Programs aanmaken in MPC 5000

vanballen

Vanderbalman
Lid sinds
18 Maart 2009
Berichten
1.296
Locatie
Noord NL
Dag mensen,

Omdat ik al een tijd een bult samples heb verzameld en gemaakt op de imac.. vond ik het tijd ze op de MPC5000 te zetten..

Ik heb dus alle samples in mappen op de MPC gezet, die staat nu boordevol 8~

Helaas moeten de programs nog aangemaakt worden..Nu kan je met de 5K redelijk makkelijk een sample laden en die aan een PAD koppelen.. Ook kan je makkelijk een nieuw program aanmaken en de samples die je laad in 1 keer toewijzen aan een pad.. Toch blijft het een feit dat je dit per sample moet doen..dus je bent ff bezig met 1 program.. en laat ik nou ongeveer 100 programs moeten maken om alle samples toe te wijzen..

Om met de bekende reclamestem van een verzekeraar te spreken:

Kan dat nou niet anders?
 
He Thierry,

Bedankt voor je snelle reactie.. Helaas werken die programmas niet.. Ze zijn voor eerdere MPC versies.. En gek genoeg (misschien heeft akai aandelen in bedrijven die officiele sample packs verkopen?) heeft akai voor de MPC 5K een ander program formaat genomen, dus de extensie is anders.

Heb dat soort programmas al geprobeerd, lijkt allemaal te werken, alleen als je het in de MPC laadt, ziet ie natuurlijk wel de samples.. die kan hij ook afspelen, alleen je krijgt ze er niet automatisch mee onder de pads..Heel irritant dus..
 
Pff.. net weer 2 uren bezig geweest om een zooi programs te maken.. en zit nog niet eens op een 4e deel van wat ik nog moet...

Ik dacht dus meteen.. laat ik es kijken of er al iemand met een briljante reactie is gekomen, maar helaas niet.. :(

Tips hiervoor zijn nog steeds welkom!
 
Documentje.. Bedankt voor je hulp.. Helaas had ik die al helemaal doorgenomen, heb t programma ook al getest, en het werkt erg makkelijk..

Enige nadeel is dat de MPC 5K het bestand wel inleest, alleen niet de samples afspeelt na het rammen op de pad ;) Helaas dus..
 
Heb je het mpc5000 forum op mpcforums geprobeert?
 
Yups... ik begin steeds banger te worden dat er gewoon (nog) geen betere oplossing is dan het handmatig te doen in de MPC...
 
..check ook yahoogroups. daar heb ik al veel hulp voor mijn mpc gekregen. zelfs software gevonden in de download sectie. (maar was wel voor vintage mpc's).

snap trouwens niet waarom akai het z'n gebruikers zo moeilijk maakt.
je zou toch gewoon een usb poort willen waarmee je zonder driver of plugin vsnsaf het desktop van je mac de banks kan vullen??
 
..check ook yahoogroups. daar heb ik al veel hulp voor mijn mpc gekregen. zelfs software gevonden in de download sectie. (maar was wel voor vintage mpc's).

snap trouwens niet waarom akai het z'n gebruikers zo moeilijk maakt.
je zou toch gewoon een usb poort willen waarmee je zonder driver of plugin vsnsaf het desktop van je mac de banks kan vullen??


Helemaal mee eens.. Je kan nu namelijk via USB de MPC wel aansluiten.. maar dan zie je hem puur als externe harde schijf/Geheugenkaart.. Je hebt geen editor mogelijkheden..

Nou werk ik het liefst gewoon in de MPC en niet via de mac.. maar met dit soort dingen zou ik het wel erg handig vinden als het kon.. En nou zijn er al wat editors om MPC programs aan te maken, maar dan maken ze voor de 5K weer net een ander formaat programs aan (.s50) wat die oudere editors niet ondersteunen, dat is echt jammer.. Hoop ook dat ze dat meenemen in volgende updates..

Het lukt in de MPC zelf ook wel, maar dan zijn er naar mijn idee wel wat knoppen die ze anders zouden kunnen inrichten om dit proces enorm te versnellen, misschien maar es een mailtje aan wagen, zodat ze hier in ieder geval over nadenken..
 
bij mijn weten kan je in OS2.0 een gehele map inladen die dan automatisch aan de Pad's worden toegewezen (maw 16*4=64 samples in één keer)
bij mij werkt dit perfect...
 
Hmm.. ik meende ook dat dit kon.. volgensmij noemen ze dit de Keygroup functie..

Toch heb ik dit bekeken, en werkt dit niet zoals ik dacht, zelfs na het doornemen van de aangepaste (update na release van 2.0) handleiding kwam ik er niet meteen uit..Misschien zie ik iets eenvoudigs over het hoofd..

Kan je misschien vertellen welke volgorde jij hanteert? Dus je hebt een map met samples, en hoe doe je het dan vervolgens?

Dan kom ik er vast wel uit, en scheelt me dat een enorme zooi werk! :)
 
heeft volgens mij niks met keygroups te maken

volgens mij kan ik het niet beter uitleggen dan in de update na OS2 hoor

Improvements to DISK Mode
Automatically Create Programs from a Folder
When loading a folder, the MPC5000 now has the ability to load only samples, and create a new program. The Samples will
automatically be assigned to each pad of the new program. If more than 64 samples are in the folder, an additional
program will be created. These programs will be named "Program" followed by a unique number starting at 001.
To load all samples in a folder into a new program, do the following:
�� In DISK Mode, select a folder to load.
01. Press [DO IT] to load the folder.
The LOAD A FOLDER window will appear as shown on the right.
02. In the 'LOAD' field, choose "SAMPLES INTO NEW PROGRAMS".
Note that you can also CLEAR or REPLACE same files as well.
03. Press [DO IT]
The Samples contained in the selected folder will be loaded into a new
Program. If there are more than 64 samples
 
Seiko bedankt!

Ik snap niet wat me heeft bezield... Op een of andere manier zag ik keygroups als de functie waarmee dit kon, en verzeilde ik in allerlei andere zaken, behalve wat ik wilde.

Dit heb ik helemaal over het hoofd gezien, en natuurlijk gaat dit werken! Heb dat zelfs al eens gedaan.. maar daarna niet meer gebruikt en vergeten denk ik..

Nou ja anyway.. bedankt! Dit scheelt veel tijd! Excuses voor het feit dat ik deze domme vraag heb gesteld.. bah! ;)

Op deze thread kan een slotje!
 
ik dacht al... lijkt me sterk dat dat niet kan.

ps. wat issie toch mooi hè?

460x288_MPC5000_angle3.png


:D
 
Dat is grappig..

Zette hem net aan.. Programmeerde wat nieuwe programs (nu wel op de juiste manier!) en dan zie je de bank knoppen (abcd rechtsboven oranje verlicht op de afbeelding die je postte) een voor een oplichten, al naar gelang welke bank hij aan het vullen is.. En ik zeg hardop (terwijl ik in mn eentje zit) wat is het toch een vet apparaat!

Je opmerking dat ie zo mooi is, sluit daar erg goed op aan ;)
 
Nog ff over het aanmaken van programs...

Nu gaat het al een lekker stuk sneller, maar wat jammer blijft, is dat je ze nog wel een naam moet geven, en dat kost toch weer de nodige extra beukertjes op die heerlijke knoppen..Dat zou sneller moeten kunnen.

Ook slaat de MPC de aangemaakte programs niet direct op in de map die je laadt, volgensmij kunnen ze dat met een update ook best aanpassen.. Je maakt ze toch niet voor niets aan, sla hem dan meteen automatisch op in de map waar vandaan je de samples laadt op dat moment...
 
Back
Top