Alternatief Dynaudio BM6A MKII

Martijn W

Stamgast
Lid sinds
11 juni 2010
Berichten
112
Dag allemaal,

Ik ben op zoek naar nieuwe monitors. De BM6A MK2 vind ik erg goed klinken. Qua bedrag is dit wel de max. Graag hoor ik of mensen mij aanraden nog andere speakers te luisteren alvorens aanschaf.

Speakers die ik zelf beluisterd heb:

Dynaudio BM5A MK1
Dynaudio BM6A MK2
Adam S1X
Genelec 8030
Genelec 8040

De BM6A vond ik in het midden en laag beter dan de BM5A.

Adam ook erg goed maar wel vrij weinig bass.

Genelec vind ik helemaal niks. Bass van de 8040 is wel goed maar die dipt in het midden en de genelec tweeters vreten de trommelvliezen uit mijn horen.

vooralsnog heb ik geen betere speakers gehoord dan de BM6A MK2 voor dezelfde prijs.

Speakers die ik nog plan te beluisteren:

Klein + Hummel o100
Dynaudio BM5A MK2 (toch even checken)

Graag voeg ik hier nog wat speakers aan toe. Dus als jullie ideeen hebben hoor ik het graag!

Gr. Martijn
 
ah ja, die heb ik ook gehoord. Vond ze een beetje tegenvallen. Ofjah, goede speaker natuurlijk maar vind de bm5 bv. al beter.

Vanavond de bm5 mk2 geluisterd. Daar zit een andere tweeter in dan in de bm6mk2 en bm5 mk1.

Jammer, want de nieuwe tweeter is duidelijk minder. Overall vind ik de bm5 mk2 iets beter dan z'n voorganger. Hij gaat namelijk iets lager. Vergeleken met de bm6mk2 is de bass echter wat rommelig.

Vooralsnog staat de bm6a mk2 nog steeds bovenaan mijn lijstje

edit: thnx voor je reactie ;)
 
Ik vond die Focal CMS65 anders wel super top monitors. De enigste reden dat ik zelf ook de BM6A MK2's heb gekozen is net die extra (en gedefinieerd) laag maar dat is ook omdat mijn muziek ook wel een heel zware laag heeft en ik daar precies mee moet mixen met die laag. Die Focal's hadden een veel beter midden-gebied waardoor je vocal's enzovoorts veel beter kan horen en mixen. En toch een stuk vlakker volgens mij en volgens verschillende metingen. Maar ja, definitie hebben de BM6A Mk2's wel. Ze kunnen heel goed met transients omgaan. Misschien iets te veel :) Alles klinkt warig en vaag weer op mijn hifi. :)
 
vergeet niet de BM6A mk1

thnx! Die heb ik vaak gehoord. Fijne speakers zijn dat. Alleen wel een stuk duurder dan de mk2. Heb ze nooit naast elkaar gehoord maar voor m'n gevoel zijn ze redelijk vergelijkbaar
 
Het ligt er óók een beetje aan wat voor muziek je wilt gaan maken.
Voor dance: Adam p22a zijn mijn favorieten. Meer dan genoeg laag voor een niet al te grote studioruimte. Kleine sweet spot dus goed richten. Heb ik al diverse platen mee uitgebracht die logisch vertaalden naar clubsystemen en hifi.
Waar ik de Adams vooral heel goed in vind: de openheid in de midden en hoog frequenties : ik hoor echt álles wat ik doe, tot in het kleinste details.
Ik heb ook de Genelecs 8050 gehad en de BM6A MKII's - later ingeruild voor de MKI's. Ik vond itt tot jou de laag/mid weergave van de MKII's toch niet niet zo super. Van de MKI een stukkie beter. De Genelecs: beetje overhyped hoog. De Focals heb ik bij vrienden gehoord...vond ze wel goed. Maar m'n Adams winnen t nog steeds :-)
 
ok, interessant. heb de mk1 en 2 niet naast elkaar gehoord dus is ook lastig oordelen. Wat vond je van de laagweergave van de mk1 in relatie tot de mk2?
 
ja, zeker het laag vond ik ook beter: gedetailleerder, 'ronder'. De MKII's waren iets modderiger. Je moet er niet te zwaar aan tillen hoor want op de MKII's kun je ook goed mixen en (pre-) masteren als je er een beetje verstand van hebt én goede oren.
De MKI's hebben een ander amp-design: er zitten mosfets in, en dat zijn beproefde classics. Als je kunt kiezen is mijn advies: pak de MKI"S.
Zijn volgens mij maar een beetje duurder.
 
Wellicht dat je ook een setje PSI 17M ergens kunt beluisteren...

Denk dat je verder wel de meest gangbare in de klasse hebt beluisterd...
 
Als je kunt kiezen is mijn advies: pak de MKI"S.
Zijn volgens mij maar een beetje duurder.

MK1's zijn wel een stuk duurder. Daarnaast zijn de eerste exemplaren al best oud. 2e hands maakt dat het wat minder aantrekkelijk.

Heb vandaag een setje 2e hands heb ik nu een setje mk2's van 1 maand oud. Hele avond zitten luisteren en vergelijken met de Klein + Hummel o300's bij een vriend van me. De o300's zijn beter maar de bm6a doet er zeker niet veel voor onder. Ben er dan ook ERG content mee!!!

Nu thuis nog hopen op genade van m'n ruimte ;)

Thnx voor alle hulp hier!!!
 
Dat is mooi man! Ik geniet ook nog steeds elke dag van mijn BM6A MK2's. Ook lekker om lang op te mixen en te luisteren. Laat weten hoe het gaat met je ruimte. Je kan altijd de boel nog gewoon vol plakken met knoppenschuim. Daar ben ik ook mee bezig. Gewoon goedkope van de gamma, ziet er goed uit én het doet het goed. En een paar zelfgemaakte basstraps, makkelijk eigenlijk en het hoeft bijna niks te kosten als je gerecycled materialen gebruikt. Probeer ook dat je de speakers een eindje van je vandaan zet om optimaal die bass (lage frequenties) te horen en voelen. Doe moeite om die sweetspot te vinden!

Veel plezier ermee!!!
 
de kamer moet zeker wat aan gebeuren. Uiteraard klinkt het al prima maar bij m'n vriend thuis klonken ze een stuk beter. Het plan is een pak steenwol, hout en lakens halen om m'n kamer vol te kunnen hangen met absorbers.

Kan al wel zeggen dat deze set speakers een van m'n betere investeringen ooit is! Ben ook erg blij dat ik voor de 6 gegaan ben ipv de 5. De 6 gaat toch net ff dat stukje lager!

Veel plezier gaat lukken, thnx!
 
update: breedbandabsorbers gemaakt dus de akoestiek is nu aardig op orde (was waardeloos :)) en geniet elke dag optimaal van m'n aankoop. Het hele stereobeeld dat ze neerzetten is huge en ook het laag ben ik erg goed over t spreken. Nu de akoestiek wat beter is, is de bass namelijk ook veel beter.

Ben uiteindelijk wel 1 speaker vergeten te beluisteren voor mijn aankoop:

De focal 6 solo.

Dus als iemand hier nog vanaf google strand, op zoek naar reviews/vergelijkingen etc. van speakers die hier genoemd zijn (thnx nogmaals) dan zou ik die ook in de overweging meenemen!

Cheers!
 
ik heb de bm15p +losse versterker , tevreden over
 
Je kan altijd de boel nog gewoon vol plakken met knoppenschuim. Daar ben ik ook mee bezig. Gewoon goedkope van de gamma, ziet er goed uit én het doet het goed. En een paar zelfgemaakte basstraps, makkelijk eigenlijk en het hoeft bijna niks te kosten als je gerecycled materialen gebruikt.

Dat is nou juist wat je volgens mijn bescheiden mening niet moet doen... Wat je dan doet is je top hoog een beetje dempen om vervolgens een scheef getrokken 'beeld' over te houden.

Basstraps bouwen is inderdaad wel een soort van must do als je speakers koopt voor een boel centen... Heb zo pas ook gebouwd. Leverde me een véél beter stereobeeld op en een nog veel meer gecontroleerde basweergave op, alsof er nieuwe speakers staan... Wel netjes met breedbandige materialen gebruiken als glas/steenwol...
 
Ik weet er eerlijk gezegd ook weinig vanaf. Ik heb het knoppenschuim en de basstraps tegelijkertijd geplaatst en wat me opviel was dat de bass gelijk strakker was.
 
Back
Top