Bouw nieuwe studio

Ok Thanks. It won't happen again. :halleluja hehe
Vraagje :
Ik probeer momenteel alles zo goed mogelijk voor te bereiden zodat ik weet waaraan ik mij kan verwachten.
Als ze half juli de kelder komen gieten en de kelder tegen eind juli klaar is, moet ik dan al beginnen met het uitslijpen voor de electriciteit ?
Of moet ik al wat andere zaken voorzien als voorbereiding ?
Ik had eens gehoord van mensen dat je wachtbuizen enz mee moet laten ingieten. Ik ken echt totaal niks van bouwen en ik heb als het ware 2 linkse handen, dus alle info is welkom. :mega:

Al nagedacht over de verwarming?
 
Al nagedacht over de verwarming?

Er gaat vloerisolatie komen in de kelder om de koude van onderuit tegen te houden.
Boven gaan we vloerverwarming leggen, maar onder denk ik dat het gewone verwarming gaat zijn.
Tegenwoordig moet je zo een speciaal type systeem hebben voor verluchting, dus dat moet ik ook nog even bekijken wat we moeten nemen.
 
Als je er toch een studio gaat inrichten, ga je misschien wel een (akoestisch) wandje voor de kelderwand zetten ? Dan lijkt het me makkelijker om de nodige voedingen voor elektriciteit klaar te leggen tegen de wand en dan later de stopcontacten te verwerken in de voorzetwand, dan zitten ze ineens waar je ze wil hebben.
@ Boelie: Verluchting in nieuwbouwwoningen in België is al een tijdje verplicht (maar je kan kiezen tussen verschillende systemen) in het kader van de Energie-Prestatie en Binnenklimaat regelgeving. Er is iets gelijkaardigs in Nederland dacht ik, maar wat betreft regelgeving en gewoontes in de bouwwereld is er een enorm verschil tussen Nederland en België (vandaar ook deels de verklaring voor het verschil in kostprijs voor een woning)
(en ja ik ben architect in België ;-) )
 
Nieuwe fotos situatie April 2010
Alle bomen zijn gekapt en het stuk is zuiver gemaakt.
Ondertussen hebben ze de straat ook terug aangelegd.

_D7H7537.jpg


_D7H7534.jpg


_D7H7540.jpg


Amai dik, is dat een S5? :D

Ow, een 4 zie ik net... :D
 
Als je er toch een studio gaat inrichten, ga je misschien wel een (akoestisch) wandje voor de kelderwand zetten ? Dan lijkt het me makkelijker om de nodige voedingen voor elektriciteit klaar te leggen tegen de wand en dan later de stopcontacten te verwerken in de voorzetwand, dan zitten ze ineens waar je ze wil hebben.
@ Boelie: Verluchting in nieuwbouwwoningen in België is al een tijdje verplicht (maar je kan kiezen tussen verschillende systemen) in het kader van de Energie-Prestatie en Binnenklimaat regelgeving. Er is iets gelijkaardigs in Nederland dacht ik, maar wat betreft regelgeving en gewoontes in de bouwwereld is er een enorm verschil tussen Nederland en België (vandaar ook deels de verklaring voor het verschil in kostprijs voor een woning)
(en ja ik ben architect in België ;-) )

Aha,

Ik ben niet op de hoogte van dergelijke Belgische regelgevingen, daar ik werkzaam ben als werkvoorbereider bij een installatie bedrijf kan ik de beste man wellicht voorzien van wat informatie en wellicht advies..Gezien het feit dat hij niet bouwkundig onderlegd is:)

Heb wel wat ervaring met verschillende systemen vloerverwarming en CV installaties met bijbehorend leidingwerk (CV, koud en warmwater).
Gezien de grootte van het huis zou ik de volgende punten adviseren, puur even hardop denken:
- Maak gebruik van een ringleiding, dit zorgt ervoor dat je een korte wachttijd hebt bij je warmwater tappunten
- Nefit CV toestel, bewezen goed en hebben wij goede ervaringen mee
- Rehau leidingwerk is een erg mooi systeem voor zowel water, CV alsgas
- Vloerverwarming: Thermagas budget 60 systeem, totale dikte van 6 cm, uiteraard komt daar je cement dekvloer nog overheen.

Het lijkt me overigens dat bovenstaande adviezen prima mee te nemen zijn in een Belgisch huis, Tomc?

Mocht iemand specifieke vragen hebben dan staat vragen vrij :)
 
Gisteren afspraak gehad met de persoon die gespecialiseerd is in het bouwen van home-cinema's.
Muziek-studios heeft ie nog nooit gedaan, maar ik vind z'n werk wel ontzettend goed dus ga ik m ook vragen om een voorstel te doen voor de muziekstudio.
Hij gaat nu voor de home-cinema een 3D ontwerp maken.
Voor de muziek-studio wilt m ook een 3D ontwerp maken, maar ik heb m gezegd dat ik nog niet weet hoe ik de indeling wil en dat is natuurlijk belangrijk voor hem.
Vandaar dat ik dringend op zoek ben naar een goede indeling zodat ze er een 3D ontwerp van kunnen maken.
Heeft iemand van jullie nog ideeen ?
Momenteel heb ik in m'n studio mijn mengpaneel voor mijn boxen staan en dat is goed voor enkel muziek te maken, maar ik ga ook vooral video montages en foto-bewerking doen en dan neemt zo een mengpaneel recht voor je teveel plaats in beslag.
Dus ik denk dat ik zowiezo het mengpaneel moet opschuiven.
Meer in deze richting mss ?
Global%202.jpg


Hier is een ideetje :
studio_plan1.jpg


Voor hun die zelf ook eens iets willen testen.
Be my guest ! :okdan:
studio_original.jpg
 
wil je surround of stereo? daar zit een beetje de crux tussen akoestisch ontwerp voor home cinema's en stereo afluistering. in de regel geldt: een goede surround room doet meestal ook goed stereo. maar een goede stereoroom is erg lastig!
 
De surroundkanalen zijn daarentegen een stuk minder kritisch kwa opstelling dan de fronts (stereo), center en de sub. Voor de dolby standaard geldt dat de achterkanalen zelfs iets hoger dienen te worden opgesteld om zo een meer diffuus geluidsbeeld te krijgen. De (stereo) fronts + center blijven verreweg het belangrijkst. In de regel worden namelijk vooral effecten en spatial info van de muziek naar de achterkanalen gestuurd. De center is EXTREEM belangrijk aangezien deze tot wel 80% van de totale mix voor zijn kiezen krijgt.

Dan zit je nog met je sub(s). Bij een standaard opstelling zul je moeten schuiven om te kijken waar de bas respons het beste is. Bij THX opstellingen zit je met het probleem dat de subs meestal recht onder je desk of links en rechts van je moeten worden opgesteld. (meer info op verzoek verkrijgbaar)

Persoonlijk ben ik van mening dat de meeste stereo ruimtes ook prima geschikt zijn voor surround toepassingen, mits er rekening is gehouden - en RUIMTE is - voor een center. Uiteraard is het ook belangrijk dat je je subs op de juiste plek kwijt kunt aangezien het (correct) plaatsen van een sub nogal lastig is. Daar verreweg de meeste energie afkomstig zal zijn van de voorkanalen, center en de sub(s) zou ik vooral daar rekening mee houden en me iets minder druk maken om de akoestische aanpassingen voor de overige kanalen. Belangrijk is vooral dat je er de ruimte voor hebt en ze op de juiste hoogte kunt monteren.

Over de beste opstelling voor een surround systeem (hoogte en hoeken t.o.v. de luisteraar) zijn de meningen sterk verdeeld. Op HTforum.nl en avsforums zijn honderden topics over dit onderwerp te vinden en iedereen zweert bij zijn eigen verdeling uiteraard. Mocht je voor surround gaan denk dan ook even goed na over 5.1 versus 7.1 opstellingen en wat er voor nodig is om een dergelijke setup te realiseren. Een goede opgestelde 5.1 set klinkt aanzienlijk beter dan een slecht opgestelde 7.1. Ik krijg echter de indruk dat het je in de eerste instantie vooral ging om de indeling van de mix desk dus waarschijnlijk lopen we hier wat te hard van stapel :)
 
wil je surround of stereo?

Goede vraag. Daar heb ik eigenlijk wel nog niet over nagedacht. :stupid
De bedoeling is dat in de home-cinema een 7.1 opstelling komt, maar in de studio zou ik zowiezo mijn 2 dynaudio monitors willen blijven gebruiken.
Dus gewoon stereo. MAAR, ik weet natuurlijk niet als ik in de toekomst geen surround moet gaan afmixen hè. Nog eens ff over denken. :okdan:

@Alcje : Thanks voor die link.
HEEEL knappe voorbeelden.
Deze vind ik bv. interessant en dan vooral die spotjes en die computer scherm opstellingen. :

001dStudio_Hilversum.JPG


of deze is ook cool :
0011akelly.JPG


Maar tot nog toe heb ik geen goede oplossing gevonden om je, mixing desk, je masterkeyboard samen voor je speakers te hebben terwijl je nog plaats en ruimte genoeg hebt voor je toetsenbord, muis en eventueel schrijftablet.
Het is meestal ofwel de mixing desk voor de speakers ofwel je masterkeyboard.

Misschien heeft het ook wel te maken met welke mixing desk je hebt en vandaag heb ik erover gedacht om mijn Yamaha O2R te verkopen en bv. zo een Mackie Control systeem te kopen.
 
Custom made schuiflade voor je masterkeyboard?

Ja, dat is hetgene wat ik nu heb in m'n huidige studio.
Maar door die O2R heb ik voor de rest geen plaats meer op mijn tafel. :D
Misschien dat dat met zo'n Mackie Control opgelost is ?
ik heb die nog niet in het echt gezien, dus ik weet niet hoe groot dat dat is.
Maar dat is mss toch een mogelijkheid ja ...
 
Als je zo'n macky control hebt, dan heb je in feite toch zat ruimte om te werken? :)

Gewoon die macky controls voor je monitor en klaar :)

Je zou evt ook iets kunnen maken, een soort van kap die je erover heen zet, als je bijv niet er mee bezig bent. Houd je gelijk je stof weg,.En kan je hem gebruiken om bijv papieren op te leggen of wat dan ook :)

Je kunt misschien ook gewoon is bij morel langsgaan! Zijn altijd wel bereid om mee te denken! :)
 
En we zijn weer vertrokken. ;D
Het heeft even wat stilgelegen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niks gedaan hebben hè. :D
We hebben de kelder moeten vergroten op aanraden van de ingenieur. (kwestie van stabiliteit).
Dus daar kunnen we niet rouwig om zijn hè. :baco:
Een extra trap is bijgeplaatst en een extra ruimte is voorzien.

Gisteren hebben ze dan de grote bomen voor aan de straat neergehaald en de toplaag van de grond hebben ze weggehaald.
Planning : Deze week wordt de bouw uitgezet en de droogzuiging geplaatst
2 augustus = Begin van bouw van de kelder
9 augustus = Begin van bouw van het huis
Nu zal er (hopelijk) wat schot in de zaak komen.
Hier wat update-fotos.

kelder.jpg


_D7H9759.jpg


_D7H9763.jpg
 
Kijk anders even in mijn verkoop topic. Ik verkoop mn stertek akoestische wanden. Misschien heb jij er wat aan ;)

Tof project trouwens!~
 
Mooi, maar je hebt nu nog steeds die ietwat vreemd gevormde studio-ruimte.
 
Back
Top