Acid synths.

MSK

Psychopatisch lid
Lid sinds
20 april 2010
Berichten
860
Hey, weet niet of er echt need is voor dit topic.
Maar ik wou hier graag jullie input over goeie acid synths, 303 clones, emulaties etc.
Ben op zoek naar prijs gewijs en sound gewijs de beste acid synth.
Dit is natuurlijk erg op smaak gebaseerd, en niets verslaat kwa sound een echte 303 denk ik zelf.
Er zijn vast wel meer mensen op zoek naar hetzelfde.
Voorzover ik weet zijn er best veel 303 achtige synths, sommige met step sequencer sommige zonder, lijkt me erg vervelend persoonlijk zonder step sequencer, heb namelijk geen enkel benul van externe hardware step sequencers.
Lijstje met opties:
Tb 303, prijs ligt tussen de 900 en 1300 euro.. de sound is vind ik wel het best.
Je hebt ook nog de x0xb0x, veel over gehoord, nooit gebruikt, nooit zelf de sound gehoord. Volgens vele 'de beste TB 303 clone'.. Die valt rond de 400 euro. Wat wel een goeie prijs is, als ie echt zo goed is als een 303?
Dan heb je nog de.. Acidlab (Bassline?) clone , die schijnt niet zo fijn te programmeren te zijn. Deze is nog vrij duur geloof ik..
En dan ken ik nog de.. Syntechno TeeBee dit ding is een module, hoe stuur je zoiets aan?
Zelfde geld voor de Mam Freebass , maar die 2 zie ik eigenlijk vrijwel nooit te koop staan, iemand hier ervaring mee? En wat kan je dan goed gebruiken om dit apparaatje aan te sturen?
Ik ken ook de Korg Electribe EA-1, programmeerbaar wel fijn, maar komt niet echt bij de 303 in de buurt, evenals de Roland MC09 Phraselab, ook gehoord dat deze een extreem slechte midiklok heeft. 'Quote; het lijkt meer of er een dronken kabouter in zit dan een midiklok'
Hele lijst vragen, maar ik ben echt op zoek naar DE acid synth, en ik weet niet of ik 1200 euro neer moet leggen voor the original acid synth, of dat ik voor minder geld een synth met de zelfde sound kan krijgen, die eigenlijk net zo bruikbaar is.
T word gebruikt in een mix van gesamplede sounds, softsynths, drumcomputer hits, MPC 500 gespeelde sequences en andere synthbakken gesequenced in een tracker. Wil de 303, of een andere dergelijke synth gaan opnemen met sequences en die sequences dan in de tracker er door heen gooien.
Thanks, MSK.
 
ik heb uiteindelijk een x0xb0x gehouden, na andere clones te hebben getest.
synct aan vanalles, stuurt van alles uit, nieuwe componenten (langere levensduur en makkelijker te repareren dan tb303 ?), makkelijke sequencer met veel geheugen, klinkt vet, andere os in te zetten, usb voor patterns op te slaan en te versturen/ontvangen, midi. Dit apparaat leeft echt uit zichzelf, stand alone ben ik er al uren zoet mee.
Kan best zijn dat ie net iets minder acid klinkt als de tb 303 voor sommigen (voor mij niet), maar het gemak wat je ervoor terugkrijgt en de gebruiksvriendelijkheid (gebrek eraan is geen charme imo) is ook heel wat waard, zeker live. En dat voor de helft van een tb 303 prijs.
 
mooi gesproken Niel.
 
Hi, ik heb een x0xb0x gehad en werkt - zoals Niel het schetst - gewoon goed. De prijs inclusief wat overdrive mods e.d. is zeker niet verkeerd, ca € 400 - € 425.
De originele TB's kosten minstens dubbel zoveel en, helaas standaard geen midi :(.

"Wil de 303, of een andere dergelijke synth gaan opnemen met sequences en die sequences dan in de tracker er door heen gooien."

Heb je overwogen om een software clone te bekijken? Ik beleef nog steeds erg veel pret met ABL (audiorealism) en Psychocon (D16). Deze VST's geven wel midi-cc/automation control.

Ik heb ook een EA-1. De 303 basslines krijg je hier niet uit. De sequencer bevat geen slide/accent. Ik sample de 303 lijnen uit de ABL de sampler in en, voila: pret.

Voor een hardware 303 clone zou ik zo weer de x0x aankopen omdat deze bak ook de SEQUENCER heeft. De seq. maakt de 303 juist zo begeerlijk (accent/slide).

Het is maar mijn mening :).
 
Ik heb inderdaad software clones gebruikt (gebruik ze nog steeds af en toe), maar waarom ik graag een hardware versie wil hebben is omdat ik dan naar mijn gevoel de filter knoppen een stuk meer op gevoel kan besturen dan als ik dit via automation zou moeten doen, aangezien ik niet met midi keyboards enzo werk in mijn tracker, en alle automation uit teken. Het uittekenen van cutoff, modulations, tune enzo van de 303 clones klinkt een stuk minder vet dan als ik het met de hand doe en opneem.
Vandaar de voorkeur naar een hardware variant.
Denk dat het toch een x0xb0x gaat worden dan aangezien die wel midi kan, en de originele TB303 alleen dynsync kan, en ik vind dynsync totaal niet handig.
Plus dat die schijnbaar toch wel erg goed klinkt en de prijs erg betaalbaar is, vooral vergeleken met 'de echte'.
Toch eerst een keer ergens luisteren voor ik em koop.
 
Niet zo'n goede 303 vervanger als de x0xbox, maar zeker een veelzijdige acid machine is de MC202/SH101. Vanwege het zelf oscillerend filter ook erg geschikt voor subbassen en bassdrums. Vind je voor 400-550.
 
midi controller?? dan heb je evengoed de hands-on feel, maar wel total recall in je daw...
 
Ik vind het nogal een wereld van verschil tussen de 202 en 101, de 202 kan idd redelijk goed een 303 emuleren omdat zijn sequencer VCA/VCF acc. kent wat de 101 dus niet kan. Daarmee kom je dus redelijk in de buurt van een 303, de 101 is alleen veel dikker dan de 202 imho, veel mooier laag en klinkt gewoon romiger. Als de TS een 303 zoekt maar niet kan betalen zou ik denk ik ook voor een x0xb0x gaan, maar de 101 of 202 is natuurlijk wel veel meer synth voor je geld. En idd, als je ABL prima vind en je mist alleen het hands-on gevoel dan koop je toch gewoon zo'n domme Nocturn ofzo voor een paar tientjes :D
 
Hele lijst vragen, maar ik ben echt op zoek naar DE acid synth, en ik weet niet of ik 1200 euro neer moet leggen voor the original acid synth, of dat ik voor minder geld een synth met de zelfde sound kan krijgen, die eigenlijk net zo bruikbaar is.
De x0xbox kan exact hetzelfde klinken als de 303, mits je de juiste transistors gebruikt.
koop er meteen 2.
 
De x0xbox kan exact hetzelfde klinken als de 303, mits je de juiste transistors gebruikt.
koop er meteen 2.

En dat lijkt mij dus een probleem voor veel kopers. Want hoe weet ik nou of dat het geval is, dus dat er daadwerkelijk die duurdere transistors erin zitten.
Bij 99 vd 100 x0xb0xen die aangeboden worden zie je het er ook niet bij staan, en als het erbij staat, hoe controleer je dat als leek.
 
midi controller?? dan heb je evengoed de hands-on feel, maar wel total recall in je daw...
K heb wel een midi controller, maar vind het niet handig dit te gebruiken in renoise, zou betekenen dat ik die plugin moet inladen in cubase, de midi controller er aan moet hangen en het dan op moeten nemen, vervolgens exporteren en inladen in renoise.
+ dat ik de sound van een echte hardware bak veel mooier vind.
 
En dat lijkt mij dus een probleem voor veel kopers. Want hoe weet ik nou of dat het geval is, dus dat er daadwerkelijk die duurdere transistors erin zitten.
Bij 99 vd 100 x0xb0xen die aangeboden worden zie je het er ook niet bij staan, en als het erbij staat, hoe controleer je dat als leek.
Of je maakt de x0xbox zelf. Welke transistors je moet gebruiken staat beschreven op de site.
Of je schroeft hem open als je hem 2e hands koopt. Nog steeds de site lezen natuurlijk.
Gebruik je niet de juiste transistors, dan klinkt de x0xbox nog steeds heel erg goed, maar niet exact hetzelfde als een 303. Alle 303's klinken overgens anders, dus of dat nu erg is moet je zelf uitmaken.
 
Ik denk dat ik als ik een x0xb0x ga kopen dat ik gewoon langs ga bij de verkoper en een luistertest doe, los van welke transistoren er in zitten kan ik dan wel beoordelen of ik hem goed vind klinken.
Dus maakt dat dan niet zo veel uit denk ik?
Heb niet echt de tijd om zo'n ding zelf te gaan bouwen, denk dat het maanden zal gaan duren.
Word wel kant en klaar kopen dus.
Eerst ook even die eerder genoemde Psychocon gaan uit proberen en kijken of ik het ding in renoise aan mijn midi controller kan linken. (midi controlled automation is vrij lastig te bevatten in trackers)
 
Of je schroeft hem open als je hem 2e hands koopt

De echte puristen moeten natuurlijk wat transistors lossolderen en doormeten, om te kijken of de Hfe wel goed is...

Ik vraag nu zomaar af of bekend is of Roland die torren ooit geselecteerd heeft (gezien het feit dat hij nooit voor zure resonance bedoeld is). In de service manual reppen ze met geen woord over verschil tussen de diverse 733's.
 
Ik heb mijn x0xb0x ook af gekocht, was één van de eersten (#34) voor 650 euro :D <-----<<<

Oja, voor ik het vergeet, die acidlab bassline 2 is volgens mij ook wel aardig richting een x0xb0x.
Ik heb de bassline 1 gehad, klonk heerlijk, maar een biatch om te prg.
Dat hebben ze mooi opgelost met de bassline 2
http://www.acidlab.de/
 
Future Retro Revolution
Acid Labs
Hoe heet die vst ook al weer hehe... Psochycon?
 
Tijd lang een Syntecno Teebee naast een originele TB gehad, en de Teebee komt zeker in de buurt en staat ook zijn mannetje als algemene bassynth. In ieder geval is het een dikke acidbak voor weinig geld, dus zeker niet te snel van je verlanglijstje schappen.
 
Back
Top