welke mpc of equivalent

Otlen

Lid
Lid sinds
14 februari 2006
Berichten
6.595
Locatie
The cosmos
Als ik zo de MPC serie bekijk lijkt me de MPC 2500 het meest value for money. Zijn er alternatieven? Andere merken bijv.?
 
Ensoniq ASR-X PRO

Of 'n hele dikke ASR10 met volledige uitbreiding..
 
Wat wil je precies met die MPC?
 
Ja, wat verwacht je van 'n sampler... ik vind persoonlijk de Ensoniq warmer klinken. En ik vind 'n klavier wel fijn. Het samplen en knippen van samples gaat handing in 'n ASR-X. Heb verder geen ervaring met Akai dingetjes..
 
De 2500 is heel tof! maar ik weet niet IK het de beste deal vind...
Wat wil je precies doen is een hele belangrijke vraag.
Ik heb twee jaar met een MPC2000xl gewerkt, het sequencen is echt geweldig (de workflow is fantastisch)

Maar de sound van moderne MPC´s vind ik niet zo tof. Met name het laag heeft me nooit echt lekker geklonken.

Ik heb misschien een beetje een rare kijk op dit gebied maar als ik nu voor jou keuze stond zou ik gaan voor een tweedehands MPC1000 en een classieke Akai sampler (liefst een S950 ofzo, die klinken geweldig!'

En lekker sequencen op de MPC1000 en samplen en choppen op een S-serie sampler

Bijna al die oude samplers hebben 8 outs en effecten en gaan voor hele degelijke prijzen weg op marktplaats

(lol ik heb zeker niks te doen)

Als je gaat optreden of onderweg bent met dat ding kan je natuurlijk beter voor een 2500 gaan... maar met alles er op en eraan blijven die krengen duur...

de ASR-X Heb ik geen ervaring mee, al schijnen ze een aparte sound te hebben... eigenlijk alle digitale samplers hebben zo hun eigen karakter, als je dit een belangrijk ding vind kijk dan ook even naar de EMU´s en Roland´s uit die tijd...
 
Ik heb dezelfde vraag als de starter van dit topic, ik had een NI Maschine, maar heb die weer verkocht, wil nu graag een mpc, maar ik weet niet welke. Wat is een goed instapmodel? Mijn grote muzikale voorbeeld is DJ Shadow. Dat soort beats (probeer) ik te maken.
 
sequencer van ARS's (ook de X) is kaka

MPC2000xl vind ik zelf snelst werken. mn Main paard is de 4000 (gewoon baas)
de 2500 vind ik zelf niet fijn klinken. Maar kan wel bruikbaar zijn. veel features, waarbij je als beginner misschien even door bomen het bos niet kan zien.

mpc2000xl of 2500 dan
1000 zowiezo niet vanwege de klote pads
 
DJ Shadow was een mpc60 hoofd, daarna mpc3000, gast heeft echt freaky zooi met die machines gedaan
 
Ik heb dezelfde vraag als de starter van dit topic, ik had een NI Maschine, maar heb die weer verkocht, wil nu graag een mpc, maar ik weet niet welke. Wat is een goed instapmodel? Mijn grote muzikale voorbeeld is DJ Shadow. Dat soort beats (probeer) ik te maken.

Waarom heb je Maschine verkocht dan? :erm:
 
Ja, waarom wil je een MPC ipv een maschine? Ik ben niet zo van de software maar die maschine lijkt op zich wel interessant. Ik neem aan dat ie ook volledig stand alone te gebruiken is?
 
Maschine is volledig standalone te gebruiken zolang er maar een computer aan verbonden is. :D
 
de maschine verkocht omdat ik dus niet altijd met een pc wil werken, wil graag standalone zonder pc werken. ik heb gelezen en zitten kijken twijfel of ik een mpc 2000xl zou kopen.
als ik hier op dit forum kijk zijn de meesten daar wel positief over. ik wil graag samplen van vinyl en dan instrumentale hiphop en drum 'n bass maken. is de 2000xl dan een goede keus?
 
Pete Rock werkt er ook mee, dus het zal er vast wel mee lukken. 8)
 
Ik ga maar eens even op marktplaats rondkijken.
 
Ik heb net een MPC1000 van een mede-forummer gekocht (thanx Disgrace, was gezellig! Ik hoop dat je dochtertje nog een leuke dag in A'dam heeft gehad :-) ) en de pads meteen aangepast. Standaard moet je inderdaad behoorlijk meppen voordat er geluid uitkomt waardoor het onmogelijk wordt om ook maar met enige nuance te spelen. Dit probleem is echter makkelijk te fixen. Het wordt veroorzaakt doordat er een klein beetje ruimte zit tussen de onderkant van de rubber pads en de sensor. De oplossing is om iets onder de pads te doen wat die ruimte opvult. Je kan setjes met plak-kurkjes kopen, sommige mensen gebruiken een paar lagen gaffa-tape of electra-tape. Ik heb van die siliconen dopjes gebruikt die je bij de bouwmarkt kan kopen om op kastdeurtjes en lades te plakken zodat ze niet zo hard dichtknallen. Kost maar een paar euro en maakt voor de gevoeligheid van de pads een wereld van verschil!
 
ik heb een mpc 2000 xl gevonden op marktplaats, heb geen flauw idee of deze wellicht van een mede-forummer is, ik ben nieuw hier.
aanstaande zaterdag ga ik kijken, ik wil weten of ik nog ergens op moet letten?
 
Standaard moet je inderdaad behoorlijk meppen voordat er geluid uitkomt waardoor het onmogelijk wordt om ook maar met enige nuance te spelen. Dit probleem is echter makkelijk te fixen. Het wordt veroorzaakt doordat er een klein beetje ruimte zit tussen de onderkant van de rubber pads en de sensor. De oplossing is om iets onder de pads te doen wat die ruimte opvult.

thx 4 de tip :), ik heb hetzelfde op de 2500, nooit echt bij stilgestaan dat het beter zou moeten kunnen, ik dacht dat het gewoon slechte elektronica was :) maar dat ga ik zeker even proberen!

ps. ik weet niet of de 2500 de beste machine is voor de taak, hoewel het apparaat populair schijnt te zijn bij rap/r&b artiesten. een beat kun je er makkelijk op maken. echter, ik maak geen rap/r&b en gebruik hem vooral als sequencer.
 
Back
Top