TR-606 x0xb0x sync probleem

Snaek

Ouwe rot
Lid sinds
26 juli 2008
Berichten
651
Vandaag begon plotseling mijn TR-606 achter te lopen met sync aan een x0xb0x. Het gaat de eerste paar seconden goed, maar ik hoor en zie steeds dat de TR-606 geleidelijk aan achter begint te lopen. :(
Of misschien begint de x0xb0x voor te lopen, maar ik dacht het niet, want een TR-505 blijft wel gewoon meelopen aan de x0xb0x.

Heeft iemand een idee? Alvast bedankt.

Even voor de duidelijkeheid: Ja de sync van de 606 staat op IN, en ik gebruik een MIDI kabel maar die werkte ook als sync kabel kwam ik achter. Lijkt me sterk dat dat het probleem is.
 
Bedankt voor het antwoord. Ik gebruik op het moment beide, een universele adapter en batterijen.
 
batterijen NOOIT onnodig in een toestel laten zitten!

ze kunnen gaan lekken en de batterijen staan meestal parallel over de voeding, nergens voor nodig. Bij lekspanning kunnen de batterijen sneller lekken of lopen ze heel snel leeg.
 
Oké bedankt voor de tip. Maar ik dacht dat die batterijen er waren om de patterns te bewaren? Ik heb ze er in ieder geval uitgehaald nu.

Volgens mij is m'n MIDI chain te lang of iets dergelijks. Misschien kan 1 van de apparaten het niet meer hebben, wellicht m'n EMU 1x1 niet. Ik probeerde zonet de x0xb0x en de 606 alleen en dat leek goed te gaan. Als ik Ableton weer probeer gaat het na een paar seconden alweer fout. Nog maar even wat prutsen dan.

Maar wat wel raar is is dat alleen m'n 606 achter begint te lopen, dus aan de andere kant lijkt het dan ook weer niet echt te duiden op een te lange MIDI chain....
 
Ja, precies ik dacht al dat ik niet zo verkeerd bezig was met die batterijen, de patterns zijn er trouwens nog hoor, wss dus een elcootje die nog wat spanning had, no worries dus :P

Niet dat ik zo heel veel waarde hecht aan patterns, heb er zo weer een nieuwe gebakken.

Ja, ze zijn allemaal met dezelfde interface verbonden in feite. Het gaat ongeveer zo:

Alpha Juno 1 out > MIDI In Emu 1x1
MIDI Out Emu > Kawai Q80 In
MIDI Out Kawai Q80 > Casio HT 3000
Casio HT 3000 > x0xb0x
x0xb0x sync out > 606 / x0xb0x MIDI Out > TR-505

Zo zit het volgens mij, misschien is dit te veel, maar ik had er gisteren nog geen problemen mee naar mijn weten.
 
ik weet het niet, Daisey chainen wordt zowiezo niet aangeraden, dacht dat het te maken had met chipjes die een latency hadden, bij mij geen probleem. Wat je kan doen is een andere volgorde proberen en zo te kijken bij welke volgorde de minste latency geeft.


excuses van dat met de batterijen, de Tr-606 heeft dus al een functie daarvoor ingebouwd. Sommige toestellen niet en dat kan dus problemen geven.
 
Back
Top