Trappist in de koelkast?

OK - ik zie dat die bij mijn Supermarkt ook verkrijgbaar is, dus dat kan ik wel eens proberen.
 
In hoeverre draagt het gebruik van een speciaal bierglas bij aan de totaalervaring van het bierproeven?
 
Dat soort lekkers is hier moeilijk te krijgen.
Tjechisch pils is wel goed maar ben liever van de triples.
Zeker nu ik helemaal lekker ben gemaakt.
Trappistenbier kan echt hemels smaken, mijn vader drinkt graag een goede Port, kan ik ook erg lekker vinden overigens, Rochefort 10 heeft een overeenkomstige smaak aan port. Dus van een vreemde heb ik het niet.
Bittere bieren laat ik liever staan, zoete bieren zijn meer mijn ding, maar door de jaren heen heb ik geen bier kunnen ontdekken zo lekker als Rochefort 8 of 10, dus drink ik dat alleen nog maar. Karmeliet na een Rochefort kan ook erg lekker zijn als het wat warmer is, maar meestal drink ik alleen dus nog Rochefort. Heel saai, maar iedere keer weer ontzettend lekker.

Wel echt balen als je in Tsjechië dat soort bieren niet kan kopen. Maar misschien dat je online wat 'regelen' kan?
 
gouden carolus tripel... En als ze die met carolus met whiskey hebben, nog beter, de dag erna offer je wel op.
En over een buikpens zullen we het ook maar niet hebben zeker :)
Ik heb jaren veel tripel gedronken en probeer nog steeds terug naar 75 kg te geraken, lukt me niet (en ik drink amper nog wat)
De echte kenner drinkt trouwens westmalle trapist.
 
Blondjes, trippeltjes, ja best lekker voor een tijdje…. Maar dan krijg je eens een keer een IPA voor je neus gezet: aaaaaah gadverdamme wa’s da voor een bocht! en je gaat lekker verder met je blondjes, trippeltjes en dubbetjes, hè, wat? Hoezo dan? Komt ie weer, met z‘n rare bittere, hhhm interessant, toch nog eens proberen dan……
 
Enkele feiten en weetjes:

Trappist bewaar je niet in de ijskast.

Karmeliet is geen trappist.
In de wandelgangen gaan er geruchten rond dat na het winnen van 'beste bier van de wereld' ze het recept hebben aangepast (veel meer suiker o.a.)

Sint Bernardus is voor 95% hetzelfde als de trappist Westvleteren.

De benaming ‘Trappistenbier’ is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden wanneer de productie van het bier plaats vindt binnen de kloostermuren onder toezicht van de monniken.
 
Enkele feiten en weetjes:

Trappist bewaar je niet in de ijskast.

Karmeliet is geen trappist.
In de wandelgangen gaan er geruchten rond dat na het winnen van 'beste bier van de wereld' ze het recept hebben aangepast (veel meer suiker o.a.)

Sint Bernardus is voor 95% hetzelfde als de trappist Westvleteren.

De benaming ‘Trappistenbier’ is juridisch beschermd en mag alleen gebruikt worden wanneer de productie van het bier plaats vindt binnen de kloostermuren onder toezicht van de monniken.
Een kleine 3km bij mij vandaan vind je het La Trappe klooster wat nog echt Trappist maakt. Mijn persoonlijke favoriet is de Quadrupel al dan niet de “Oak aged” variant. Waar ik me als kind de oude ingang met ontvangst van de verschillende paters nog kan herinneren is het nu aardig gecommercialiseerd. Het voelt nu meer als goedlopende Horeca maar het blijft voor mij toch een van de betere bieren. Het is haast traditie om hier jaarlijks toch een aantal keer heen te wandelen. Het bier mag Trappist worden genoemd omdat er nog een pater betrokken is. Trappist zet je niet in de koeling, gewoon op kamertemperatuur is het beste.
 
Kamertemperaruur is nogal variabel. Maar een Westmalle uit de koelkast kan ik nauwelijks verdragen, een Rochefort echter is goed te doen.
 
Blij dat ik die problemen niet heb: ben niet zo van de trappist jes en speciaal bieren 🙂

Desalniettemin: geniet er lekker van! :biertje:
 
IPA - dat was voor mij eens en nooit weer. Brrrrr!

Over het opdrinken van het bezinksel lees ik tegenstrijdige berichten. Ik heb dat zelf ooit eens met een Duvel gedaan, en dat was mij toen zeer slecht bevallen.

Westvleteren wordt kennelijk enkel aan particulieren verkocht...?

Pas de Gulden Draak geprobeerd, dat was genieten. :)
 
Back
Top