Kanalen samenvoegen

spriet2000

Ouwe rot
Lid sinds
14 augustus 2002
Berichten
673
Locatie
Auto
Hallo,

Mijn geluidskaart heeft 8 inputs. Alle inputs zijn in gebruik. Nu wil ik er een nieuw apparaat bij zetten.
Ik wil geen extra volume instellingen en meer equalizers, alleen maar kanalen zo transparant mogelijk samenvoegen en doorsturen. Het mooiste zou zijn als ik die kanalen aan de voorkant kan configureren.

Hoe los ik dat het slimste op?

Groeten
 
16 naar 8? Ik denk dat het dan beter is dat je een andere geluidskaart neemt.
 
Ik heb de geluidskaart niet zo lang en hij is nu al te klein! In de toekomst wil ik eens gaan kijken voor een kaart met meer inputs, dat is de mooiste oplossing. Tot die tijd zoek ik een praktische oplossing om wat flexibeler met de inputs op de geluidskaart te werken. Het samenvoegen is schijnbaar niet mogelijk zonder mixer. Ik dwaal wat af, maar kan een patchbay nog iets betekenen om gemakkelijk te selecteren welke instrumenten binnenkomen in je geluidskaart?
 
Laatst gewijzigd:
maar kan een patchbay nog iets betekenen om gemakkelijk te selecteren welke instrumenten binnenkomen in je geluidskaart?

Ja, dan patch je gewoon alle ingangen van je kaart naar het patchpanel, en daar bepaal je wat er op welk kanaal komt. 't is geen samenvoegen, maar eerder selecteren.
 
Een patchbay maakt het wel makkelijk om te selecteren wat op welk kanaal komt inderdaad. Eigenlijk hoef je pas een mengpaneel te gaan gebruiken als je werkelijk meer dan 8 kanalen tegelijk wilt gebruiken. Maar goed, 8 kanalen is maar 4x stereo. Je kunt ook overwegen om een aantal apparaten gewoon mono aan te sluiten en vervolgens in je DAW een stereo effect geven.
 
patchbay

patchbay

Hee Spriet2000,

had dezelfde vraag over een patchbay, ben je er inmiddels uit gekomen ? ik wil ook vanaf 2 plaatsen A en B een signaal naar C brengen maar dat hoeft niet tegelijk, ik wil dat graag schakelen dus of A of B naar C.
Maar hierover nog iets anders. Op mijn behringer patchbay staan ook pijltjes ,moeten deze opgevolgd worden of maakt dat niet uit ?
 
Hoi! Ik ben er nog niet verder mee gegaan. Ik zoek nog uit welke patchbays er te koop zijn. Patchbays werken met die korte kabeltjes om te routen, dat zie ik niet zo zitten. In het heel kort wil ik iets met 6 uitgangen en 12 inputs ingangen, met een mogelijkheid tot selecteren welke ingang naar welke uitgang gaat, waarbij de overigen niet doorgestuurd worden. Dit met een drukknop bediening :-) Volgens mij is het niet te koop.
 
Ik doe het ook gewoon met een patchbay:

Ik heb 24 sporen van mijn mengpaneel verbonden met 24 ingangen van de patchbay. 24 uitgangen van de patchbay zijn verbonden met 24 ingangen van de recorder. Als ik dan in meerdere takes hetzelfde instrument op andere kanalen wil opnemen, moet ik dat eenvoudig op de patchbay doorverbinden.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit een massa kabels geeft, en ik nog niet de moed gevonden heb om ze allemaal te kopen. :) Maar goed, jouw toepassing bevat heel wat minder kanalen en kan dus ook een stuk beperkter.
 
@Nicolas2000
Kan dat niet eenvoudiger dan? Als je het zelf al niet ziet zitten..................
Heb je ook subgroepen op je mixer?
En moeten echt alle 24 kanalen gelijktijdig opgenomen kunnen worden?

Ik ken natuurlijk jouw situatie niet, maar als je mixer ook (8 ) subgroepen heeft, zou ik gewoon de subgroepen rechtstreeks op de recorder (interface?) aansluiten. Alle kanalen via direct out direct naar de recorder lijkt mij alleen noodzakelijk wanneer je een volldedige band in 1x op wilt nemen, met alle nadelen van dien.

Mocht bovenstaande het geval zijn, kun je jezelf misschien een boel hoofdbrekens, frustratie en uitgaven besparen?
 
Ik zie het als setup wel zitten want het werkt zeer eenvoudig. Financieel is de aankoop van alle kabels wel even een stevige hap uit het budget.

Ik moet alle 24 kanalen inderdaad tegelijkertijd tussen recorder en mengpaneel (of in de andere richting) kunnen sturen.

Het komt wel goed hoor, ik moet enkel nog 24 jack-jack kabels (dus 3 snakes van 8 ) en een paar patchkabeltjes kopen. De rest heb ik al, en de deze setup werkt voor mijn workflow erg goed. Let wel: voor mijn workflow. Voor de MIDI DAW fan is het waarschijnlijk niks. :)
 
Het komt wel goed hoor, ik moet enkel nog 24 jack-jack kabels (dus 3 snakes van 8 ) en een paar patchkabeltjes kopen. De rest heb ik al, en de deze setup werkt voor mijn workflow erg goed.

Ik neem dus aan dat je al 3 snakes hebt?
Want je hebt dus 24x console Out - interface In nodig en 24x interface Out - console In. Dus in totaal 6 snakes van 8x8 jack? Sorry als dit een overbodige opmerking was. :D

Maar als daar dan ook nog een patchbay (48-voudig) tussen moet, wordt het 2x zoveel........
Als je je interface/recorder nog met 8ch kunt uitbreiden, en de group outs van de mixer daarop gooit, heb je geen patchbays nodig. Maar ja, als dat al kan, kost dat ook geld natuurlijk. Maar het wordt wel een heel stuk minder complex geloof ik. Jij beschrijft het welliswaar als eenvoudig, maar met 2 patchbays ertussen wordt het toch aardig complex volgens mij.
 
1 patchbay ertussen; enkel de richting mengpaneel --> recorder heeft in mijn toepassing een patchbay nodig. De richting recorder --> mengpaneel is rechtstreeks kanaal per kanaal.

Dus ik heb 3 snakes tussen mengpaneel en patchbay, 3 tussen patchbay en recorder, 3 tussen recorder en mengpaneel. Ik heb hiervoor al 6 snakes, en moet de laatste 3 nog kopen.

Het is dus nog niet zo dramatisch als het klinkt. En het werkt zeer handig voor een PC loze oplossing. Als ik geen instrument voor 2 verschillende partijen gebruik, kan ik alles wat in de studio staat opnemen zonder ook maar 1 kabeltje te steken. Als ik toch 1 instrument voor 2 of meer partijen wil gebruiken, moet ik enkel even een patchkabeltje in de patchbay steken en that's it. Lekker zo. :)

Alleen jammer dat ik momenteel eigenlijk 25 kanalen aan instrumenten heb en de studio op 24 voorzien is, maar ja dat is mijn gearverslaving. :D
 
Ik ben wel een DAW maar weer geen MIDI man.

Ik heb een 20>4>2 Dynamix tafel waar ik in ga vanuit mijn Motu 828 om zodoende 4 stereo out kanalen, die ik in Cubase heb aangemaakt, op mijn mengtafel te krijgen. Nu rout ik deze 8 faders naar mijn 4 subgroupen van de tafel om met deze weer de motu in te gaan.

Misschien een heeeel basis mixtechniek vraagje maar zijn die subgroup outputs van mengtafels altijd mono..?

Edit:

Ok, ik zat echt ff te slapen.. heb 't al..
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top