80's electro

Hmm,.. Naar mijn mening was destijds de meeste muziek juist een stuk beter en intelligenter dan de uitgekakte voorgekauwde prut van hedentendage!

ben ik het mee eens, het wordt tegenwoordig allemaal wetenschappelijk uitgedokterd met bijbehorende frutsels en marketingprogramma en heb weinig het idee dat mensen echt creatieve risico's willen nemen of iets radicaals willen doen in de popmuziek, ondergronds gebeurt er altijd genoeg natuurlijk.
alles heeft natuurlijk een rede, we leven niet meer in de jaren 70 of 80, dat is nou eenmaal zo maar ik beleef veel meer diepgang en plezier aan muziek uit die tijd ja. pink floyd, genesis, frank zappa .. echt fenomenaal.

als ik thuis ben vanavond ga ik weer aan de slag, thanks allen :)
 
zo dan direct vanuit de slaapverwekkende kantoorstoel op mijn werk de studio ingedoken thuis met dit als resultaat. ik denk dat ik aardig op goede weg ben nu. ik had eerst een melodie in mijn hoofd die ik midden in de nacht met mijn slaaphoofd in de sequencer had gestopt en weer ben gaan pitten. alhoewel de melodie zeker tof is ( of voor deze of een andere track) heb ik nu toch even voor een alternatieve melodie gekozen die beter aansluit in de track.

nog even ter vermelding over de structuur; alles is wederom met de hand opgenomen met de rs7000 dus geen uitgedokterd visueel arrangement. als ik hiermee klaar ben stop ik de boel in ableton en ga ik schuiven, copy/pasten, drum variaties etc, dat is nu met 2 handen en een remix button niet te realiseren zo snel.

sommige geluiden kunnen misschien wat beter worden uitgemixt maar het is al laat en wou toch even mijn belofte nakomen qua posten.
 

Attachments

  • RCA try 3.mp3
    4,6 MB · Bekeken: 56
Knappe baslijn, doet me aan een bepaalde groep denken, 80's of 90's maar kan er niet op komen :-( Beetje strakke drums maar past prima binnen deze track.

Wat het geheel wat opwindender zou kunnen maken is er vocals bij te plaatsen, denk dan aan een zangeres met een beetje zweverige stem. Maar zeker goed bezig :-)
 
Misschien de staart van de galm over de drums gaten?
 
ik kan kijken of ik de galm wat kan aanpassen of op de aux een tikje terugschroeven maar vind hem zo wel lekker 80's eigenlijk maar wel met iets meer power.
er komt sowieso een vocal versie. ik ga het geheel nog uitwerken dit weekend.
en nog even een mooie zangeres scoren natuurlijk:D
 
Lekkere beat a la Paul Hardcastle, mooie stringssound.
Gate reverb (typisch 80's) kan de release wat korter van denk ik.
Melodielijn is flut maar krijg wel de tekst "Dreaming of you" ofzo in mijn hoofd.
Lijkt een beetje op de muziek die ikzelf ook maak tegenwoordig en met zang via een vocoder omdat ik helemaal niet kan zingen ;-) Binnenkort zal ik wat tracks plaatsen.
 
Hele gave track.. had je eerste versie al een keer gehoord maar de latere versies zijn duidelijk een verbetering. Dit soort tracks laten mij terug komen naar het synthforum.
Rete vette drums en de overall sound is heel erg mooi.
 
dank dank voor de reacties :)
de melodie van het refrein is niet heel erg spectaculair, ben ik met je eens.
ik heb trouwens een variatie op het 2e melodiestuk van het refrein om het wat mooier af te ronden maar het maakt niet super verschil
ik zal die andere melodie die ik eerst had eens posten, die heeft wat meer potentie denk ik.
ik denk dat die lead dan meteen ook wat meer mag scheuren in het refrein, en aangezien het idee 1 was, die zijn vaak het best.

en ik zou graag ook tracks van anderen horen in deze trant dus post ze vooral.
ik word de laatste tijd ook erg geinspireerd door oud genesis werk, mijn vader komt dit weekend langs en is jazz muzikant dus ik ga eens kijken of we samen nog wat dit soort sound kunnen creeren. i'll keep you posted
 
Zeker gave track :). vooral die synth melodie is vet.
Vond alleen t begin bij Try2 beter door te beginnen met die clap en later over te gaan naar een snare.
reverbgebruik wordt ook steeds beter. vind t op de snare alleen nog wel iets te veel. voor de rest is de mix goed :).

Ik heb zelf op mn myspace ook een beetje een electro nr staan, is wel erg anders maar mischien de moeite waard om is naar te luisteren.
T gaat om Evolution

Mijn gear list is de link ;).
 
trouwens even wat anders he, sussudio van phil collins dat is echt een vette beat. over die snare en clap zit ook aardig wat ballen om nog maar niet over de baslijn te spreken.
na deze track ga ik eens zoiets proberen.

ik ga je track checken pianoman!
 
zeker electro funk hip hop sound origine.
nou klinkt dit wel wat commerciëler misschien ala paul hardcastle maar ik praat even over de tijd van captain rock, newcleus, latin rascals etc. die sound heeft zich toen ook opgewerkt naar de popmuziek. ik vind het sowieso een hele interessante muzikale tijd.

ik bespeur juist dat de term electro heden ten dage zo vervaagd en verneukt is dat men het zelfs voor commercieele house poep gebruikt.
 
Ik heb zelf op mn myspace ook een beetje een electro nr staan, is wel erg anders maar mischien de moeite waard om is naar te luisteren.
T gaat om Evolution

mooie compositie en sferisch, nog wat analoge monsterbassen eronder en een linndrum , 808 of dmx en je hebt zeker een klapper.
je pianospel is erg mooi, qua spel loop ik achter want ik heb meer een techno achtergrond. mijn muzikale ontwikkeling is ook van hele andere aard geweest en ben meer ritmisch aangelegd, zo heeft ieder zijn kwaliteiten natuurlijk
 
Checkend over Tehringers B2031:

De beginnende baslijnkabbel zou nog wat meer voller qua struktuur en laag kunnen krijgen. Deze conclusie kan ook komen door mijn enorm gewaardeerde moni's ...
Komen de closed hats uit de RS? Die heb je dan wel enorm ehmja, gesaturate?
Beats fixen kan je absoluut, dus dat zit sowieso wel goed. Doet me idd erg 80ies aan. Gooi er ergens nog een wazige kabbelende bliep tegenaan ofzo.

Op naar de volgende versie :)
 
Met een paar samples d'r in ben je bijna klaar. Iets van een vrouwenstem over het leven in de zee uit een docu ofzo. Dat, of samples over de leeftijd van de soldaten in Irak ofzo. :D

Oh ja, de track is retevet. ;)
 
Hij is waanzinnig! Een leuke Human League-Gary Numan electrosound combo!

Ik heb her en der teksten geschreven die bij deze muziek goed passen, maar ik zing niet als een latino chick... Als je een Dave Gahan sound-a-like geluid wilt (Depeche Mode sound a like) kan ik misschien iets leuks toevoegen
 
(Trouwens vind ik de langzame versie mooier... alhoewel de snelle versie wat beter is qua techniek)
 
hey, dank voor je reactie! ik sta zeker open voor vocals en hoor ze graag.
ik ga het geheel snel even uitwerken. de langzame versie heb ik trouwens ook nog en die klinkt in de basis inderdaad wat donkerder en zwaarder. als je die langzame wil hebben om wat vocalen op te testen mag dat zeker.
 
hey, dank voor je reactie! ik sta zeker open voor vocals en hoor ze graag.
ik ga het geheel snel even uitwerken. de langzame versie heb ik trouwens ook nog en die klinkt in de basis inderdaad wat donkerder en zwaarder. als je die langzame wil hebben om wat vocalen op te testen mag dat zeker.

Súper! Als jij mij de langzame versie toestuurt, dan kan ik even wat teksten-zang toevoegen. Het is een heerlijke track, ook de snelle versie vind ik mooi maar persoonlijk voor mijn muziek smaak als luisteraar vind ik de langzame versie lekkerder.

Ik bedenk wat teksten en maak en demo. :okdan: :)
 
Back
Top