Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Zeker doen, 't is echt een heel goede trappist!OK - ik zie dat die bij mijn Supermarkt ook verkrijgbaar is, dus dat kan ik wel eens proberen.
Trappistenbier kan echt hemels smaken, mijn vader drinkt graag een goede Port, kan ik ook erg lekker vinden overigens, Rochefort 10 heeft een overeenkomstige smaak aan port. Dus van een vreemde heb ik het niet.Dat soort lekkers is hier moeilijk te krijgen.
Tjechisch pils is wel goed maar ben liever van de triples.
Zeker nu ik helemaal lekker ben gemaakt.
Haha, goeie, ik ben zelf echt een totale anti-snob, ik drink mijn bier regelmatig uit een keramische koffiemok, bier is bier.In hoeverre draagt het gebruik van een speciaal bierglas bij aan de totaalervaring van het bierproeven?
Sint Bernardus vind ik ook erg lekker
Gistresidu. Ik drink het altijd gewoon opIs dat bezinksel niet gewoon biergist? als in biergist B12 pillen?
Een kleine 3km bij mij vandaan vind je het La Trappe klooster wat nog echt Trappist maakt. Mijn persoonlijke favoriet is de Quadrupel al dan niet de “Oak aged” variant. Waar ik me als kind de oude ingang met ontvangst van de verschillende paters nog kan herinneren is het nu aardig gecommercialiseerd. Het voelt nu meer als goedlopende Horeca maar het blijft voor mij toch een van de betere bieren. Het is haast traditie om hier jaarlijks toch een aantal keer heen te wandelen. Het bier mag Trappist worden genoemd omdat er nog een pater betrokken is. Trappist zet je niet in de koeling, gewoon op kamertemperatuur is het beste.Enkele feiten en weetjes:
Trappist bewaar je niet in de ijskast.
Karmeliet is geen trappist.
In de wandelgangen gaan er geruchten rond dat na het winnen van 'beste bier van de wereld' ze het recept hebben aangepast (veel meer suiker o.a.)
Sint Bernardus is voor 95% hetzelfde als de trappist Westvleteren.
De benaming ‘Trappistenbier’ is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden wanneer de productie van het bier plaats vindt binnen de kloostermuren onder toezicht van de monniken.
Het is wel een passend vrijdagavond topic overigens.