Clumsy Navigator - That's your Spirit!

super dat mooie laag, en de sounds (in mid/hoog) prachtig. mooie kompositie. hier klinkt het niet te scherp de cymbals, maar kan me voorstellen, dat het voor anderen wel zo overkomt.
goeie drums, nix mis mee. lekker nummer, prachtige sounds (ik herhaal). een genot om te luisteren.
 
Lekkere DnB. Sax vind ik wel toevoeging behalve tussen 2:45 en 3:00. Daar wat andere melodie gewild. Eindigt wel beetje raar. Drums mogen veel harder. Over geheel goede track.
 
Ook weer een herhaling van eerdere opmerkingen, dat krijg je ....
Arrangement prima, percussie inventief maar de mix zorgt ervoor dat mijn brein weigert weg te dromen
En dat is jammer!
 
Ah kijk.. super intro! Mooie geluiden, lekkere opbouw, en dan.. vocal samples.. beetje jammer, beetje 90's.. lol. Maar wel mooie backing track verder in de sfeer van Irresistable Force. En dan ineens ook nog een sax solo! Kijk dat kan ik waarderen! Een klein puntje van kritiek is dat het high end op de 1 of andere manier resonant klinkt.. een beetje zuur zeg maar.

Dank voor je kritiek! Mmm...de vocal sample in kwestie was juist de inspiratie, als je naar de tekst ervan luistert. Kerstgedachte, weet je wel. Uberhaupt ben ik muzikaal blijven hangen in de 90's, dus dat klopt wel. En dat 't resonant klinkt...ik snap die connotatie niet helemaal maar het zal wel aan de lage bps liggen.
 
Jaaaa! Vet, krijg meteen flashbacks van toet ik 15 was en los ging in de club met dj photek etc.
vind wel dat de main beat wat zacht staat.
Verder super creatief en coole percussie

Thanks! Ja die zachte main beat was een keuze voor subtiliteit, heb het hardere voor het laatst bewaard, als er meer acoustieke drums in komen en de saxsolo naar een climaxje gaat...
 
Die rides of cymbals komen hier heel schel door, dat klinkt niet fijn. De bas mag weer een tikje harder. Er gebeurt wel veel in de track en de sfeer is aangenaam. De productie kan vetter, maar het nummer zelf steekt mooi in elkaar :mega:

Dat schelle vond ik ook achteraf hier en daar, had beter afgemixt kunnen worden. Bas is zacht totdat je je (actieve) woofers in de strijd gooit want er zit aardig wat sub in dat je met een koptelefoon of lichtere speakers minder hoort. Scherp geluisterd, thanks.
 
Het nummer is goed, al eerder genoemd zou het zo op een Buddha bar en/of Cafe del Mar cd gekund hebben.
Mix zou ik anders gedaan hebben, sommige geluiden staan imo echt te zacht tegenover de rest, algehele balans is hiermee zoek en andere geluiden klinken mij wat schel (en dat is jammer)
Compositie verder is :okdan:

Thanks...mix is vooral softwarematig, het blijft zoeken en pielen, en zeker met zoveel geluiden tegelijk blijft het opletten, vooral vanwege de combi digitale geluiden en analoge (zonder compressie bijv., dus ja dat had beter gekund). Op 'n gegeven moment wen je d'r aan en denk je: 'nou dit moet 'm maar zijn zo' (moeie oren ook). En dan hoort een ander die het nummer nooit eerder gehoord heeft toch weer allerlei dingen die beter kunnen, meestal terecht waarschijnlijk. Tja.
 
Ik vind dit een prachtige track, ik vind juist die zachte subtiele elementen die zacht in de mix zitten de track karakter geven. De percussieve geluiden en effectjes geven extra smaak. Ik vind het gedeelte met de sax ook erg fijn. Een mooie afwisseling. Ik zou er graag een "echt" einde aan gezien hebben maar dat is spijkers op laag water. Prachtig gemaakt.

Nou die kan ik in mn zak steken! Dank u!
 
Wow.. mooi!! avontuurlijk van begin tot aan het eind.. Ik geloof dat de drums op een bepaalde manier bewerkt zijn door fx.. ik luister daar graag even doorheen want muzikaal gezien vond ik dit heel erg fijn :okdan:

Klopt, in het begin is de analoge drumtrack van de band geheel vermomd in fx en later komt ie pas in zn volle glorie tevoorschijn, maar zoals gezegd had ik dr wel wat compressie op moeten loslaten om het een beetje in te tomen, nu knalt het er soms wat te schel bovenuit. Echt metaal laat zich lastig temmen, is mijn ervaring. Dank voor je comment!
 
Klinkt echt heel apart...veel muziek gehoord over de jaren heen, maar een sound als deze is nieuw voor me. De sax is zeker goud en het nummer in totaal is een toffe ervaring. Cool gemaakt.
 
Back
Top