?

Hopelijk is de vraag duidelijk. Heel graag jullie feedback.
 
bedoel je niet juist dat de midi van de NE naar de V machine moet en je daar een apparaat tussen wil hangen waarmee je midi kanalen kan switchen?

een midi patchbay als de oude roland A-880 schiet mij te binnen: http://www.sonicstate.com/digital/model.cfm?modelID=1592&catid=7&manid=1

moet even denken over recentere en handigere oplossingen. met een laptop erbij is t natuurlijk zo gefixt maar ik neem aan dat je daar geen zin in hebt?
 
dag divi,
Ja, dat bedoel ik. Ik stuur de v machine inderdaad aan vanuit de NE. Maar ik wil verschillende midi kanalen, snel, kunnen aanspreken (gaat niet snel via de nord). En ik wil inderdaad ook niet met een laptop het podium op. Bestaan er ook nog alternatieven als de patchbay die jij noemt?
 
Back
Top