hoppa tweeter naar de galemiesu

bobaphat

Ouwe rot
Lid sinds
19 Maart 2002
Berichten
3.265
Effe presetjes skippen, eentje stond erg zacht, volume iets hoger en de volgende stond HARD en flap,,, tweater naar de tyfus:confused:

Als monitor speakers zo snel naar de klote gaan gebruik liever jamo's, echt belachelijk.

Ik heb Tannoy reveals, is dat duur om te laten maken>?
 
Ken het probleem, had laatst hetzelfde met mijn Alesis Monitor One MKII's.
Had net een 2e hands virus c gekocht, was wat aan het spelen en *poef* hielde allebei mijn tweeters ermee op =(

kosten: € 55,- per stuk :(

Weet niet of de tweeters van de Tannoy Reveals duurder zijn of goedkoper, maar ja je zult ze toch moeten laten maken natuurlijk :)
 
Ja echt belachelijk hoor, het stond niet eens zo heel hard.

De lol is er wel een beetje af als je zo ontzettend voorzichtig moet zijn met editten,ik deed al best voorzichtig.

Is het lastig om tweeters te vervangen?
 
Tweeter losschroeven, draadjes losmaken, tweeter vervangen door nieuwe, draadjes weer aansluiten en dichtschroeven die hap.

Kan niet makkelijker ;)
 
Origineel geplaatst door Yoozer
Tannoy tweetertjes kun je bij Thomann gewoon los kopen. Krijg je er wel gelijk 2, en dan is het aan te raden ze er ook allebei in te doen ook al werkt de andere nog fijn.

Ik vind het gewoon een mooi verkooppraatje. hou de tweede voor als het echt stuk gaat.

-----------------------------------------------------------
recorder.gif
 
Laatst gewijzigd:
Ik maak mijn muziek ook altijd op goedkope hifi speakers. Als ik toe ben aan een opname, dan schakel ik pas de monitors in. Dan is er ook weinig kans dat ik die gauw verziek.

Wanneer kan ik langskomen Bas? Vrijdag of zaterdag misschien?
 
Tweeter eruit schroeven en op de achterkant kijken of er een merk/typenummer op staat. Dan even met google zoeken naar dit nummer. Misschien kom je een exemplaar tegen. Eventueel ebay proberen.

Zo ben ik ook achter een duitse firma gekomen, na het kapot krijgen van mijn basluidspreker, die "rest"-spullen had liggen. Heb er ook gelijk 2 besteld. Die waren toen € 4,95 per stuk. Daar mag best wel eens een luidspreker voor kapot gaan.
 
ik heb zelf 2x mijn woofers eruit geblazen, maar dat lag aan een interne fout op de printplaat!

...voor de rest: mijn speakers zijn beveiligd tegen opblazen, maar er zit toch altijd tijd tussen het signaal en het ingrijpen......

dus: of je het altijd voor kunt zijn? goeie vraag....
 
Tweeters opblazen bij dure monitoren?


Mijn B&W DM600i tjes hebben vloeistof gekoelde tweeters... en dat is huiskamer spul!
 
tweeters zijn vrij eenvoudig om zeep te helpen door een te lichte versterker te oversturen. sinusjes worden blokgolfjes en blokgolfjes zorgen ervoor dat je tweeters kaput gaan.
 
ik heb een schitterende alesis versterker erbij dus daar mag het niet aan liggen.
Ik heb ze bij feedback gekocht, ik heb nog garantie als het goed is,,maak ik kans als ik er mee terug ga?

Ik vind het echt onacceptabel dat die krengen zo snel kapot gaan, ik zet zowiezo mn muziek zacht voor de buren.
 
Vreemd man... ze zijn dus niet beveilgd.. :confused:

Die reveals hebben de zelfde drivers als de M2

tannoy.jpg
 
Ik heb eigenlijk zo'n beetje hetzelfde probleem als Bobaphat....heb ook een tweeter opgeblazen van mijn monitors (Spirit Absolute 2) terwijl ik er echt heel voorzichtig mee ben. Flinke versterker erachter, vrijwel nooit hoge volumes en zeker niet als ik met mijn synths aan het pielen ben. Dan heb ik sowieso bijna altijd een koptelefoon op.

Maar evengoed klinken bij mij nu zelfs cleane signalen flink overstuurd, dus dan weet je wel hoe laat het is :( Geen idee hoe het is gekomen maar ik vermoed dat het te maken heeft met de nogal agressieve resonantie van de K5000S.

Iemand een idee of die tweeters van die Absolute 2's ook los te verkrijgen zijn?

Ergens zit ik by the way ook wel te denken aan andere monitors maar ik wil het wel graag bij passieve houden in verband met mijn opstelling. Iemand nog een suggestie voor een ander, practisch onverwoestbaar setje? :D
 
Is een actief setje dan niet een betere keuze? Versterker en speakers goed opelkaar afgestemd enzo. Offe... zit ik er weer es langs?
 
Origineel geplaatst door Zoidsity
Is een actief setje dan niet een betere keuze? Versterker en speakers goed opelkaar afgestemd enzo. Offe... zit ik er weer es langs?

Is inderdaad veel beter, zowel in geluid als qua beveiliging....maar voor mij is het niet handig. Ik heb zo'n speaker switching unit van QED op mijn versterker aangesloten, waar o.a. de Spirits vervolgens weer aanhangen. Op deze manier kan ik vanuit mijn hifi-versterker kiezen welk signaal er naar de monitors gaat en ben ik veel flexibeler.

Actieve speakers plug je in je mengtafel en dus kan je alleen maar luisteren naar wat er op je mengtafel is aangesloten. Bij mij zijn dat alleen maar muziekinstrumenten, dus dan zou ik bijvoorbeeld geen CD's, DATjes en dergelijke over mijn moitors kunnen beluisteren....

Het is een concessie, maar voordeel is gelukkig wel dat passieve monitors stukken goedkoper zijn.
 
Zijn harde tikken trouwens schadelijk?
Zo'n tik vergelijkbaar als "je schakelt een synth uit met schuif open op de mengtafel"

Mijn masterfader kraakt weleens. Wanneer ik de mengtafel aanzet, dien ik eerst even de schuif heen en weer te halen, zodat de tik verdwijnt. Enkele keren vergeet ik dan de monitors uit te zetten. Iemand enig idee of dit schadelijk kan zijn?
 
...ik heb er al wel eens een setje absolute's mee opgeblazen.......
 
Origineel geplaatst door Hooihuis
Is inderdaad veel beter, zowel in geluid als qua beveiliging...

Hurray, heb ik wèl de goeie keus gemaakt!! :D

...maar voor mij is het niet handig. Ik heb zo'n speaker switching unit van QED op mijn versterker aangesloten, waar o.a. de Spirits vervolgens weer aanhangen. Op deze manier kan ik vanuit mijn hifi-versterker kiezen welk signaal er naar de monitors gaat en ben ik veel flexibeler.

Actieve speakers plug je in je mengtafel en dus kan je alleen maar luisteren naar wat er op je mengtafel is aangesloten. Bij mij zijn dat alleen maar muziekinstrumenten, dus dan zou ik bijvoorbeeld geen CD's, DATjes en dergelijke over mijn moitors kunnen beluisteren....

Het is een concessie, maar voordeel is gelukkig wel dat passieve monitors stukken goedkoper zijn.

Sja, als dat voor jou het beste werkt, is 't goed natuurlijk.

Maar als je een nieuw/ander passief setje moet gaan halen, omdat de vorige opgeblazen zijn, ben je wèl weer duurder uit.. Maar da's met alles als 't stuk gaat..
 
Back
Top