warme electrische piano-module?

funkaholic1972

Micro lid
Lid sinds
26 augustus 2008
Berichten
695
Locatie
Den Haag
Ik ben op zoek naar een betaalbare module die mooie, warme electronische pianoklanken (à la Fender Rhodes) kan voortbrengen. Geluiden hoeven niet uitgebreid te editten zijn, als er maar voldoende keus is aan warme electronische piano-presets.

Heeft iemand tips?
 
Wat is je budget?

Mogelijkheden :
- Roland JV1080 met Keys of the 60's/70's expansion (zie http://www.synthmania.com/sr-jv80-08.htm )
- Roland XV-5050 of SonicCell met Ultimate Keys expansion (zie http://www.synthmania.com/srx-07.htm )
- Nord Electro rack (gespecialiseerd in elektrische piano's)
- Yamaha Motif ES (heeft een paar goede Rhodes-patches, schijnt 't :P )

Helaas is een van de beste Rhodes-samplesets niet meer als losse collectie te koop; Scarbee Cool Electric Piano. Deze komt binnenkort schijnbaar bij Native Instruments in de re-release, maar dan zul je een V-Machine mee moeten sleuren en hopen dat 'ie het aankan om de Kore Player te draaien of zo. Deze klinkt heel droog, maar wel heel realistisch - 16 velocity-lagen in tegenstelling tot maar 2-4 lagen waar je het bij bovenstaande apparaten mee mag doen.

Er is niet veel aan een Rhodes te editen. Wat je op albums hoort is vrijwel allemaal een kwestie van effecten erachter gooien, EQ en compressie erover, opnemen via een versterker (Fender Twin Reverb) en waanzinnig getalenteerde spelers. In extreme gevallen is er met de tines zelf gerommeld of iets als een Dyno-My-Rhodes gedaan.

De Keys of the 60's expansion heeft een stuk of 20 presets erop met redelijk genoeg keuze, maar het is vaak dezelfde set samples, op andere wijze geprogrammeerd.
 
Bedankt voor deze tips, Yoozer!

Budget is laag (maximaal 300 euro), ik heb slechts heel af en toe eens een realistisch warm pianootje nodig.

Ik bedenk me nu dat een leuke softsynth het misschien ook wel zou doen, als mensen daar misschien nog suggesties voor weten dan hoor ik dat ook graag!
 
Wat betreft die softsynths, een tijd terug heb ik een keer de Lounge Lizard van AAS geprobeerd, en was daar toch best van onder de indruk. Niet echt te vergelijken met sample-sets denk ik, aangezien het toch meer een synth is qua opzet, maar zeker de moeite waard om eens naar te kijken denk ik.
 
Naar aanleiding van Yoozers reactie: ook een idee is een XV2020 of XV5050 met de SRX-12. De Rhodespiano's op SRX-12 zijn veel beter dan op de SRX-07. Maar je bent dan wel meer dan 300 kwijt, ik schat tussen 400 en 500. Voor een 5050 met SRX-07 haal je het denk ik echter ook niet met 300. Een Motif Rack (de Classic) is misschien ook een idee, zijn 2e-hands te vinden, ook niet onder de 300, vrees ik.
Als het echt onder 300 moet, dan zou ik gaan voor JV1010 met de 60s/70s-kaart.
 
Ik heb zelf een Kurzweil ME-1 module. erg mooie Rhodes, piano, DX en wurlitzer.
zit nu niet meer in t assortiment van Kurzweil, maar is nog wel ergens te krijgen denk ik :).
als je genoegen wilt nemen met 32 polyfonie :P lijkt t mij de perfecte oplossing.
 
Heel veel tips, iedereen bedankt, ik ben me nu aan het inlezen en verdiepen!

Mochten mensen nog andere tips hebben, dan hoor ik die uiteraard ook nog graag...
 
Gewoon een goedkope module en een doosje lucifers.

Maar even alle gekheid op een stokje, de suggestie JV1080 + expansionboard lijkt me gezien jouw budget de beste optie. Moet te doen zijn voor <300 euro.
 
Geen Vintage Keys of vergelijkbaar kopen voor electrische piano, ik vond het in ieder geval tien keer niks. Leuke Mellotron koortjes en fluit (voor je volgende jaren 70 kinderserie soundtrack job), voor de rest echt ruk. Maar ja, smaken verschillen.

Het geweldige aan AAS Loung Lizard is de mate waarin je alles naar eigen wens kunt regelen. De presets zijn ook behoorlijk. Het geluid kan best wat analoge warmte gebruiken, maar ik denk dat je voor het geld niks beters zult vinden. Heb hem zelf net aan kunnen schaffen voor $89, kreeg een dik kerstkado van AAS in m'n postvakje. (sorry, heb jij niks an) :kimono: Misschien dat een ander SF lid dezelfde kortingsbon heeft gehad en een dealtje met je maakt?

Edit: dat AAS mailtje was van 10 december, met als onderwerp "Season's greetings and special offer." Het is een $140(!) kortingsbon op verschillende plugs, waarond Lounge Lizard. Geldig tot 5 januari.
 
Ben op basis van diverse reviews en gebruikerservaringen gecharmeerd van die Kurzweil ME-1, nu eens kijken of ik die ergens tweedehands op de kop kan tikken.Iedereen nogmaals bedankt voor de tips!
 
Zeker goede keus! Ik heb veel lol van de toetsenversie (al heeft die nog wat technische probleempjes, maar dat krijgen we er nog wel uit).
Je ziet m nog niet zoveel tweedehands. Hij is tot vorig jaar verkocht. Aan het eind ging ie er uit voor 325 of zo. Misschien dat sommige winkels er nog wel één hebben staan (hoewel tweedehands natuurlijk aantrekkelijker is).
 
Back
Top