'Für Elise' plagiaat?

Ergens ook wel weer een beetje sneu natuurlijk deze lerarenhumor, als dat je verzetjes moeten zijn, onvoldoendes uitlokken :)


Deze hebben tenminste humor, kon je van die van mij vroeger niet echt zeggen. :engel: :D
 
Ergens ook wel weer een beetje sneu natuurlijk deze lerarenhumor, als dat je verzetjes moeten zijn, onvoldoendes uitlokken :)
Het is natuurlijk totaal geen humor, maar je kunt het er wel in gebruiken. De serieuze kant is dat leerlingen een stuk informatie van het internet leren beoordelen op onzin of niet. Of het nu een boekbespreking is of niet, wat is de waarheid? Het is beslist onwaardig fouten, bedoeld of onbedoeld, klakkeloos over te nemen. Verdienen leerlingen die dat wel doen dan een voldoende? Het gaat niet om het uitlokken, maar om de prestatie van de leerling, die onvoldoende is. Heb je het boek niet gelezen of maar vluchtig, dan weet je niet dat Multatuli slechts de schuilnaam van de schrijver is en Max Havelaar een van de vormen is van de schrijver zelf in het boek, in dit geval als de hoofdpersoon, en hij komt er meerdere malen in voor. Zijn echte naam is trouwens Eduard Douwes Dekker...
Deze verwarring is nu juist een belangrijk deel van het boek. Dat moet je als lezer toch wel weten.

Iedere internet tekst dient niet meteen voor waar worden aangenomen. Ook hier op het forum niet. En vooral de mijn bijdragen niet :)

Wout
(die blijft steken naar onzin...)
 
Back
Top