'Uitelkaar vallende' delay in Techno

xpressurself

Stamgast
Lid sinds
6 Maart 2009
Berichten
128
Beste mensen,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een bepaald effect dat je vaak in techno hoort vlak voor een break. Vaak wordt het gebruik over een korte synth/stab waar dan (volgens mij) op een bepaalde manier delay met heel veel feedback overheen gegooid wordt waardoor het lijkt alsof het uit elkaar valt. De plaat 'Erotic Discourse' is hier wel een goed voorbeeld van.

(vanaf 0:40)

Ik heb zelf al wat zitten proberen met delay en de chorus/flanger in reason maar nog niet echt het gewenste resultaat gekregen.
Weten mensen wat ik hiermee bedoel en hebben die tips hoe je dit het beste kunt bereiken?

Alvast bedankt! :)
 
Ik gebruik reason, daar kan je geen VST's in proppen, toch?

mmh, je zou hem in een gratis host kunnen gebruiken en dan renderen.... of rewiren
 
de delaytijd geleidelijk korter maken en later in stapjes hele korte tijden gebruiken, hebbie dat al geprobeerd?
 
Klinkt als een pingpong delay....je hoort m ook pannen...meestal helpt het om net voor de break de mix heel wet te maken. Zo haal je het originele signaal bijna weg en "vang" je hem in je delay. Gebruik net wat fjoesj zegt een korte delay tijd....
 
Dit is een heel simpel effect, wat ik met name ken van electribes.

Inderdaad, delay met flink wat feedback en dan de timing telkens korter draaien. Hierdoor hoor je verschillende delays met verschillende timing door elkaar heen.

Dat melodie geluidje is trouwens ook met een hele korte delay erover heen.
 
is gewoon een delay waarbij de delay-tijd realtime veranderd wordt.
 
De plaat 'Erotic Discourse' is hier wel een goed voorbeeld van.
goed zou ik het niet noemen, als meneer woolford er meer dan 5 minuten aan had besteed, zou het effect een stuk beter klinken
 
Hmm, ja ik hoor het effect vaak op feestjes en in sets dus dit was het enige nummer waarvan ik de naam wist die 'n soortgelijk effect heeft. Het is ook niet precies wat ik in gedachten had namelijk.

Als ik de dry/wet veel open draai dan verliest 'ie tegelijkertijd ook z'n attack lijkt wel en wordt het meer een grote 'blur'.

Erg lastig om een effect of 'n geluid uit te leggen op 'n toetsenbord :P
 
Vette track! :) Je had destijds nog zo'n maf ding met een raar fluitje erin. Ook koel
 
Fluitje? Op de een of andere manier schiet gelijke Jaydee - Plastic Dreams me te binnen, alleen is dat wat ouder en meer 'n orgeltje.. :P
 
Back
Top