Hallo! MicroKORG!

Origineel geplaatst door Niel
De interface/parameter matrix

Of de MS2000..

Persoonlijk raakte ik de interface van de microKorg goed gewend na een tijdje, en nu vind ik het gewoon tof.

Alle bediening heel overzichtelijk beschreven in een matrix schema.. eigenlijk kan het niet makkelijker. Vergelijk hm maar met een micron. Daar word je gek van.
Zelfs synths met heel veel knoppen hebben vaak (diepliggende) menu's. Bij de microKorg heb je daar zelfs geen last van. Mijn 2 centen.
 
een kleine en misschien overbodige bijdrage, maar ik kan toch niet anders dan lovende woorden over de microkorg verspreiden. Een heel verrassende synth, ziet er mooi retro uit en bovenal, laat ons dat niet vergeten, de klank is uitstekend. de prijs is zeker rechtvaardig.
lijkt me een leuke synth om het hele synthgebeuren te leren kennen
 
en wat zijn nou precies de vershillen tussen de MS2000 en de microKORG?
ik zoek een niet al te dure synth die veelzijdig is. om in 'n band te gebruiken. een van goede kwaliteit. voor muziek als The Klaxons, The Faint. en dat soort dingetjes. ik denk dat ik dan bij de micro niet goed zit dan. iets anders dat zo rond de 500-700,- dat dit bevat?

dankje :D
Jurgen
 
Laatst gewijzigd:
microkorg en ms2000 klinken hetzelfde, behalve dan de filter, die iets verschilt. ik heb het gevoel dat de filter van de microkorg meestal wat beter in de smaak valt.
verder heeft ms2000 een hoop meer knopjes (maar ik denk dat je, in jouw geval, zeker toekomt met die van de microkorg) ms2000 heeft ook grotere toetsen, niet van die mini dingetjes zoals bij de microkorg. daar zit het prijsverschil zowat.

mocht je voor de microkorg gaan, vraag ik me wel af of het wel prettig spelen is op die minitoetsjes... en sequencer ga je ook niet gebruiken blijkbaar.
daar zou ik mischien nog even wat over nadenken


qua veelzijdigheid is er in ieder geval geen probleem, voor zover ik weet is dat een sterke kant van microkorg/ms2000:) (algemeen gezien, want ik ken geen muziek van de bandjes die je noemt)

hoop dat je wat vooruitkan met mijn reactie:)
(btw, heb zelf geen microkorg, maar ben van plan er eentje te kopen dus ik heb al wel het één en ander opgezocht)
 
Back
Top